Min stora tjej

Min lilla tjej har blivit stor! På lördag blir hon tio månader och i förra veckan bestämde hon att hon är klar med barnmat och ska nu bara äta det vi äter och man får absolut inte mata henne. Äta själv är det som gäller. Tobbe och jag låter henne hållas och kladda hur mycket hon vill för att hon ska få lära sig äta själv men vi åkte till Ikea i helgen och införskaffade en regnrockshaklapp :) hur bra som helst både för Freja som hatar haklapp och för mamma och pappa som inte behöver tvätta lika mycket!

Hon har även börjat ändra lite rutiner och sover längre på morgnarna vilet gör att förmiddagsnapen blir förskjuten och eftermiddagsnapen blir alldeles för sen så hon går och lägger sig senare. Så idag börjar projekt en tupplur om dagen. Vi får se hur det går om hon är redo för det...

Busungen på fina kossan hennes pappa köpt till henne! 



Lördagmorgon

Lördagmorgon betyder sovmorgon för mig! Tobbe går upp med Freja och jag får sova vidare, det är underbart även om jag oftast inte sover utan ligger i sängen, surfar lite, läser eller kollar på något på paddan. 
Jag tycker det är så mysigt att lyssna på Tobbe och Freja när de busar ute i vardagsrummet. Freja snackar kinesiska och är jätteglad och Tobbe leker! Nu sjunger dom prästens lilla kråka och busar. Det finns inget bättre eller tryggare än att höra min lilla familj där ute! Jag hatar när det är tyst, har alltid gjort. 

Idag vet jag inte vad som står på schemat men något mysigt blir det. Sen ikväll kommer mina föräldrar hit och ska barnvakta Frejski för vi ska ut och äta. På måndag är det fem år sedan jag träffade mim blivande man, det måste vi fira! Tänk, fem år senare så har vi en liten dotter, två katter, lägenhet, bil och är förlovade, vem kunde tro det den där dagen i september för 5 år sedan? <3




Deppig

De senaste dagarna har jag känt mig jättelåg. Deppig och som en dålig mamma till Freja. Jag har ingen energi och jag får så dåligt samvete gentemot Freja eftersom jag inte ger allt. Jag antar att man måste inse att man som mamma är mänsklig. Det är fortfarande så att man har dåliga perioder och inte kan vara energisk alla dagar i veckan 365 dagar om året. Jag vet ju att jag blir såhär ibland, det kommer inte försvinna för att jag är mamma. Jag får glädjas åt att det var länge sedan jag kände mig som jag gör nu så det går åt rätt håll! 

Imorgon ska jag och Freja på återkoll till läkaren efter hennes urinvägsinfektion och sedan ska vi hänga med frejas kusin Isabelle, det ska bli mysigt, får passa på att ladda positiv energi från busungarna. Freja älskar verkligen alla sina kusiner och är som en liten solstråle när hon träffar dem!

Nu ska jag sova och hoppas jag vaknar med en bättre känsla i kroppen imorgon! 




Skäms!

Det är med sorg i hjärtat man vaknar denna måndag. Sverigedemokraterna är Sveriges tredje största parti, hur är det möjligt? Hur kan Sverige rösta så? Jag skäms!
Blondinbella skrev här på morgonen att hon aldrig pratat med någon som öppet sagt att de röstar på SD och precis så är det. Jag har aldrig pratat med någon som erkänt att de röstar på SD eller att de överväger att rösta på dem. Så vilka är ni? Hur resonerar ni när ni väljer att lägga er värdefulla röst på detta parti? 
Det verkar som många tror att de har fått många missnöjesröster för att folk vill visa sitt missnöje och röra om i grytan, tänkte ni då på att vi ska ha det såhär i fyra år, fram tills nästa val? Var det värt det?

Ush, jag mår illa!



Det blev inte som jag trott...

Imorse ringde jag till vårdcentralen för att boka en tid till Freja. Eftersom hon nu haft feber från och till i sex dagar tyckte de på Vårdguiden att vi borde göra en koll. När vi gick dit hade hon 38 graders feber och var ganska pigg, satt och snackade med alla i väntrummet. Vi kom in till doktorn som undersökte henne och sen sa det bara pang och Freja blev så himla dålig. Hon säckade ihop i min famn och kokade. Doktorn tog tempen och den låg nu på 40,7 grader. Blodprov och halsproblem för att leta infektioner och sedan lyssnade de på andning och hjärta. Hög puls, snabb andning och den höga febern gjorde doktorn rejält orolig. Sjuktransport till Astrid Lindgrens barnakut blev det. En orolig mamma och en jättedålig bebis. Kom till akuten, blev inskrivna och de lyssnade på henne, sedan blev vi skickade till lungröntgen för de misstänkte lunginflammation...

Att röntga lungorna på en supersjuk bebbe är nog det värsta jag gjort, hon var helt förstörd lilla gumman. Efter röntgen fick vi ett rum på akuten där vi fick vänta på läkaren. Helt plötsligt kvicknade hon till och blev ganska pigg. Läkaren kom å konstaterade att hon fått en kraftig virusinfektion som satt sig på luftvägarna. Hon fick sitta i inhalator i ett par minuter för att få hjälp med andningen och sedan somnade hon som en stock. 

Nu är vi hemma igen och allt verkar okej. Tempen är nere under 39 och hon är ganska pigg. Vi ska ta det lugnt tills febern är borta och hålla koll på andningen för det finns en risk att det kan bli lunginflammation men just nu är allt okej. Fy vilken dag! Jag är helt slut och ska nu lägga mig i soffan å kolla på tv!

Kram på er

Helg

Efter en vecka av sjukstuga här hemma så tog jag och Freja oss ut igår och mötte upp Carro i Täby centrum. Vi åt lunch på vapiano, fikade på espressohouse och där emellan fick vi in lite shopping. Vi köpte bland annat presenter till Frida och Calle som fyller år nästa helg och ska ha en liten födelsedagsfest. Freja var nöjd i vagnen men mot slutet märkte jag att hon inte mådde bra. Vi åkte hem och tog tempen, 39,8. Jaha då var vi tillbaka på ruta ett, suck. Dock sov hon jättebra inatt och vaknade inte förrän 07.15 vilket är sent för henne och nu på morgonen var hon feberfri så vi får hoppas att det är bra nu! 

Idag ska vi på födelsedagskalas till min kusin Marcus och hans tjej Mickis, jajjemen, en till Mickis i släkten :). Det ska bli skoj för jag har inte ens sett deras lägenhet som de flyttade in i för typ ett år sedan!

Nu ska jag vila en stund medan lillfisen sover, hörs snart!

Febrig men tapper skrutt! 



Värre...

Det blev bara värre... Nu har plutten 40 graders feber och det är inte mycket av vår glada, pigga och nyfikna lilla tjej som syns idag. Hon vill bara vara nära nära och har ingen energi. Just nu sover hon i sin säng och har gjort en bra stund, så skönt att hon får sova lite för natten var inte bra inatt heller. Det betyder att den trötta mamman får vila lite också! 



Sjukstuga

Här hemma har jag en sjuk fästman och en sjuk bebis. Lilla älsklingen hade 39 graders feber nu på kvällen och var jättekrasslig stackaren. Vi gav henne näsdroppar, alvedon och nattade henne lite tidigare än vanligt för hon var helt sänkt lilla plutten. Natten till idag sov hon jättedåligt och hon har sovit dåligt på dagen också så nu hoppas jag verkligen att hon får sova inatt. 

Imorgon blir Freja 9 månader, lika länge låg hon i min mage, det har gått så fort jag kan inte förstå. Det känns som det var igår hon kom, det där lilla pyret som kom upp på mitt bröst å bara gallskrek. Finaste Freja! 

Häromdagen när hon var pigg och käkade plommon <3

RSS 2.0