Första febern...

Jaha, här på ön avslutar vi påskafton med Frejas första feber. Vi har tyckt att hon verkat lite skrotig idag, dålig i magen och lite gnällig vilket är väldigt ovanligt för vår lilla glada tös, i bilen idag säckade hon bara ihop och somnade på ett sätt vi inte sett förut och nu ikväll kom så febern. Nu hoppas vi på att hon får sova gott hela natten och vakna som sitt vanliga jag imorgon. Min lilla fis!

Nu ska jag sova, godnatt godnatt!




Glad påsk!

Glad påsk på er från ett somrigt Gotland! Här är det nämligen sol och 18 grader varmt, det var till och med så att Freja blev för varm i sin fleecetröja och Tobbe blev lite orolig att hon behövde vatten!

Vi har varit och ätit lunch i fantastiska djupvik och Freja var glad som få, bajsade ned sig helt och fick byta kläder  sen somnade hon som en stock i bilen. Efter lunchen åkte vi på en liten loppis/prylrunda och hittade lite roliga presenter. Men det bästa av allt, vi hittade en oljelampa från klong, ni kanske minns att jag skrev om den hör på bloggen för några månader sedan för halva priset!!! De är så nedrans dyra att köpa så gissa om vi blev glada! Bra dag helt enkelt. Nu sitter jag ute i solen på uteplatsen och bloggar, Freja sover i sin vagn och Tobbe stökar i köket, sedan blir det påskmiddag med mina föräldrar, min farbror och hans fru!





Ja just det, Freja bajsade även ner sig ytterligare en gång då var ombytena slut så då fick man åka naken i bilstolen på väg hem :p

Underbart!

Hej från ön!
Nu är vi på min älskade ö, äntligen! Jag tror luftombytet hat tagit hårt på lilla fröken för hon har sovit väldigt mycket sen vi kom hit. Inatt sov hon 12 timmar med en matpaus och sedan har hon sovit mer under dagen än vad hon gjort på en månad och nu har skruttan somnat för natten efter ett bad. 

Det är superskönt att vara här, idag har vi promenerat och tittat på lammungar, blåsippor och havet, det blåste som attan. Sen åkte vi på en liten tur och hittade lite fina saker på ladan. 
Imorgon blir det eldning och promenad, sköna lata dagar. 

Kul förresten att det är så många som hittat hit och kommenterar, välkomna :)

Nu ska jag läsa en tidning och sedan sova! 









Första äventyret

Just nu sitter jag i soffan med en dödstrött bebis på mig. Freja skriker nästan aldrig och när hon skriker handlar det nästan alltid om trötthet. Nu sover hon som en gris på sin mamma och jag får inget gjort, men vad gör det?

Imorgon åker den här lilla familjen till Gotland för att fira påsk, frejas allra första äventyr! Katterna fick åka med pappa igår så dom får en hel vecka på sitt favoritställe, sträcka på benen å springa som tokar! Det är alltså ganska mycket som behöver göras idag... Packa för Freja och mig själv, tvätta, få ut inbjudningar, gå till kiropraktorn, handla... Herregud hur ska detta gå? Men just nu sitter jag här å myser med min älskade gullunge... Det andra ordnar sig :)




Freja, Freja, freja!

Ja det är vad mitt liv handlar om just nu, min lilla älskade sötnos som växer så det knakar. Nu ska hon aktiveras och vill ha mat när vi äter och vill vara med absolut hela tiden. Att ligga i vagnen är skittråkigt och att sova på dagen det är bara för töntar. Hon älskar att härma oss när vi viftar med armar och ben och hon kan tjuta av skratt när pappa gör något jätteroligt. Hon är en liten person, en människa som sitter i sin barnstol och konverserar med oss vid matbordet. I veckan när vi var på mammaträff så visar hon alla att hon tydligen kan sitta utan stöd, vi bara satt där med hakan i golvet hela högen, jag kan inte förstå att det bara är fyra månader sedan hon kom ut till världen och jag och Tobbe skulle ta hand om det där lilla knytet, det där knytet som nu idag är vår älskade stora Freja. Jag kan bara inte förstå... 







Mitt älskade lilla knyte, inte ens ett dygn gammal... Jag kommer aldrig någonsin glömma känslan när jag såg dig för första gången... Obeskrivligt! 

Checkar ut

Fy faan vad trött jag är idag, har ingen aning vad det beror på för de e inte frejas fel, men jag är absolut helt slut. Freja sover sedan två timmar och nu ska jag göra detsamma. Vi hörs imorgon gott folk!




Bortskämd

Dagarna springer förbi och jag hinner inte med. Jag trodde jag skulle bli lite uttråkad som mammaledig men än så länge är jag absolut inte uttråkad. Jag njuter av varje sekund och är så otroligt glad att jag har så mycket tid med min lilla fis och att jag träffat några gulliga mammor att hänga med på dagarna!

Idag har vi varit med min pappa och syster ute på högmarsö och fixat med misans projekt där ute, satt upp gardiner, sänglampa å en ny säng som överraskning till hennes kille kär han kommer hem från USA, det blev superfint! Freja var dock inte sitt gladaste jag utan skrek för hon frös och var trött så den här mamman fick ge sig ut på en promenad medan de andra fixade och trixade, inte fy skam att få promenera på en ö i skärgården där alla sommarhus gapar tomma och stillheten är alldeles underbar.

När jag kom hem hade Tobbe lagat en fantastisk middag och köpt blommor, jag är så otroligt bortskämd av min fina kille. 
Vi har börjat handla mat på mathem.se och de är helt fantastiska, deras råvaror håller fantastisk kvalitet och vi känner verkligen skillnaden när vi lagar. Vi har börjat försöka äta mer ekologiskt och man märker verkligen skillnaden i kvalitén på maten, härligt!

Den här veckan har även Freja fått börja smaka på lite mat, hittills har vi hunnit med morotspure med palsternacka och äpple, lite mosad potatis och nån fingerspets med brunsås. Det är jättekul att se hennes reaktioner och hon verkar gilla det hittills. I tisdags när vi var på mammaträff satt den lilla skiten helt själv utan stöd i typ 2 min och hela gruppen satt bara å gapade, ja jag med för de har hon inte gjort innan, fyra månader och sitter utan stöd... Var ska detta sluta!

Imorgon ska vi fixa med inbjudningarna till frejas namnfest som finaste finaste Jessie gjort och sen ska vi in till staden för att leta lite saker till lillfisen, hon behöver varma tröjor och raggsockor till påskfirandet på Gotland.
Nu ska vi sova, puss på er!







Sömn

Freja har sovit hela nätter i princip ända sedan hon kom, hon har aldrig vaknat flera gånger utan kanske en gång på tidig morgon för att äta och hon har alltid sovit i sin säng. Nu är det tydligen slut på den underbara tiden, de senaste nätterna har hon vaknat flera gånger och runt 1 vill hon inte längre sova själv utan ska ligga hos mamma. Det resulterar i att bebis sover som en stock och mamman nästan ingenting och kroppen min strejkar efter konstiga sovställningar. På BVC gav dom rådet att lägga en T-shirt eller något som luktar som jag hos henne i sängen så jag får väl prova de för så här kan vi inte ha det!



Hej svejs

Ingen inspiration till rubrik på detta inlägg som ni ser...

Idag har Freja varit med mig hos kiropraktorn och hon var vaken hela tiden och skötte sig exemplariskt, skrattade åt Katarina och underhöll sig själv med kaninen, duktiga flickan. Stötte på en av mina favoritkunder från hunddagiset och pratade länge länge, hon ska ha bebis om två veckor och jobbar fortfarande heltid, galna kvinna!

Efter lunch mötte jag och Freja upp Valla och Malin för långpromenad i skogen, superhärligt. Sen var det bara att gå hem och ta hand om min sjuka man, stackarn ligger hemma med över 39 graders feber, hoppas jag å Lillis klarar oss!

Imorgon är det BVC dags igen och sedan ska vi till öppna förskolan för fotografering, spännande! Måste komma på vad lilltjejen ska ha på sig för fint och så måste jag hinna göra mig själv tjusig också, vilken pers :)
Nu: skönhetssömn och hoppas på att Freja sover hela natten i sin egna säng, vilket hon inte gjort de senaste nätterna, lilla mammagrisen vill vara nära sin mamma, mysigt men inte speciellt skönt för min stackars kropp som ligger i en förvriden ställning...




Det finns inget sötare än den här lilla sovande ängeln <3

RSS 2.0