Kräkfest

Herregud vilken jäkla Kräkfest Selma ställde till med här på kvällskvisten. Det var som en fontän över hela mig, Selma och amningskudden. Det gick inte att rädda min älskade amningskudde från NGbaby, den ligger nu i en sopsäck i väntan på att få åka till tippen. Jag som hade tänkt att den skulle hålla under hela amningstiden med Selma också men den klarade inte dagens fest. Imorgon åker jag och köper en ny för jag klarar mig inte utan den! Jag använder den hela tiden och det är världens bästa avlastning för axlar, armar och rygg. Jag vet att jag använde den jättemycket när Freja började sitta också som stöd runt henne ifall hon ramlade. Så bra helt enkelt. 

Om jag var en storbloggare skulle man kunna tro att det här inlägget var sponsrat av NGbaby men jag bara fullkomligt älskar min kudde.
 Det finns i alla fall en stooooor fördel med denna katastrof och det är att jag får köpa en kudde med det nya fantastiska harlequinmönstret som jag älskar, hoppas den finns inne! 

Bild babyland.se



Lycka ❤️

Just nu känns livet himla bra. Jag har så mycket lycka runt omkring mig! I veckan kom det en liten kille till världen som var väldigt efterlängtad och vi ser fram emot att få träffa honom. Jag har fått hänga med alla mina favoritpersoner och mina barn är så fina. Tobbe och jag är så lyckligt lottade att vi har varandra och vår fina lilla familj, fy tusan vad jag älskar dem! Nu ska jag lägga Selma i hennes säng och sedan krypa ned i vår säng som är nybäddad med rena lakan, älskar nytvättade lakan.

Puss på er 



Det bästa som finns ❤️

Det bästa som finns är att lyssna på Tobbe och Freja när de umgås, det finns inget härligare. Höra hur de pladdrar med varandra, fnissar och håller på. Just nu sitter jag i soffan med en sovande bebis och lyssnar på dem inne i badrummet. 

- Neeej, Freja sitt ner nu kommer den ju. Snart landar den där i...
- NEJNEJNEJNEJ 
- Joooo sitt ner
Tystnad
- Jaaaaa!
Tobbe öppnar och berättar att Freja har bajsat på pottan och på badrumsgolvet och på hans skärp. Så nu sitter jag och lyssnar på två glada typer som duschar, badar och städar badrummet. Jag tror det kommer vara vatten precis överallt, precis så som det ska vara när man är liten och fullkomligt älskar vatten! 

Idag köpte jag en docksäng till Freja på blocket som hon blev överlycklig över, så nu sover dockan nerbäddad i sin säng precis intill frejas. Hon är så söt när hon nattar dockan, bäddar ned, pussar på pannan och säger godnatt. Älskade fina unge ❤️




Plötsligt händer det

Båda barnen sover middag samtidigt, så skönt men jag ligger på soffan och känner mig deppig. Jag är så jävla trött på den här sommaren. Om en vecka börjar Tobbe jobba igen och vi har haft typ 5 dagar sol. Skitsommar. Hur ska man överleva vintern när man inte fått tanka energikontot med sol under sommaren? Jag som sett fram emot att bada bada bada med Freja den här sommaren. Nästa sommar drar vi till Frankrike, det är ett som är säkert. 


På förmiddagen tog vi med oss barnen och mötte upp Misan hemma hos vår farmor. Hon längtade efter oss och beställde fika i form av prinsesstårta. Klart att hon skulle få det lilla farmor. Freja blev så glad att se henne så hon sprang fram och gav henne en stor kram, gissa om det var någon som blev lycklig! 

Matchande fikadamer <3

Vardag?

Vilken bubbla vår lilla familj lever i just nu! Semesterbubblan och den är fantastisk. Freja vaknar inte förrän vid niosnåret och våra förmiddagar består av långfrukost och pyjamashäng, kan det bli bättre än så? Selma sover på natten och livet har en riktigt skön lunk just nu. Det känns overkligt att Freja om mindre än en månad ska börja på förskolan och vi ska ha tider att passa. Jag har inte haft tider att passa på två år! Vardag? Vad är det?

Men som tur är så fortsätter den här lunken till den 29/7 när Tobbe börjar jobba så vi njuter en liten stund till. 





Hejdå!

Idag åkte Jessie hem och det känns lite tomt här hemma. Det är alltid så himla mysigt att ha henne här, och Freja fullkomligt älskar henne. Vi hann med en liten vända i Täby C med lunch på vapiano och liiiite shopping innan barnen bestämde sig för att totalvägra. Då åkte vi in till stan och lämnade av henne vid stationen och sa hejdå. Jag önskar vi bodde närmre varandra <3

Kvällen har varit lugn, vi åt tacos till middag och kollade lite på Saltkråkan innan Freja somnade. När Selma somnade kollade jag på orange is the new black som jag för övrigt är sjukt besviken på senaste säsongen av. Hoppas det blir bättre, har bara sett tre avsnitt. 
Nu sover Selma i sin säng och jag Ska göra detsamma, fast i min säng förstås :).
Godnatt!

En liten bild på selmson när hon sov i vagnen då på den tiden när det var varmt och sommar, inte regn :(

Skansen

Herregud, jag tror jag var trött när jag skrev mitt inlägg igår, stavfel lite här och var. Skyller på amningshjärna för jag kan inte skylla på barnen! 

Idag mådde Freja toppen så det blev Skansen! Klappa getter, kolla kaniner, käka korv och åka karusell. En toppendag för vår lilla buse. Den avslutades med en lycklig tjej med heliumballong, dansmaraton i vardagsrummet och en fantastisk middag med fläskarre a la Paulo Roberto. Freja åt som en häst!

När barnen somnat tittade vi på en dokumentär om scientologerna, herregud säger jag bara. Hur kan folk tro på den skiten? 








Finbesök

Idag fick vi efterlängtat besök av fina Jessie som kom hela vägen från Skåne. Sist vi träffades var i november så det har ju hänt lite sedan dess kan man säga! Freja var lite skeptisk till en början men efter ungefär 10 minuter kom hon på att Jessie är en superbra lek kompis som man kan hitta på en massa bus med. Vi tog med oss henne och fick till lekparken när det var uppehåll från ösregnet. Freja var mycket nöjd. Sen var det dags att gå hem och laga middag och Freja skulle väldigt bestämt kolla på Pippi, ja det fick hon. 

Imorgon blir stenig Skansen om vädret tillåter och Freja inte är sjuk. Hon har blivit förkyld och vi tror hon har ont i ärat igen så hon fick alvedon och nässpray nu på kvällen så får vi hoppas det är bättre imorgon!




Champagnemys när barnen somnat. Måste ju fira att vi fått ordning i lägenheten och att Jessie är här!



Det går framåt

Herregud vad Tobbe har slitit idag, och jag för den delen men mest Tobbe. Nu är kontoret på plats i vardagsrummet och selmas rum börjar ta form. Vi har slängt så mycket skit och fått ordning i garderoben där inne. Nästa projekt nu är att rensa vår såkallade kaosgarderob i hallen. Där ska allt ut och det ska sättas upp hyllor. Det ska även upp hyllor i kontorsdelen och så ska vi köpa lite fina förvaringslådor. På torsdag kommer syrran och hjälper till att tapetsera Selmas rum. Åh det börjar kännas som vi kommer få ordning här hemma, äntligen!!

Medan Tobbe slet här hemma så tog jag med barnen på en promenad. Vi var i en rolig lekpark i Ella gård och åkte rutschkana 2511 gånger och sen när vi promenerade hem såg vi att Josefin med familj var ute i trädgården så vi gick in och sa hej och fick hälsa på lilla John som är två veckor gammal. Så himla söt och det är sjukt hur små dom är! Selma är jättestor i jämförelse och det är bara tre månader sedan hon var så där ytte Pyttig! 


Stora lilla tjejen <3

KAOS med stort K

Åh herregud jag orkar inte ens tänka på hur det ser ut hemma hos oss just nu. På eftermiddagen påbörjade vi projekt flytta ut kontoret till alkoven i vardagsrummet för att göra iordning gamla kontoret till selmas rum. Så just nu är hela vardagsrummet fullt av allt skit från båda rummen. Kontorsdelen är i varje fall på plats så imorgon får vi ta tag i Selmas rum! Phew, det är inte lätt med två barn som pockar på uppmärksamhet men det går långsamt framåt. Det kommer bli så bra när vi kommer ut på andra sidan. 

Det var tur att Sandra och Mathias kom hit med lunch och trevligt sällskap så inte hela dagen bestod av tråk :)

Jag har i allafall bäddat rent i sängen så det blir mysigt att gå och lägga sig!

Hej skärmar och sladdar!




Att ha tråkigt

Idag är det betydligt svalare i Stockholm  och vi kör en fixardag. Välbehövligt för vårt stackars hem som ser ut som ett bombnedslag. Det ska tvättas, städas, organiseras. Inte jättekul för varken oss eller Freja men ibland måste man ha tråkigt. Freja får leka med alla sina leksaker och fixa och trixa. Nu är hon iväg på lite ärenden med sin pappa. Men den ungen har redan haft så mycket roligt den här sommaren så jag har inte dåligt samvete för en tråkig dag hemma!

Nu ska jag försöka lägga ned lilla Selma och få något gjort! 




Så mycket kärlek, så mycket lycka ❤️

Igår var en underbar dag. Igår gifte sig min bästa vän med sin John och allt var så där magiskt. Vädret var varmt och brudparet strålade ikapp med solen. Carro var så obeskrivligt fin i sin klänning och det fullkomligt strålade om henne. Jag har aldrig sett henne så lycklig. Från början till slut var allt perfekt. Vigseln, sången, maten, talen, musiken, gästerna. Herregud vad lyckat. Och jag gjorde det, jag höll tal! Rösten sprack och jag var galet nervös men jag fixade det och jag tror det uppskattades. 

Just nu känns det som att det bara är en massa fantastiska nyheter från alla håll och det finns så mycket lycka och kärlek runt omkring mig. Den här sommaren är bäst!











Trots och en himla massa kärlek

Freja är inne i en härlig fas. Trotsfasen. Suck säger jag bara. Nej är ordet som används mest hemma hos oss just nu följt av gör du så en gång till så blir mamma arg... Vet inte riktigt om det är rätt taktik men det är vad som kommer spontant nöt jag sagt nej 778000 gånger. Om inte Freja får exakt som hon vill när hon vill blir hon galen. Igår satt hon i sin vagn i 20 minuter och skrek över något som ingen av oss visste vad det var. Allt vi frågade fick bara svaret NEJNEJNEJNEJ, nej okej då får su väl sitta där och skrika då...

Men så kommer den där stunden på dagen när man glömmer allt det jobbiga. Den där stunden när hon vill krypa upp i sin mammas famn och "läa bo" (läsa bok) och när hon delar ut den största varmaste kramen som går att dela ut.

Idag var Tobbe borta på eftermiddagen och hela kvällen och vi hade det såååå mysigt. Vi åt middag utan några som helst protester utan satt och snicksnackade lite på frejas språk. Selma låg i min famn och gurglade med nöjt. Selma somnade i sittern sen så vi läste böcker, bäddade rent i frejas säng och sjöng Astrid Lindgren låtar. Sen ville Freja gå på pottan och för allra första gången bajsade hon på pottan! Vi gjorde High five och dansade glädjedans. Men det var lite svårt att veta att man var helt klar så det hände en liten olycka på golvet men det var ingen fara. Vi hoppade in i duschen, sjöng å lekte med vattenstrålen och sen hade vi insmörjarparty och borstade håret. Allt avslutades med en liten stunds Pippi medan jag ammade och sen välling i sängen innan hon somnade som en lycklig liten sommarflicka. 

Herregud vad jag uppskattar sådana här dagar när allt bara flyter på och alla är nöjda. Och herregud vad jag älskar mina små tjejer. Vad tråkigt livet hade varit utan dem!



Där under någonstans ligger min gulliga unge och läser bok. För det är självklart hon som ska läsa för mamma inte tvärtom om det nu var någon som trodde det...



RSS 2.0