Åtta veckor idag

Idag är det åtta veckor sedan Freja kom till världen, det känns som att det är jättelängesen vi var ensamma med katterna, men ändå har tiden gått så himla fort, konstigt det där. 
Hon är verkligen som jag sagt så många gånger tidigare en fantastisk bebis. Hur galet det än låter (jag vet att jag inte hade trott på det för några veckor sedan ) så har vi i princip en rutin redan. Hon sover jättebra på nätterna, vaknar en gång och äter, fast nu har hon faktiskt kört tre nätter under den gångna veckan där Hon sovit från 00-07.30. Mellan 00 och 12-13 äter hon tre gånger sedan går vi ut på promenad eller hittar på något och då sover hon en långsovning på 3-4 timmar i vagnen, vaknar vid 16-17 och äter, hänger med mamma och pappa, äter tre gånger till och sedan vid ca 23-23.30 lägger vi oss för natten. När jag  pratade med mammorna i mammagruppen igår sa alla att de längtade efter att kunna planera sina dagar, hitta någon typ av rutin och jag  vågade inte riktigt säga hur bra vi faktiskt har det med Freja. 
För övrigt så var mammorna i gruppen supertrevliga och det var jättekul att se hur fascinerad Freja var av de andra bebbarna, hon låg på en madrass på mage och flirtade med en av killarna, i vanliga fall hatar hon att ligga på mage. Det ska bli spännande att lära känna dem lite bättre! Nästa gång blir det babymassage, det ska bli spännande. 

Idag har vi varit hos kiropraktorn och hon sov så gott i vagnen hela tiden. För min del såg allt jättebra ut, för första gången på ett år behöver jag inte gå dit varje vecka utan nu har vi bokat tid om en månad. I nästa vecka ska jag på återbesök till barnmorskan på MVC och hoppas på att få klartecken att börja träna igen, jag är så galet peppad nu och vill verkligen tillbaka till gymet. 

Nej nu ska jag ge mig själv lite egentid framför tvn innan lillfisen vaknar och vill ha mat. 




Nervös

God morgon!
Här ligger jag i sängen med en nöjd jollrande bebis på bröstet, de e inte fel!
Inatt har hon för typ första gången velat ha mat två ggr, hungrig tjej. Men hon somnade om så gott i sin säng så det var inte så jobbigt för mamma.

Idag är en stor dag för vi ska iväg på första träffen med mammagruppen. Det ska bli jätteroligt att träffa andra mammor och bebisar men jag är lite nervös, jag vet inte varför. Jag hoppas att det är några härliga människor!

Idag fyller även frejas kusin Isabelle 10 år, stoooort grattis till dig Isa!




Krasslig

Igår var jag, Tobbe och Hampus på bio och såg Hundraåringen, Gud vad bra den var, den rekommenderar jag starkt. Freja var hos mina föräldrar men hon märkte inte ens att vi var borta, hon sov så gott i sin vagn.

Precis innan filmen började jag känna mig krasslig och idag är det värre. Har ont i halsen och är yr och känner mig helt färdig och det är inte för att Frejisen håller mig vaken, hon har sovit så gott i sin säng hela natten. 
Jag hade hoppats på en glad och nöjd bebis idag eftersom jag själv vill vila så mkt som möjligt men det ville inte hon. Vid 13 gav jag upp och packade ned henne i vagnen och gav mig ut i snålblåsten. Det funkade i alla fall för nu sover hon som en liten prinsessa i sin vagn och jag ligger i soffan och tar det lugnt. 

Hon var i alla fall hur glad som helst precis när hon hade käkat!



Trött på att bråka

När vi bestämde oss för att flytta från vår förra lägenhet och köpte denna tyckte vi att det skulle bli så skönt att få bo i något nytt. Att få välja kakel i badrum och vilket kök vi ville ha var verkligen helt underbart! Det skulle också bli skönt att veta att om något är fel går allt på garantier och man behöver inte fixa allt själv men vi trodde ju att det bara skulle vara lite småfel som att färgen spricker eller någon skruv som lossnar eller sådana saker. Nu har vi haft så många fel att jag inte ens kommer ihåg alla och visst allt blir så småningom åtgärdat men det är inte förrän nu, nästan 1,5 år efter inflytt som saker händer och då för att Tobbe bråkat som faaan för att något ska hända. Det börjar bli lite tröttsamt att behöva slåss för att någon ska komma hit och hjälpa oss. 
Vi har haft så extremt kallt inne, både förra vintern och nu. Idag kom äntligen en kille och kollade på det och det visade sig att ALLA element i hela lägenheten var felinställda och varit det sedan montering, konstigt att det varit kallt inne. Jag blir så trött! Men nu ska det förhoppningsvis bli varmt och skönt hemma. 





Trött mamma

Vi har som jag sagt tidigare världens snällaste bebis. Hon skriker inte jättemycket och när hon gör det brukar det vara ganska lätt att lista ut varför. Det bästa är att hon har sovit hela nätter, 6-7 timmar och det har varit hur skönt som helst. Nu de senaste dagarna har hon däremot vaknat vid 3-4 å vill ha mat å efter de ligger hon och snackar så mycket i sin säng, hon skriker inte men ligger å pratar i sömnen å då kam inte jag somna om. Nu är jag bra trött men får väl försöka sova lite på dagen för sen vid 15.30 ska jag och Freja åka och hämta kusinerna i skolan då är det bäst att ha lite energi!

För övrigt så är det en viss liten skrutta som har namnsdag idag, grattis på namnsdagen Freja ❤️




Underbara stunder

Det finns inget mysigare än när Freja är jättenöjd och bara är med. Nu är en sådan stund. Hon har sovit en stund i vagnen, fått ny blöja, ätit å nu hänger hon med sin mamma. Pratar lite å ler, snart slumrar hon säkert till på mitt bröst. Underbart!
Vid 14 ska vi till BVC för tvåmånaders kontroll så får vi se om hon växt ännu lite till!




Puckad tjej

Ännu en natt när Freja har sovit så gott i sin säng men det har inte mamman gjort , nej för jag har, så fort jag somnat drömt mardrömmar och vaknat i en pöl av mitt eget svett. Jag vet exakt varför också, för att jag tittade på läskigt program precis innan jag skulle sova, smart tjej, verkligen skitsmart. Jag får helt enkelt skylla mig själv som kommer vandra runt som en zombie idag. Som tur är har vi inga planer så vi får väl ta en liten prommis och hoppas på att Freja sover i vagnen så morsan kan få vila en stund på dagen. 




Lat helg

Måndag morgon och de första är tillbaka på jobb men inte jag. Jag ligger kvar i sängen med en liten tös och två trötta katter, så ser alla våra morgnar ut, så himla mysigt. Freja har precis ätit och ligger och slumrar lite. Idag har vi inga storslagna planer, en promenad om det inte är allt för kallt ute och sedan ska vi till mörby C å möta upp Tobbe för att gå till socialnämnden i Danderyd och skriva på papper att han verkligen är Frejas pappa, sådant man måste göra eftersom vi inte är gifta ännu.

Helgen som varit var väldigt lat, igår gick jag i pyjamas hela dagen och Freja sov jättemycket. I lördags var jag och lilltjejen på brunch med mina tjejer, hon skötte sig exemplariskt eller ja hon sov i sin bilstol hela tiden! Himla mysigt var det i alla fall, väldigt trevligt med lite kvalitetstid.

Nej om jag skulle ta och smita in i duschen medans skruttan sover, bäst att passa på!



Mjölkstockning

Jag och Blondinbella har tydligen mjölkstockning. Fan i helvetet vad ont det gör. Det känns som att ena bröstet ska slitas av min kropp och det som ska hjälpa är mera amning, för ja man känner ju för att låta en liten bebis suga på något som gör så ont att man vill skrika. Jag tror det beror på kylan som kommit hit till Stockholm. Just nu sitter jag med vetevärmare, värmefilt och en arg bebis på mig. Jag antar att hon inte får i sig så mycket som hon vill eller så är hon överstimulerad igen, det har varit lite mycket idag och igår med kusiner på besök. Jag hoppas att hon får i sig lite mat nu inför natten så att hon får sova gott.

Imorgon ska jag på brunch med mina tjejer å Freja ska följa med på restaurang för första gången, jag hoppas verkligen att det kommer gå bra men det tror jag. 

Nu ska jag kolla lite på tv innan de e dags för matning och nattning. Sov sött!










Glad mamma

Min ängel somnade i sin säng igår vid 00 och sov till 05.30, åt och somnade om i SIN säng, det har hon inte gjort tidigare. Vi sov till 9 å sen vaknade F med ett stort leende. Utvilad mamma och bebis är en oslagbar kombo. När jag åt frukost satt hon i sin sitter och lyssnade på musik. När vi spelade ToveLo - out of mind så sträckte hon upp händerna i luften å log hela låten å när den var slut blev hon ledsen så då satte jag på den igen å då blev hon glad igen! Ringde Misan å sa att hon måste berätta de nästa gång hon pratar med Tove! 

Nu har skruttan somnat i min famn å när hon har vaknat å ätit ska vi åka å kolla på ett par vinterskor till mig, jag håller på å frysa ihjäl när vi är ute och går.





Kärlek <3

Idag fyller min fina fästman år och det har vi firat här hemma med mina och tobbes föräldrar och tobbes lillebror. Vi har ätit libanesisk mat från Beirut café och ätit fantastisk tårta från fiket på torget. 

Jag och Freja har haft en lite kämpig dag för lilla fröken har varit så arg så arg, så arg som hon varit idag har hon faktiskt aldrig varit. Vid 13 hade hon gråtit oavbrutet hela förmiddagen och det var dags att gå till BVC för navelkoll. Jag pratade med sköterskan och hon trodde att Freja var överstimulerad och föreslog att vi ska försöka göra så lite som möjligt ett par dagar. Det är lustigt det där hur man tror att man inte är tillräcklig och sedan visar det sig att man gör för mycket. Svår balansgång helt klart.
 Efter besöket på BVC bäddade jag ner henne i vagnen och drog upp suffletten och gick ut på en promenad, F somnade så gott i vagnen och sov i fyra timmar, jag tror sköterskan kan ha haft rätt för nu på kvällen har hon varit en underbar liten ängel. Just nu ligger hon i min famn, tittar på mig och ler. Det är sådana här stunder som gör att man glömmer allt gråtande och hjärtat fullkomligt svämmar över av kärlek. Hon är garanterat det bästa vi har gjort, utan tvekan! 




Nappjakt

Idag åkte jag och gullungen på nappjakt, vi har hittat en napp som hon älskar så är det bäst att ha resurser hemma för de andra napparna vi har hemma duger inte alls lila bra. Som tur var hittade vi dem på barnaffären i arninge, nöjd bebis, nöjd mamma! 
Efter de åkte vi till Täby C för att hitta födelsedagspresent till Tobbe, jag har haft sådan ångest för jag har inte haft en aning vad jag ska köpa men jag är riktigt nöjd med vad jag hittade!

När vi kom hem deckade vi båda i soffan å lillfisen sover fortfarande som en stock!




Mammablogg

Hej och välkommen till min mammablogg... Hehe det känns i alla fall som det men det är ju mitt liv nu, jag e för fasen mamma, hur galet är inte det? 
Idag har jag varit mamma i 5 veckor och det var dags för vägning och mätning igen. 4760 gram och 58,5 cm lång, hon växer så det knakar min lilla flisa. 
Idag tog jag även det stora steget och ammade offentligt, sjukt läskigt men det gick bra, behöver bara bli lite smidigare... Just nu fumlar jag lite för mycket. 

Efter BVC å mat var det en trött skrutta som packades ner i vagnen och somnade på två röda. En promenad och lunch på fiket på torget med en kollega och nu är vi hemma å hon fortsätter sova i vagnen. Nu sitter jag med en kopp kaffe och kollar på tv, så skönt!
Förresten så hade vi ytterligare en fantastisk natt här hemma, vi somnade strax innan 00 å sen vaknade vi alla tre när tobbes klocka ringde vid 6, detta innebär alltså att hon sovit en hel natt eftersom det tydligen är 6 timmar en bebis ska sova för att det ska räknas som en hel natt, fantastiskt!

Nu ska jag fortsätta kolla på tv å ta det lugnt en stund!






Sleeping beauty

Igår var vi hemma hos mina föräldrar i stort sett hela eftermiddagen och Freja fick hänga med sin mormor och morfar, moster och morbror och såklart alla katter och Fridas hund. Jag tror att det var en hård dag för Freja med många intryck för inatt sov hon från 23.30-05.30, åt lite, somnade om och vaknade igen vid 09.30 eller nej förlåt jag väckte henne 09.30 för jag behövde (!) mata henne! Sedan vid 12.30 gick vi ut på promenad, kom hem vid 14.30 å nu är klockan 14.30 och hon sover fortfarande så gott i vagnen. Detta resulterar i att mamma har hunnit plocka hemma, tvätta, äta, dricka kaffe och allt detta oförskämt utvilad. Herregud vilken snäll bebbe vi har fått ❤️

Jag måste självklart också berätta att hon idag skrattade åt sin mamma för allra första gången, Gud vad fånig man blir och fjantar sig för att få ett till skratt men guuuud så underbart det är! Jag försökte fota och fick ett lite suddigt men väldigt gulligt kort 




Bebisbubblan

Imorgon är det röd dag igen och det har varit mycket ledigt nu sista tiden, för mig spelar det ju ingen roll men Tobbe har fått vara hemma med oss mycket vilket jag tror både han och Freja har uppskattat väldigt mycket. Men på tisdag är det dags att komma tillbaka tillbaka till verkligheten, hitta vardagen igen efter vår tid i bebisbubblan. Idag rensade vi ut skafferi, kyl och frys och åkte sedan och storhandlade för att ha resurser hemma igen. Vi har handlat alldeles för mycket på Ica runt hörnet vilket blir så sjukt dyrt i längden och så har vi ätit mycket hämtmat men nu är det dags att bli ordentliga igen och det känns skönt att ha saker hemma! Vi har även pantat, slängt tomglas och papp, så himla skönt att börja det nya året med lite ordning!

Nu står Tobbe i köket och lagar lax till middag, vi ska testa om jag kan äta det, det har funkat med gravad så nu får vi se hur det går...



En månad idag

Idag fyller vår lille skrutt en månad. Jag kan inte förstå att det var en månad sedan hon kom, tiden bara springer iväg. 

Det har hänt väldigt mycket på den här månaden, hon är jättestabil i nacken, hon är så mycket mer med och fokuserad i blicken, nu märker man att hon börjar titta på saker och det börjar bli dags att sätta upp den fina mobilen hon fick av sin mormor och morfar. Igår beställde jag ett babygym till henne som jag hoppas att hon kommer gilla. Hon fortsätter att sova nätterna igenom och går upp fint i vikt, växer så det knakar på längden. Hon älskar att sitta i sin babysitter och kolla på världen medan mamma plockar disk eller viker tvätt. 

Vi börjar bli varma i kläderna och börjar få grepp om det här med att vara föräldrar. Vi har hittat en rytm som funkar och vi ger varandra egentid. Idag är första gången jag är borta från henne en längre stund, Tobbe tog med henne hem till sina föräldrar utrustad med flaskan och det har gått jättebra. Jag har lyssnat på musik på högsta volym, städat här hemma, tagit en lång dusch med min nya scrub jag fick av Tobbe i julklapp och nu har jag precis kollat klart på filmen jag började med igår. Men nu har dom varit borta i nästan 5 timmar och jag längtar lite efter dom!







Succé!

Det gick alldeles utmärkt att äta ur flaska och det var heller inga problem att amma nu innan läggdags så det verkar ju inte gjort någon skada för det heller vilket känns väldigt skönt. När hon hade ätit klart ur flaskan var hon så trött att hon somnade på mammsen och sov i 2 timmar. 

Nu har hon precis somnat i sin säng å jag ska försöka göra detsamma, igår natt div hon hela natten men jag låg vaken precis hela natten, kunde vara inte sova så nu är jag helt färdig. Godnatt på er!





Flaskpremiär

Just nu sitter Freja hos Tobbe och äter ur flaska för första gången! Det går inte så jättebra just nu för hon är så himla arg, hon måste ju suga på nappen för att det ska komma något och det har hon inte riktigt förstått vilket gör att hon blir förbannad för att hon inte får någon mat. Men nu verkar det som att hon kommer igång... Ska bli spännande att se vad hon säger. Planen är inte att jag ska sluta amma utan bara att Tobbe ska kunna ge flaska om jag någon gång vill gå på bio eller bara ha lite egentid!
Jag återkommer med resultat...




Mitt lilla mumintroll

Nu när jag skriver detta ligger jag i sängen och lyssnar på Freja som pratar i sömnen i sin säng här bredvid. Hon har precis somnat i sin nya fina muminpyjamas efter ett bad med pappa och lite mat,  och nu ska även mamma sova så godnatt världen vi hörs en annan dag!


Bilden är från en annan dag för jag glömde fota henne innan hon somnade ❤️

Råd till dig som är gravid!

Det finns en sak som jag verkligen verkligen ångrar och det är att jag inte tog fler bilder på hur magen växte. Jag har i princip inga bilder på hur magen ändrades och det ångrar jag verkligen nu. Hur är det möjligt att jag har så få bilder när man alltid har mobilen på sig? Dumma dig Mikaela! Så mitt råd till dig som bär på ett mirakel, ta MÅNGA bilder för fasen!




Nytt år!

Jaha, då var det ett nytt år, 2014. Det här året kommer vara vårt första som familj och vi ser så mycket fram emot att få se lillskrutten växa och utvecklas. 

Jag tänkte jag skulle försöka sammanfatta 2013 lite men jag tycker det är jättesvårt, det känns som att det enda jag kommer ihåg är tiden nu efter att Freja kom. Det största som hänt liksom, men några små saker ska jag väl kunna få ihop.

Året började som vanligt med jordens baksmälla och slöhäng i soffan, för sista gången på ett tag, men det visste vi inte då.
Den 19/1 gjorde jag ett gravtest som visade positivt, lycka! Samma dag hade Tobbe födelsedagsfest och jag var nykter under århundradets fylleslag. Rödvin på väggen, drink på mattan och en hel del spyor. När jag klockan 4 började blöda näsblod fick jag nog och slängde ut alla. Mattan fick slängas och väggen målas om. Herregud!

I februari åkte Tobbe till Spanien med sitt dåvarande jobb och när han var borta fick jag missfall, tack gode Gud för att jag har så fantastiska vänner som släppte allt och kom hit och tog hand om mig. Det var verkligen hemskt och jag var totalt förkrossad.
När jag kom tillbaka efter sjukskrivning blev jag biten av en boxer på jobbet å blev sjukskriven igen, under den perioden insåg jag hur dåligt jag mådde på jobbet och sa upp mig. Det ledde till uppror och alla hotade med att säga upp sig om jag gick. Chefen insåg vad det betydde och erbjöd mig bättre villkor, jag stannade, vilket senare skulle visa sig vara ett av mina största misstag...





I mars mådde jag konstigt. Var skittrött, illamående och grinig. Frida frågade om jag var gravid igen men jag trodde inte det skulle kunna vara så, inte så snabbt. När mensen aldrig kom igång så gjorde jag ett test och jomen visst var jag gravid igen, hur sjukt!!!
Vi åkte till Gotland med mamma och pappa på påsken, det var den kallaste påsken jag varit med om, Brr!







I april var jag världens jobbigaste tjej och ville aldrig äta något och när jag inte jobbade sov jag på soffan. Tobbe tyckte jättemycket om mig just då... Jag kommer inte ens ihåg om vi gjorde något speciellt under denna månad.

I maj firade vi ettårig förlovningsdag, hade en mysig helg i Åkersberga men jag mådde fortfarande inte jättebra. Jag kommer ihåg en kväll efter jobbet när Carro ringde å frågade om jag ville äta middag och jag kände, ja för fan va kul, de gör vi. Jag sa till Tobbe att jag skulle iväg och han sa -Va? Är det sant? Åk innan du blir trött.
Haha, ett ganska bra kvitto på hur trött jag varit. 





Juni kom och jag mådde mycket bättre. Värmen kom också, underbart. Vi tog långa härliga promenader på jobbet, midsommar firade vi i Nykvarn hos Fredrik och Sussi med god mat och femkamp. Vid 1-tiden tröttnade jag på fyllona och packade in tre fullosar i bilen, de div hela vägen hem.







Jag hade fördelen att vara ledig större delen av sommaren så juli spenderades i solen, på utflykter eller vid vattnet. Jessie kom hit och hälsade på ett par dagar, så mysigt att bara hänga. Efter det åkte vi till Gotland med alla syskon, respektive och djur. Fem katter och en hund, underbart! 







I augusti åkte jag och Tobbe på minisemester till Kolmården och efter det till Loka brunn spa och hade en fantastisk dag. Perfekt uppladdning för att gå tillbaka till jobbet. Alla bilder från slutet av sommaren har försvunnit från min telefon :(

September blev sista månaden jag jobbade. Lyckades fylla dagiset samma dag som jag gick på ledighet! Började känna mig stor och klumpig.



Oktober var min första lediga månad. Magen växte å Lillis retade gallfeber på mig genom att vara så ojämn, sparkade ena dagen, var stilla i två...
Jag blev grundlurad av Tobbe och mina tjejer som anordnat en underbar storkfest. Blir tårögd när jag tänker på det. 
Oktober var också månaden jag förlorade en vän som jag haft i 17 år. Har aldrig blivit så illa behandlad av någon i hela mitt liv men inser nu att jag nog har det bättre utan henne och hennes familj. 





November bestod av väntan och jag hamnade i den där klassiska nestingfasen. Hemmet skulle vara klart innan bebis kom. Tapeter kom upp i frejas rum och vårt sovrum. Vi fick upp gardiner som jag fick i födelsedagspresent av Tobbe och Johanna. Lampor kom upp och jag målade en svarta tavlan i köket. En hylla i hallen kom också upp. 25/11 var hon beräknad men hon ville inte bli ett novemberbarn!











Och så kom då december, månaden som förändrade våra liv. Man kan bara beskriva den månaden med ett ord, bebisbubbla! Den 4/12 klockan 18.29 kom hon, som vi längtat! Två stolta men trötta föräldrar åkte hem med en liten Freja för att börja en ny fas i våra liv. Omtumlande men underbart. 
Vi firade vår första jul som familj, hade besök i princip hela tiden och fick så mycket presenter och lyckönskningar. Året avslutades hemma i lugn och ro med god mat och en film medan Freja sov på sin mamma. 









2013 är året då vi blev en familj och det kommer alltid komnas ihåg som det bästa året i våra liv!





RSS 2.0