Mitt allt


Den här bilden gör mig lycklig. Den här mannen är den bästa mannen som finns och jag älskar honom så otroligt mycket. Den bästa fästmannen man kan tänka sig och världens finaste pappa till våra barn. Jag är så lyckligt lottad <3

Idag var vi på Naturhistoriska och kollade på "saurier". Freja älskar dinosaurier och tyckte det var väldigt spännande att gå runt och kolla på allt. Hon tyckte vi skulle köpa med oss en hem :) Trött med stort T

Min yngsta dotter har kommit in i en galet jobbig fas. En fas som innebär att så fort hon märker att jag ens är på väg bort från henne så börjar hon gallskrika. Hon bara gnäller och hänger i mina ben och vissa dagar tar liksom mitt tålamod slut. Idag är jag totalt totalt slut och det var så otroligt skönt när Tobbe klev innanför dörren och det blev helg. Äntligen lite avlastning! 

Dagen har vi spenderat med frejas bästis Irma. Vi var en sväng till lekparken och åt lunch och lekte en stund hemma hos dem. Supertrött tjej deckade på två röda i vagnen hem. 

Nu ska jag göra fredag. Tända ljus och äta lite hallon framför en film tror jag. Finns en överhängande risk att jag somnar jag med.
Fy Mikaela

Ush vad länge sedan det var jag skrev något här, skäms Mikaela! Jag har ingen ursäkt. Jag fastnade i en serie och blev besatt. Jag började titta i julas och har nu sett de fem säsonger som finns. Herregud. Har du inte sett Homeland säger jag bara SE DEN!!!

Knät mår bättre och nu är jag igång igen. I måndags var jag och simmade och det gick bra, jag är väldigt svag men det ska jag råda bot på. Nu jäklar. 

Selma har haft öroninflammation och Freja halsfluss men nu är vi friska allihop *pepparpeppar*. Freja har hur kul som helst på föris och det händer så galet mycket varje dag. Nu pratar hon jättemycket och man kan konversera med henne. Selma kryper och är överallt. Hon har precis upptäckt kattmaten. Suck. Vardagen knallar på helt enkelt.

Idag hängde jag med Carro och Natalie hela dagen och deras gulliga söner Isac och Ebbe. Det är så roligt att vi har bebisar allihop nu. I förra veckan välkomnade vi lilla Ivar till världen och längtar nu efter att få träffa honom och mamma Kicki. Det här kan inte bli annat än en fantastisk vår. 

Jag ska bli bättre på att skriva här jag lovar. Puss på er som hänger kvar 

Han har blivit knäpp!

Jag tror Tobbe håller på att bli sjuk i huvudet. Han har hand om tre barn just nu. En 2-åring, en 9 månaders bebis och en 30-åring som är invalidiserad. Han har inte så mycket vuxet umgänge på dagarna, haha. Nu går han runt och pratar med sig själv samtidigt som han diskar och upprepar samma sak 2572 gånger med en äcklig snuskgubbe röst, hahahahahahahaha. 

Man kanske blir knäpp i kolan av att umgås med dessa muppar :)Mörkrädd

I några dagar nu har Freja vaknat mitt i natten och varit totalt livrädd och gråtit otröstligt. Vi antar att hon drömmer mardrömmar. Nu de senaste kvällarna har hon också vägrat gå och lägga sig och verkar rädd för sitt rum. Igår läste vi en bok i soffan och när jag läst den 5 gånger tröttnade jag och bad henne gå in i hennes rum och hämta en annan bok. Hon gick mot sitt rum och tvärstannade när hon såg att det var mörkt där inne. Började skrika nej nej nej och började gråta. Då insåg vi att hon kanske blivit mörkrädd. Idag var vi och köpte en nattlampa och vi försöker göra hennes rum till en säker och mysig plats. Läggningen just nu är hemsk och så fort vi börjar med pyjamas och borsta tänderna får hon total panik och är helt otröstlig. Det gör ont att se henne så rädd. Hon som alltid varit så otroligt lätt att lägga och alltid varit enormt trygg i sin säng. Lilla älskling. Vad kan vi göra? 

2015

Dags att summera det här året. Det har varit högt och lågt men på många sätt ett fantastiskt år.

Det kunde ha börjat bättre. Tobbe och jag var magsjuka och började året med sviterna efter det. Den 26/1 somnade tobbes pappa in efter lång tids sjukdom. Det var fruktansvärt och sorgligt att han somnade in alldeles för ung men det var skönt att han äntligen fick slippa ha ont. 
Kort därefter blev jag inlagd på sjukhus för läkarna trodde att Selma skulle titta ut alldeles för tidigt. Efter ett par dagar fick jag åka hem igen för det hade lugnat ned sig. 

I april fyllde Carro 30 och vi firade henne  hemma hos henne där de hade fixat en fin brunch. Jag skojade om att brorsan var tvungen att vara redo under påskhelgen för att ingen annan var hemma ifall Selma skulle komma. Det trodde jag absolut inte själv men precis så blev det. Bara två dagar senare gick vattnet och mycket riktigt blev jag tvungen att ringa brorsan som var så full att han inte visste vad han hette, Frida fick rycka ut istället!
Den 9/4 efter myyyycket slit kom hon äntligen, vår fina Selma <3 


När Tobbe var ledig med oss de första veckorna köpte vi en ny fin bil där vi får plats med hela familjen och lite till. Bästa köpet! 

I maj firade vi misans födelsedag och jag kämpade på med båda barnen hemma. Selma hade kolik och bara skrek och skrek. Jag ångrar mig, bästa köpet var den elektriska babygungan vi köpte till henne, den räddade mig många gånger. 

I juni gick Tobbe på långledighet och ingen var gladare än jag och Freja. Jag anordnade möhippa för bästis Carro Och Tobbe var på svensexa för John. Sen åkte vi till Gotland för att fira en iskall midsommar och besöka Pippi i villa villekulla 


I juli gifte sig Carro och John med en superfest och jag höll ta mig tusan tal! Trodde aldrig jag skulle våga! Sen fortsatte ledigheten med bajsdåligt väder och en massa fix hemma. Bland annat fixade vi i ordning selmas rum och flyttade ut kontoret till alkoven i vardagsrummet.

Augusti kom och Frejski började på dagis. Det blev succé direkt och både Freja och vi stormtrivs med pedagoger och förskolan. Jag och Selma fick egna rutiner under vardagarna. 


I september firade vi Calle och Frida som fyllde år och tobbes mamma blev också firad. Misan gjorde slut med sin pojkvän sedan 7 år och flyttade hem till mamma och pappa.

Oktober kom och jag fyllde 30. Det firade jag med en fest för släkten och några få nära vänner hemma hos mamma och pappa. Italiensk buffé och tårta. Så trevligt att det inte finns en enda bild från dagen. I present blev jag bland annat tillfrågad om jag ville vara gudmor till carro och Johns lilla bebis. Självklart svarade jag ja. Världens finaste present. 
På själva 30-årsdagen bestämde sig Selma för att lära sig sitta.
I oktober åkte vi också till Kolmården med min syster och fick vara med på bamses äventyrshelg. Den bästa helgen i frejas liv, det kan jag garantera.

I november firade vi min mamma med indisk mat hemma hos oss. Vi var på glögg hos familjen Sundström och Misan och Calle renoverade lägenheter, pappa sprang emellan. 

December började bra med frejas födelsedag och Pippikalas. Massa fina kompisar som kom och firade vår lilla tvååring. 


Den 6/12 välkomnade vi lilleprinsen Sundström och jag blev gudmor.

Sen bara ett par dagar senare gick min mormor bort och vi blev sjuka här hemma. Influensan som höll i sig länge. Freja gick sitt första luciatåg och var världens gulligaste tärna. Julen firade vi hemma hos oss och innan nyår hann jag med att dra knät ur led och fick åka ambulans för första gången i mitt liv. 

Nyårsafton firade vi här hemma hos oss med en gravid kompis, en 3 veckors bebis, två 2-åringar, en 6-månaders bebis och en 8-månaders. Älskar det här nya livet <3

Nu laddar vi för 2016, året då jag och Tobbe blir man och fru. Wow!

För att minnas

Jag såg någon som skrivit en lista på gulliga ord hennes son sa nu vid 2 års ålder för att komma ihåg. Det tyckte jag var en väldigt rolig ide så jag måste göra det samma.

Marmor betyder farmor och uttalas med en skånsk dialekt, hmm?

Ejsa betyder Misan som i moster Misan men börjar nu faktiskt låta som Misan

Bajse är bamse 

Skuttskutt är såklart Lilleskutt

Plott betyder stopp om du inte förstod det :p

Kajsekårv betyder bajskorv och idag sa hon att pappa är en kajsekårv hahahaha.

Elma är lillasyster Selma 

Omma betyder komma

Töja säger hon om sig själv

Jag fyller på lite vartefter :)

RSS 2.0