Bitter

Igår var första dagen med snö här i Stockholm. Solen sken och det var isande kallt. Tobbe köpte en pulka till Freja och vi pälsade på barnen och oss själva för att gå ut och njuta. Pulkapremiär för selmisen. Njae, riktigt så blev det inte. Jag hann vara ute i 35 sekunder innan jag bara skulle springa ner i källaren och hämta bebispulkan. Kom innanför porten och känner hur mitt högerben bara försvinner på det glashala golvet. Ser knät ligga, ja där det inte ska ligga... Typ 1 dm från där det ska ligga och jag bara skriker. Ligger där i trapphuset med knät ur led, Tobbe med barnen försöker hjälpa mig att vrida tillbaka det men det går inte. Så han får ringa ambulans. Ambulans och sin mamma för att hon ska komma och ta barnen. Herregud. Nu är knäet tillbakavridet och jag hoppar på kryckor, idealiskt med två små barn hemma. Inte. Fy fan alltså. Jag är mest bitter över att det var mitt friska knä som hoppade denna gången. Det suger. Nu jävlar ska jag bli stark som en jävla oxe och det här ska aldrig få hända igen!




Lucka 24 julafton: så här börjar vi julaftonsmorgonen i år





Det fick bli tre bilder. Stora Morgonpaket under granen till barnen. Bord och stolar! Selma tog sina första krypsteg på riktigt och Hampus kom över på julfrukost precis som han gjort de senaste tre åren. 

*Detta är en del i Kajsons julkalender - vill du också vara med så kan du läsa mer här.



Lucka 23: en bild som symboliserar mig som förälder


En suddig bild med tre lyckliga flickor får representera den här luckan. Jag ser mig själv som en närvarande och kärleksfull förälder men som kan säga ifrån när det behövs (det behövs med en trotsig två-åring!). Jag hoppas att mina flickor håller med och jag hoppas att de kan känna att de kan prata med mig om allt när de blir större!

*Detta är en del i Kajsons julkalender - vill du också vara med så kan du läsa mer här.



Lucka 22: en bild som symboliserar året som gått


Den här säger allt. Barnen barnen barnen. Det har inte varit mycket egentid i år men deg för inget för jag älskar dessa två tjejer mer än jag någonsin kunde förstå innan jag blev mamma. Jag gör allt för er tjejer, allt!!

*Detta är en del i Kajsons julkalender - vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Åh Gud

Phew säger jag bara, det här kommer bli ett långt jullov. Lilla fröken bestämd har beslutat sig för att sluta sova middag. Ett beslut som hennes föräldrar inte stöttar eftersom inte alls är redo för det. Hon är så trött på eftermiddagen/kvällen att allt blir en kamp. Jag hoppas innerligt att det bara är en fix ide som hon glömmer bort inom ett par dagar. Det skulle vara bra om hon sov på julafton så hon orkar med paket och tomten. Vi får se hur det går...




Lucka 20: En bild du lovat dig själv att aldrig visa

Alltså det här kan låta arrogant men jag har inga sådana bilder. Jag har letat genom hela kamerarullen på telefonen och den sträcker sig två år tillbaka. Jag har lagt upp bilder hör när jag gråter, när jag ser ut som hej kom och hjälp mig och andra fula bilder. Jag tycker inte det är jobbigt. De bilder som tas av mig som jag hatar tar jag ju bort. Jag bjuder på en ful bild men som inte är speciellt jobbig att dela med mig av.

Trött morsa efter lång natt!

*Detta är en del i Kajsons julkalender - vill du också vara med så kan du läsa mer här.



Lucka 19: En bild av den maträtt du ätit mest under året



Charkisar! Kanske inte det jag ätit mest i år men definitivt det jag längtat mest efter under graviditeten. Detta äter jag så fort jag får chansen och det är oftast det här jag tar med och bjuder mina nyblivna mammakompisar på när jag bjuder på lunch. Perfekt post-preggo mat :)

*Detta är en del i Kajsons julkalender - vill du också vara med så kan du läsa mer här.



Ibland får man till det

Ibland så händer det. Vi får till det så att båda barnen sover middag samtidigt och hur lyxigt känns det inte då att få lägga sig raklång i soffan och pusta ut? UNDERBART! Det finns lugna stunder även med två barn, det ni :)

På förmiddagen åkte Selma och Tobbe iväg på hemligheter så jag och Freja åkte hem till mina föräldrar och tog en promenad i vårsolen, eller förlåt jag menar vintersolen. Men 11 grader varmt den 19 december. Det är inte klokt. Härligt var det hur som helst. Freja åkte rutschkana och var lycklig, jag njöt av att ha sol i ansiktet.




Lucka 18: Bilden du har som bakgrund på din telefon



Jag fullkomligt älskar den här bilden fast den är lite suddig. Så mycket kärlek som syns här. Våra tjejer, Gud vad ni kommer hitta på bus i era dagar. 

*Detta är en del i Kajsons julkalender - vill du också vara med så kan du läsa mer här.




Lucka 17: En bild från din senaste graviditet


Rund som en boll med Selma i magen <3

*Detta är en del i Kajsons julkalender - vill du också vara med så kan du läsa mer här.



Lucka 16: En bild på dig när du har kul utan barn

Alltså det är lite sorgligt men jag måste gå ända tillbaka till juli för att hitta en bild när jag var utan kids. 


Den 4/7 var vi på bästis bröllop och jag och Sandra hade kul utan kids :) mammorna på vift!!

*Detta är en del i Kajsons julkalender - vill du också vara med så kan du läsa mer här.



Lucka 15: En bild från årets midsommarfirande



Vi var på Gotland och trotsade isande kyla för att dansa runt midsommarstången på burgsviks camping med mina föräldrar. Freja blev rädd för dansen men det var mysigt ändå! Tobbe gjorde en fantastisk tårta när vi kom hem och vi åt en god midsommarmiddag. 

*Detta är en del i Kajsons julkalender - vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Lucka 14: En bild från en sämre dag i år



Den här bilden får summera inte bara en av de sämre dagarna i år utan helgen från helvetet. I förra veckan började jag känna mig sjuk, ont i halsen och trött. I fredags blev jag riktigt dålig och Tobbe fick vara hemma med barnen så jag kunde sova. På kvällen hade både jag och Tobbe feber. Suck. Lördagen var vi båda skitdåliga, som tur var kunde min lillasyster komma och ta Freja några timmar så vi kunde vila. Selma är ju inte rörlig ännu så hon är inte så jobbig :p. Sen har det fortsatt så och igår kväll hade jag 40 graders feber. Frossade och yrade. Fy tusan säger jag bara. Och på det så somnade min mormor in igår efter lång tids sjukdom. Jag blev så jäkla ledsen. Mormor. Fina fina mormor. Jag kommer sakna dig så <3

*Detta är en del i Kajsons julkalender - vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Lucka 10: En bild på ditt barn eller dig i det plagg som använts mest i år

Oj den här är svår. Barnen växer ur kläder så det står härliga till och jag tycker det är nya saker hela tiden. Och på mig är det amningslinnen och amningsvänliga kläder som använts mest och det har jag ingen bild på. Men den här tröjan används flitigt av Freja. Ser hon den i garderoben är det den vin väljer alla gånger. Det är ju en Nenne på. Det är stora favoriten.



*Detta är en del i Kajsons julkalender - vill du också vara med så kan du läsa mer här.


Lucka 7,8,9

Jag har mått skit de senaste dagarna och inte orkat något alls så jag har glömt av kalendern. Nu får ni flera på en gång så kommer dagens sen.

Lucka 7: En bild på det roligaste minnet från i år

En av de bättre dagarna i år var helt klart dessa fina människors bröllop. Efter jag hållit mitt tal kunde jag slappna av och ha KUL! Selma var bara 2 månader gammal så det blev inte så sent men fy fasen vilken lyckad tillställning <3

Lucka 8: En bild från något födelsedagsfirande du varit med om i år. 

Här borde jag visa en bild från min 30-årsfest men det finns INGA bilder. Haha. Det var för kul helt enkelt. Jag får visa en bild från frejas Pippikalas som var nu i helgen. Finaste Freja och Elsa <3



Lucka 9: En av de första bilderna på dig och ditt barn tillsammans

Den första bilden från mobilen på mig och lilla lilla Freja. En ack så stolt mamma med den finaste lilla personen i världen. 

Och här den första mobilbilden på mig och älskade älskade Selma. Tänk att jag få göra detta två gånger. Jag är så enormt tacksam.

*Detta är en del i Kajsons julkalender - vill du också vara med så kan du läsa mer här.



Glädjetårar på Ica

Imorse var vi supersena till förskolan för den yngsta fröken Glavare bestämde sig för att ta en rejäl sovmorgon för att sedan vakna vrålhungrig. Jag stoppade ned Selma i bärselen efter att jag hastat i henne en portion gröt och jag och Freja tävlade till dagis. Fem minuter sent kom vi så det var ingen fara till slut. Freja möttes av fröknarna som kom med svenska flaggan och grattade på försenade födelsedagen. Freja blev alldeles till sig över att bli firad ännu en gång. Freja har så fina fröknar så jag blir alldeles rörd. <3

När jag lämnat busungen tog jag och en skrattande Selma i bärselen en tur till Ica på torget för att handla några få grejor. På väg in får jag ett meddelande och tar upp telefonen. Ser att det är från Carro och antar att hon vill höra om jag vill ses något i veckan eftersom hon nu är ledig. När jag såg en bild på en underbar liten bebis och ett meddelande om att han var här blev jag totalt chockad. Det var så oväntat. Han skulle ju komma efter jul, kanske inte ens i år. Men nu är han här lilla bebis Sundström och jag är så lycklig för mina fina vänner och deras lille prins. Där stod jag på Ica med mobilen i handen och tårarna sprutandes. Jag tappade helt fokus och har ingen aning om vad jag kom hem med. 
Grattis mina älskade vänner, jag ser så oerhört mycket fram emot att få träffa min gudson och få vara med och se honom bli en liten person <3


Nu är vi mammor båda två, vem kunde tro det när vi här var på väg till Kreta för att ha kul en vecka för massa är sedan :)




Födelsedagshelg

Ojojoj vilken helg vi har haft. Vi har firat vår nyblivna två-åring i tre dagar. 
Igår var det dags för Pippikalas med frejas kompisar och vilken eftermiddag vi hade. Vi hade gjort fint hemma med Pippivimplar, ballonger i taket och serpentiner. Vi bjöd på fika och fiskdamm och Freja hade så roligt så när kompisarna gick hem kunde hon knappt stå på benen för hon var så trött. När tre små pippiklädda tjejer på två år stänger in sig i vårt sovrum för att hoppa i sängen förstår man hur kul de hade. Det är så fantastiskt att dessa små tjejer funnit varandra och leker så fint ihop. Det är inte så vanligt när det är så små. Presenter i mängder fick vår lilla tjej och vi är så oerhört tacksamma att ni ville vara med och fira vår lilla pippitok. 

Idag dukade vi upp fika en gång till och firade med hela stora familjen Glavare-Montelius. Massor med presenter och en oerhört nöjd liten tös som fick busa med sina kusiner och alla andra favoriter, morföräldrar, farmor, fastrar, farbröder, moster och morbror. 

Nu pustar vi ut och laddar om för julen. Det ska bli så mysigt att fira jul med hela min lilla familj. Selmas första <3




Som vanligt fruktansvärt dålig på att fota men vi fotade lite med vår systemkamera. Ska försöka lägga in de bilderna på datorn imorgon!



Lucka 6: En person som står dig/din familj nära

Den här är svår, det finns så många men jag måste nog välja min lillasyster Misan. Min bästa vän, Frejas allra bästa vän och gudmor. Vi är lika nära i ålder dom mina tjejer är och vi har alltid varit bästisar. Jag hoppas att Selma och Freja får den relationen som jag har till min syster!




Försenad lucka

Igår blev jag så arg på bloggen som kraschade när jag hade skrivit ett långt inlägg med dagens lucka att jag jag inte orkade göra om inlägget. Dumma blogg.se appen.

Nu försöker jag igen med lucka 5: en bild från den lyckligaste dagen i år.

Denna luckan är lätt. Det måste bli en bild från den 9 april när älskade Selma kom till världen. Äntligen var lillasyster här. Fy tusan vad jag kämpade och slet, grät och hade panik men när hon äntligen var ute glömde jag direkt all smärta och allt som gick fel. Hon var här! Vår familj fick en fjärde medlem och Freja blev storasyster, den allra finaste storasystern någon kan tänka sig <3



*Detta är en del i Kajsons julkalender - vill du också vara med så kan du läsa mer här.

4 december: en bild på dina barns favoritleksaker

Jag vet inte om det här klassas som leksaker men båda våra barn fullkomligt älskar sina kaniner från Jellycat. Frejas "Nenne" följer med henne vart hon än går, i vårt och torrt. Det är hennes stora trygghet. Nenne och nappen eller bappi som hon säger. Selma har också fått en fast rosa och den har snabbt blivit en favorit som hon sover med varje natt <3





*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.



Två år

Imorgon fyller Freja 2 år. Det är helt galet att tänka tanken att för två år sedan idag hade jag inga barn, idag har jag två och imorgon fyller min stora lilla tjej 2 år. Min lilla bebis som kom ut till världen med ett vrålskrik som nu har en väldigt stark egen vilja. 

För två år sedan gick jag runt hemma och surade för att värkarna jag haft under dagen hade avtagit och jag trodde inte att hon någonsin skulle komma ut. Men så natten till den 4 december satte det igång på riktigt. Vid 9.30 på morgonen fick vi åka in till förlossningen och 18.29 kom hon ut. Det finaste jag någonsin sett och jag minns att jag sa "Freja! Hon är verkligen en Freja" och så fnissade jag och grät på samma gång. Den där första minuten med bebisen på bröstet, det finns absolut ingenting som kan slå det, ingenting. Det är det absolut häftigaste som går att uppleva. Jag avundas er som har det framför er. 

Imorgon börjar vi dagen med sång och paket. 



Älskade skruttfia <3



Lucka tre: en bild från en tidigare jul


Den här bilden är från julen 2013, Freja var 21 dagar gammal och vi firade hemma hos oss. Vi drack champagne och åt oxfilé, en väldigt otraditionell jul men en jul vi alltid kommer komma ihåg. Den första med vår dotter och den sista med Rune, tobbes pappa, barnens farfar. Förra julen låg han på sjukhus och i januari somnade han in ❤️


*Detta är en del i Kajsons julkalender - vill du också vara med så kan du läsa mer här.




Lucka 2: En bild på dig när du var liten

Den här bilden hittade jag hemma hos mamma och pappa när jag satt och letade bilder på mig och min syster som bebisar till Carros storkfest som vi hade för några veckor sedan.
Här var jag brudnäbb till min farbror när han gifte sig och jag tycker den här klänningen är bedårande. Jag funderar på att kanske sy upp något liknande till tjejerna till vårt bröllop nästa år.

Ursäkta dålig bildkvalité men jag fotade ett gammalt svartvitt foto!

*Detta är en del i Kajsons julkalender - vill du också vara med så kan du läsa mer och se alla luckor här.


Lucka 1: En bild på ditt eller fina barns sovrum

Ojoj klockan är mycket och jag höll på att glömma första luckan. 
 
Hade tänkt fota barnens rum idag men det blev inte så så det får bli en bild på sovhörnan i selmas rum som jag tycker är så mysig. Den fina namntavlan har min fina vän Jessie gjort till Selma <3
 
 
Detta är en del i Johanna Kajsons julkalender – vill du också vara med genom din blogg eller instagram så kan du läsa mer här

RSS 2.0