Sparkly

Imorrn är det nyår å jag har för en gångs skull kommit ihåg att fixa naglarna i tid :)


Summeringen

En liten summering av året som gått...

1. Året börjar med sjukdom och oro för hur allt ska gå med Tobbes lillebror. Som jag berättade tidigare gick tack och lov allt bra och han är idag frisk.
Förutom detta var det skilsmässa för en annan av tobbes syskon och allt var liksom upp och ner. Efter allt detta så kommer nyheterna om tobbes pappa. Herregud, vad mer kan hända?

2. Den 5/5-2012 förlovar vi oss. En underbar dag å jag var och är fortfarande så himla lycklig. Vi hade tittat ut ringar tillsammans men jag visste inte vilket datum Tobbe hade bestämt sig för så när han kom in på morgonen med champagne blev jag helt ställd. På kvällen var vi ute och åt och på himlen lyste "supermånen".

3. Strax efter vi förlovat oss upptäcker jag att jag är gravid. Det är lite så det funkar med oss. Ingen rast, ingen ro utan allt ska hända på en gång. Nej men allvarligt, det var absolut inget vi hade planerat men vi blev jätteglada. Att vi fick missfall var jättejobbigt men det var helt enkelt inte menat då.

4. Sommaren var lugn med inte så bra väder. Mina fina skåningar kom upp och hälsade på å vi spenderade några härliga dagar turistande i Stockholm. Några härliga dagar på Gotland med familjen och mycket häng med vänner. Men framförallt en härlig resa till Frankrike. Sol, bad, god mat och vin, jag vill tillbaka!

5. På hösten börjar skolan igen och jag tvekar mer än någonsin. Vill jag det här? Vad ska jag göra annars? Då blev jag erbjuden ett jobb på hunddagis i Danderyd. Ångest. Vad ska jag göra? Hoppa av skolan eller fortsätta? Det blev ju till att hoppa av å ta jobbet. Jag vet fortfarande inte om jag gjort rätt men vi får väl se...

6. Den 26/9-2012 får vi komma in i vår lägenhet för första gången efter nästan ett års väntan. Det var en härlig känsla att äntligen få se allt. Den 28/9 fick vi flytta in å vi trivs så jävla bra!

7. Den 14/10 fyller farmor 90 år och hela släkten samlas på Gotland för att fira. Så himla kul att hon fick möjlighet att komma till sin favoritplats i världen!

8. Julen firas hemma hos oss i lägenheten med min familj och massa klappar och god mat. Nu hoppas vi bara att nyår blir minst lika trevligt!
Ut med julen

Jag älskar julen och tycker det är jättemysigt att pynta hemma å fixa med julblommor å klä granen å sånt, men så fort julen är över så tröttnar jag och vill bara att allt ska bort. Idag har vi slängt ut julgranen och plockat bort allt juligt å det känns så himla skönt. Allt fick ryka utom ljusstakarna å stjärnorna i fönstren, de kan få lysa upp i vintermörkret en stund till.

Vi har i alla fall haft en jättebra jul här hemma hos oss. Första året vi firade här hemma å jag å Tobbe ordnade allt. Vi skippade julmat å åt kalkon istället, så gott! Det blev en himlans massa klappar och jag fick så mycket fint.

Nu laddar vi om för nyår som ska firas hos lillasyster och Niklas med god mat, trevligt sällskap och fyrverkerier. Om vi inte hörs innan dess så får ni ha ett riktigt gott nytt år!!


Redo för 2013

Förra året var ett av de absolut värsta i mitt liv. Jag mådde så fruktansvärt dåligt stora delar av 2011 och när 2012 stod på tur så kände jag bara att det inte kunde bli värre än 2011. Men jo de kunde ju bli värre.
Året började med Hampus som kämpade mot cancer. Sedan när han blev bättre så fick vi reda på att tobbes pappa har cancer i bukspottkörteln. Det var som ett slag i magen. Hur mycket kan hända en familj? Men vi höll hoppet uppe för vi såg ju hur bra det gick för Hampus. Nu igår kom beskedet, de kan inte operera i Sverige. Tumören har inte krympt tillräckligt trots en aggressiv behandling med strålning och cellgifter. In och ut på sjukhus hela hösten... Nu ligger hoppet på att de ska kunna operera i Tyskland. Jag har hopp.

Förutom cancer så fick vi även missfall i juni. Vi som blev så glada fast det var oväntat, men det var helt enkelt inte menat just då.
Jag säger ju det, 2012 har varit ett riktigt jävla skitår.

Men det har ju även hänt flera underbara saker. Den 5/5 förlovade vi oss. Vi flyttade in i vår nya fantastiska lägenhet i september. Tobbe har haft fantastiska framgångar på jobbet.

Nästa år kommer vi igen, 2013 kommer bli ett bra år.
Livet är skört

Igår var det ett år sedan vi fick reda på att Tobbes lillebror hade en hjärntumör. Han fick åka akut till Karolinska för att det skulle ta reda på vad de skulle göra. Då var han 22 år gammal. Jag kommer ihåg det så väl. Det var Tobbes äldsta syster som ringde och berättade och jag kommer ihåg hur Tobbe bara bröt ihop. Lugna fina Tobbe som är bäst i kriser och alltid är så lugn och metodisk. För honom var det som att det värsta redan hade hänt medans jag lyckades hålla mig lugn och tro på att allt skulle bli bra. Jag tror det var tur, vi fungerar så i kriser. Bryter en av oss ihop så håller den andre lugnet. 
Sedan blev det operation och behandling och Hampus mådde så dåligt, han som är så stark och frisk, det var jobbigt att se vad en sådan aggresiv behandling gör med kroppen. Men eftersom han var ung och stark så klarade han det ändå bra. Jag tror han började jobba igen i juni vilket är fantastiskt. Nu jobbar han några timmar om dagen och är på väg tillbaka till sitt gamla jag. Igår satt en frisk Hampus i vår soffa och skrattade. Det går att slå cancer på käften!
 

Jobbig tid

Jag känner inte igen mig själv just nu. När jag inte är ledsen är jag apatisk. Jag vet precis vad det beror på och jag tror jag kanske måste göra något åt det för mitt eget välmående. Men jag orkar inte, jag orkar inte börja om igen, på ruta ett, som så många gånger förr. Fast jag vet att det är vad jag måste göra. Tobbe är bäst, han stöttar mig i alla lägen och stödjer mig i vilket beslut jag än tar. Det är bara en sak jag vet just nu och det är att jag inte mår bra i mitt liv just nu och är inte det de allra viktigaste, att man får må bra?


Första advent

Idag är det första advent och hemma hos oss har vi myst till det ordentligt. Stjärnor och ljusstakar i fönstrena och jag har ordnat med hyacinter. Jag älskar julen! Tobbes syster Mia med familj kom över på adventsfika. Pepparkakscupcakes med chokladfrosting, saffransbullar och pepparkakor, mums fillibaba!

Igår var vi på födelsedagsmiddag hos tobbes andra syster Johanna, jättemysig kväll med god mat och trevligt sällskap.
När vi kom hem somnade jag rätt snabbt men vaknade några timmar senare av att jag mådde jätteilla, trodde jag åkt på kräksjuka men det verkar som jag klarade mig, phew!

Nu ska jag mysa ner mig i soffan å njuta av vårt dina vardagsrum!


RSS 2.0