Livet med småbarn :)

Det blir inte alltid som man tänkt sig med en liten hemma. Skulle träffat Carro för fika i Täby C nu vid 14 men Frejski vill INTE vakna. Hon är helt slut efter gårdagens firande av pappa, hon gick och lade sig vid 22 så det kanske inte är så konstigt. Tur att man har världens snällaste kompis som kommer hit och hälsar på istället <3 

Igår kväll firade vi som sagt Tobbe som fyllde år i torsdags, det blev pizza, bärs och trevligt sällskap av båda våra familjer. Det behövde vi allihop!!! Så mysigt! Sen sov jag tyvärr hur dåligt som helst inatt på grund av hjärtklappning, antar att det är pga av graviditeten, ska prata med mim barnmorska om det på måndag när jag ska dit, det var inte kul!!!

Nu ska jag sätta på kaffe och vänta på att Carro kommer. Bjuder på en bild från i förmiddags när vi var ute och åkte motorcykel :)Och här hade Lillstrumpan klätt upp sig för kalas. Klänning, en gummistövel, en plastring som armband och senare ett glittrigt diadem, hur fint som helst!!! 

Det gör ont

2015 börjar på sämsta möjliga sätt och just nu försöker vi bara ta oss genom dagarna här hemma. Det känns som att tiden står stilla och vi väntar bara på att det onda ska få ett slut. Freja och jag försöker göra roliga saker på dagarna och vara som vanligt men det är inte lätt när den man älskar allra mest går igenom det värsta man kan tänka sig. Det är svårt att inte tänka på allt som kommer hända i år och inse att vi inte kommer få dela det med alla... Jag är glad att Freja är så liten och inte behöver förstå det som händer för jag vet inte hur jag skulle förklara för henne. Trots det är hon det bästa stödet man kan ha, när vi gråter kryper hon upp i famnen, kramas och pussas. Fina underbara tjej, du ger oss så mycket lycka mitt i allt det svåra. 
Jag vet inte vad jag ska skriva, allt jag vet är att jag behövde skriva något. 
Dåligt humör

Jag är på galet dåligt humör just nu. Jag hatar att blir arg på Freja men ikväll tappade jag verkligen humöret helt. Efter att ha dragit mig i håret 312 gånger, rivit mig i ansiktet och stoppat in fingrarna i mina ögon sparkade hon mig det hårdaste hon kunde i magen och bara hånskrattade. Fy fasen vad arg jag blev. Men det är så lönlöst med någon som inte förstår vad hon har gjort eller konsekvenser. Man är ju inte mer än människa och det är klart man blir arg. Det som är mest irriterande är att hon bara håller på så med mig, klänger är elak och allmänt jobbig men hennes pappa han får bara kärlek. Suck. Livet som mamma är inte alltid det roligaste. 

Så skönt att T är hemma imorgon och tar natten plus förmiddagen så jag får lite egentid! Det är jag värd!

Hon är ett monster, ett monster säger jag! 


Det tär

Jag är helt slut och känner mig nere trots en jättemysig dag. Det börjar kännas att alla rutiner har försvunnit under jullovet, helt oavsiktligt, det är
Freja som bestämt det. Hon vill inte somna på kvällarna och gör hon det så vaknar hon runt 00-snåret och vill inte sova själv. Då ligger hon i vår säng och snurrar så ingen av oss sover eller som inatt när Tobbe sov med henne i hennes rum, han sov inget pga F och jag sov dåligt pga migrän. Skitnatt! Idag vägrade hon dessutom sova middag men ville ändå inte sova på kvällen. Blä, just nu känns det som man aldrig kommer få egentid eller sömn igen, jag antar att det är nu man är småbarnsförälder på riktigt,jag längtar inte tills vi har två som inte vill sova. 

Jag behöver göra något kul bara för mig själv! Friska!

Nu är vi äntligen friska igen och behövde komma ut ur huset! Vi åkte till arninge och köpte en ny dammsugare, vår gamla gav upp idag och det var dags! Vi kollade även in porslin för vi vill byta ut porslinet som Tobbe hade innan vi träffades som börjar bli lite naggat och så tycker vi båda två att tallrikarna är för stora vilket innebär att man slevar på alldeles för mycket mat! Vi är lite inne på swedish grace från Rörstrand men får se vad det blir tillslut. 

Till middag gjorde Tobbe hemgjorda köttbullar med potatismos och jag har aldrig sett Freja äta så mycket någonsin, hon käkade mer än vad jag gjorde, mammas lilla matvrak! 

Nu sover Freja sedan en stund tillbaka och jag njuter av egentid. Tycker dock att den galet dåliga jul tvn kan ta slut nu för det finns inget att kolla på! Får bläddra på Netflix och se om jag hittar något!
Mitt 2014

Gott nytt år gott folk! Nu är det 2015 och jag tror det kommer bli ett magiskt år. Jag ska bli tvåbarnsmamma och det kommer hända mycket roligt, dessutom fyller jag och många av mina närmsta 30, hur är det möjligt att vi blivit så jäkla gamla? 

Tänkte försöka summera 2014 men jag tycker det är jättesvårt. Det enda jag kan säga är FREJA för det är vad mitt år handlat om. Tänk vad mycket hon gjort under 2014, tredubblat sin vikt, lärt sig sitta, krypa, gå och springa. Tänk vad många första vi har haft under året som gått. Jag har hängt med mammor på långpromenader, filthäng, uteserveringar och senare hemmadejter med vildingar som inte kan sitta stilla. Vi har gått på babysim, badat i det galet varma havet under den absolut fantastiska sommaren och hängt med nära och kära. Vi har fått glada nyheter från många håll, kompisar som förlovat sig, ska få barn och dessutom fått reda på att vår familj ska bli fyra. 

Jag har gått igenom gravidtrötthet, illamående och ryggont med en ettåring och vi har alla tre varit sjuka hela tiden! 

Det nya året firades in med rostmackor och avslagen cola för mig och Tobbe så vi lovade varandra att nästa nyår då ska vi fira riktigt ordentligt! Tänk att vi då kommer ha två barn, jag kan inte ens föreställa mig det! 

Jag hoppas att ni vill följa med mig under 2015 och snälla kommentera då blir det så mycket roligare :)
Puss på er


Har inga bilder från vårt magsjuka nyår så jag bjuder på en på Freja i sin sitter från förra året! RSS 2.0