Vi är tre!

Överallt i lägenheten finns det spår av vår yngsta familjemedlem. Leksaker i varje hörn, gåstol, jumparoo, pool, myspöl, ja allt och lite till. Nappflaskor i disken, nappar överallt, och nu när tandsingarna börjat titta fram så stor det till och med en liten liten tandborste i badrummet. Det är underbart! Nu ska den här oerhört trötta mamman sova och som sällskap har jag ytterligare en av Frejas älsklingar, den rosa enhörningen! Sov gott så hörs vi snart!
Succé!

19-05.30 sov lilltjejen i sitt egna rum och sen fick hon komma till oss och så låg hon å vilade till klockan 6 då jag tycker att det är okej att vakna. Jag sov hela natten utan att vakna en enda gång, det har inte hänt sedan hon kom. Jag vaknade av mig själv vid 05.30 och en minut senare började Freja skrika för hon ville ha uppmärksamhet, man har det inbyggt alltså :) 

Idag har vi varit i Täby C å köpt lite nödvändigheter som badbrallor till Tobbe å en termos å lite sådant så nu är vi redo för semester. Om en stund kommer min kusin å hans flickvän på fika och ikväll ska jag ut å äta med mina tjejer! Bra dag!
Konstig känsla

För sju månader sedan flyttade en liten tös in i vårt sovrum med spjälsäng som innebar att vårt liv blev så mycket bättre och vårt sovrum så övermöblerat :) men nu var det så dags för tösabiten att flytta till rummet mitt emot, hennes alldeles egna. För första gången på sju månader har jag kunnat göra i ordning mig för sängen med sänglampan tänd, kunnat rota i garderoben efter just den T-shirten jag vill sova i istället för att bara ta det som låg närmst. Kunnat sätta mobilen på laddning utan att Freja vaknar av oljudet, och prassla till täcket till perfektion. Dessutom kan jag blogga och kolla Facebook utan att någon störs. Herregud vilken sjuk känsla... Sovrummet känns helt plötsligt gigantiskt och tomt och jag saknar henne lite... Men det kommer bli bra och hon sover än så länge så gott inne i sitt rum, vi får se hur det blir inatt om hon vaknar och tror mamma har övergett henne.

Någon är på väg att börja krypa...

Stort steg

Idag har jag flyttat in frejas säng i hennes rum så inatt ska hon få prova att sova i eget rum. Det känns jättekonstigt och jag fick lite ångest när jag flyttade allt idag trots att jag tänkt på det länge för jag tror att vi stör varandra när vi sover alla tre i samma rum. Vi får väl se hur det går inatt... 

Under konstruktion... Måste hitta en fin matta, helst i rosa och en hylla till alla hennes saker. 

Upptagen med att uppleva

På senare tid har jag blivit väldigt dålig på att fota annat än vardagliga ögonblick. Så fort vi är borta på något eller vid ett speciellt tillfälle är jag helt enkelt upptagen med att uppleva. Det är jättehärligt! Men det är lite tråkigt att inte ha bilder... Svår balansgång det där!

Vi har i varje fall haft en fantastisk helg. Midsommarfirande med härliga vänner, midsommarstång, sillunch, kubb, grillning och mys. Lunch med hela glavareklanen på midsommardagen och sedan Kolmården med vänner igår. Som sagt fantastisk! Men fotat det har jag knappt, men jag bjuder på vad jag har!

Skräcken

Idag var vi med om vår första skräck med Freja. Hon ramlade ned från skötbordet. Jag fattar inte ens hur det hände för jag stod där hela tiden framför henne, med en hand på henne men ändå så lyckades hon på något sätt blixtsnabbt trycka ifrån och fara över kanten och landa på magen med en duns. Det bara svartnade för ögonen på mig av skräck. Hon började direkt skrika vilket är ett bra tecken men sen bara somnade hon i min famn, bara försvann och sov djup djupt och jag blev såklart 
Galen av oro. Tack och lov att valla var här med Malin för hon var kolugn och gjorde så jag lyckades hålla mig lugn. Ringde Vårdguiden och fick prata med någon från SOS och hon var helt fantastisk, frågade om sympto, stöttade och försökrade om att det inte var mitt fel. Sådant händer. Vi kom tillsammans fram till att det inte var någon fara med Frejski, Hon vaknade och log och var glad och började dra mamma i håret, det om något är ett friskhetstecken! Vi har haft koll på henne under kvällen och det verkar inte vara någon fara med henne, nu sover hon lugnt i sin säng och det känns tryggt. Nu kommer jag börja byta blöja på golvet, jag vågar inte chansa!!

Mammas älskligaste älskling <3Bra vecka

Trots slarv med glass och mat i förra veckan har jag lyckats gå ner 0,8 kg till, det betyder att jag på tre veckor tappat 4 kg, det känns bra! 

Det var en bra vecka förra veckan, min favoritskåning var uppe och hälsade på oss i flera dagar! Vi var i Vaxholm och njöt av sommaren, promenerade till Täby centrum, badade med Freja i hennes nya pool, var i stan och kollade in rean. Ingen var gladare än Freja, hon fullkomligt älskade Jessie och tycker det är skittråkigt att vara ensam med mamma nu :) 

Torsdagen hängde vi med några av mammorna, ungarna busade och vi åt god lunch! På kvällen var det äntligen dags för John Mayer i Globen, som jag längtat! Fick det i julklapp av min man och det var verkligen så himla bra, han är magisk!! 
På fredagen var det dags för avslutning med öppna förskolan i rönninge by så dit tog vi med oss frejas moster, faster och kusiner för korvgrillning och bus. Misan är extremt poppis hos ungarna och Elliot 7 år bjöd in Misan till honom för mer lek :) 

I lördags var vi och storshoppade till lillfisen, en ny bilbarnstol och en ny vagn som är liten och smidig att resa med. Vi får inte plats med något mer än vagnen sedan vi bytte till sittdelen och det funkar inte när vi ska åka till Gotland med katter och familjen! Freja är nöjd! 

Veckan avslutades med storstädning och middag på Golfklubben med frejas mormor och morfar, en sjukt bra vecka med andra ord!!

Så här kan man sova efter en lång dag i Täby centrum 


Gofisen i nya poolen

Frejskis nya favorit 

Mayer!!!

Nöjd tjej i nya vagnen, kronans sulky :)

Middag på Golfklubben 

Gullunge på grönbete 

Motiverande

Redan onsdag, jag förstår inte vad som händer dagarna bara försvinner. Snart är Freja stor, ska börja på dagis och jag ska tillbaka till verkligheten... Nä inte riktigt än :)

Freja är inne i en sjukt frustrerande period. Hon kan inte vara utan mig en sekund om hon vet att jag är tillgänglig, är jag däremot inte hemma då går det minsann bra. Kampen om att sova på dagen fortsätter, hon vägrar sova i vagnen, vägrar sin säng, vägrar vår säng, ja allt utom att sova i min famn vilket innebär att om vi inte sitter hemma i soffan så sover inte Freja vilket slutar med en galet trött och grinig bebis på eftermiddagarna, vilket leder till en irriterad mamma. Men men det blir nog bättre hoppas jag. 

Igår var jag på en väldigt givande kurs på öppna förskolan. Hjärt och lungräddning för bebisar och äldre barn. Känns väldigt tryggt att veta hur man ska gå till väga om olyckan är framme. 

Förresten så berättade jag ju att jag började mitt nya liv i förra veckan, det går jättebra än så länge och jag har tappat 3 kg. Det bästa är att det hittils inte känts så jobbigt! Jag har ätit god mat, till och med fikat och druckit lite vin. Sjukt motiverande!!

Nu ska jag kolla lite tv medans fisen sover... På mig såklart... Vad annars?
RSS 2.0