Idag är ingen vanlig dag

... För de e min födelsedag hurra!!! Jag e barnsligt förtjust i att fylla år å idag är det min dag!!! Jag blev precis väckt av Tobbe som kom å firade mig på sängen med tårta å en superduperfin present, en fin vit skinande radio som jag kan ha i köket istället för min illgröna Claes Ohlsson radio som jag bara får in Rix Fm på :) han e så bra på presenter min pojke!!! Idag kommer bli en bra dag!



Skitdag

Jag hatar den här dagen. Jag känner mig låg å vill bara gråta hela tiden. Låt den här dagen ta slut å låt min födelsedag imorrn bli tusen gånger bättre!

Dumma dag, jag hatar dig.


Angående mitt tidigare inlägg

En liten tanke bara. Om den här könlösa skolan skulle komma att bli den som gäller hur ska man då tackla ämnet biologi? Ska man inte få gå igenom människokroppens olika funktioner för att eleverna inte ska få vara medvetna om vilket kön de tillhör? Gymnastik? Ska eleverna inte duscha tillsammans för att de då får någon slags känsla för vilket kön de tillhör? Hur ska man fortplanta sig om man inte har någon könstillhörighet? Att det krävs både manligt och kvinnligt för detta ändamål är väl ändå självklart? Det strider ju mot människans natur att inte få ha någon tillhörighet. Titta på alla de människor som tycker att de fötts in i fel kropp och hur dåligt de mår för att de inte känner att de hör hemma någonstans...


Det här med kön

Den senaste veckan har jag ramlat över en massa prat om det här med kön och hur man ska uppfostra sina barn "könlöst". Jag tycker hela tanken känns helt bisarr, ni får tycka vad ni vill. Att jag är en bakåtsträvare eller what not. Men faktum är att vi är två olika kön och vi har olika förutsättningar redan från grunden. Jag blir helt mörkrädd när jag läser om en förskola där pedagogerna inte får kalka barnen för hon eller han, dom måste kalla dem för hen. Dom får inte byta blöja på barnen för då ser dom vilket kön barnet har och kommer då behandla dem därefter. Det här kan vara något av det absolut sjukaste jag någonsin hört.

Om jag någon gång får egna barn, då ska dom få leka med det dom vill å måla sina rum i den färgen dom vill. Vad gör det om en liten tjej vill ha fina rosa prinsessklänningar å leka med barbiedockor? Det är väl ingenting som automatiskt kommer göra henne till en sämre människa eller att hon kommer behandlas annorlunda av samhället? Titta på mig. Jag har lekt med dockor, klätt ut mig i mammas vackra klänningar och haft en period bär jag inte kunde ha något annat än klänning på mig. Har jag fått en skev bild av verkligheten? Tror att bara för man lekt med Barbie så måste man se ut som en? Nej snarare tvärt om.

Vi kommer aldrig komma ifrån det faktum att vi har två olika kön. Och vad det gäller jämställdhet har vi i Sverige kommit väldigt långt men vi han såklart bli bättre, men jag tror inte att lösningen ligger i att leva i ett könlöst samhälle.


En liten kommentar

Hej igen!
Jag tänkte bara påpeka att de e dåligt med kommentarer här på min blogg! Kan inte ni som läser ge mig lite sådana, jag blir ju så glad då! Speciellt nu när jag börjat blogga så duktigt :)



Morgonstund

Godmorgon! Jag ligger inrullad i mitt varma duntäcke och vill verkligen inte gå upp! Därför ligger jag här å pillar på min mobil, spelar wordfeud, läser bloggar å kikar på hemmet. Gick även in på klart.se för att kolla dagens väder och ser då den här varningen, det känns ju så där lagom kul. Jag e inte redo än.


Ledig eftermiddag

Hej å hå.
Idag har jag varit i skolan å haft genomgång Av grammatik å fått tillbaka uppsats. På uppsatsen gick det hur bra som helst, hade inte en enda remark på vare sig stavning, grammatik eller struktur så de känns ju fantastiskt bra! Sen kommer vi till grammatiken då... Jag å Anna trodde att vi hade börjat förstå men nej nej, de hade vi ju absolut inte. Vi hade tänkt sitta å plugga i eftermiddag men insåg att de inte va nån mening för vi fattar ändå inte. Så tills nästa vecka ska vi försöka strukturera upp allt så vi förstår.
Så ny spenderar jag å katterna eftermiddagen i soffan framför teven, å sen ikväll blir det träning! Så skönt att bara släppa allt för en dag.


Morgonmys

God morgon. Förra inlägget skrev jag igår morse men det ville inre publiceras förrän nu, de e jättebra att det kommit en app men kan ni inte se till att den funkar också?

Jag ligger i sängen å myser med två kattpojkar! Jag å Anna bestämde oss för att ge oss själva sovmorgon idag, å Gud så skönt det är! Sen blir det seriös grammatikpluggning i skolan. Jag hatar grammatik mer än nåt annat men de beror nog på att jag e så fruktansvärt dålig på det. Så de e bara att sätta igång å nöta in för om några veckor har vi en massiv tenta att klara!!

Sen ikväll blir det träning. Har inte tränat på nästan 2 veckor så nu e de läge att komma igång igen!


Ny vecka, nya tag!

God måndag! Här sitter jag på tunnelbanan trött som ett as å tokförkyld (nej!). Fan va svårt de va å komma upp idag då. Men nu är det måndag å då e de bara att ta nya tag. Den här veckan är förhållandevis lugn så nu e det bara att ladda batterierna för det som komma skall! Nu ska jag på föreläsning. Hoppas ni får en bra dag!!


Oväntad söndagsledighet

Hej å hå! Hur har helgen varit för er då? Här har den varit bra, jag jobbade igår och skulle ha jobbat idag men på grund av en tokig dubbelbokning så fick jag ledigt när jag kom för att öppna butiken. Skönt men jag förlorar ju en del välbehövliga slantar. Men men. Dagen har i alla fall varit jättebra, jag träffade Carro för en fika i solen på Djursholms torg, myspys! Sen åkte jag hem och städade balkongen, tog bort blommorna som inte tål kyla och ställde in utemöblerna. Kände att det började bli dags att acceptera att hösten har kommit. Så nu har våra fina pelargoner fått en ny plats inne i lägenheten över vintern ocg så får dom flytta ut igen nästa vår. Det blir bra de!!


Annars har helgen varit väldans trevlig. Igår var jag, Tpbbe å katterna hemma hos mamma å pappa där vi blev bjudna på god oxfilémiddag å farmor fick sin födelsedagspresent! Å i fredags blev jag medbjuden av min fina vän Bettan på ladies night och innan det var det fördrink på Volkswagens showroom inne i stan. Det blev en himlans massa vin å några cosmopolitans så man var ju rätt seg igår. Showen var väl inte direkt fantastisk men den var bra å Järvheden var kvällens stora överraskning, han var riktigt riktigt grym!
Tänkte visa en liten film från min ifån när martin stenmark å järvheden sjunger!


 

Nu får ni ha en trevlig söndagskväll så ses vi i veckan!!!







Finaste

Jag ligger i sängen å kollar på tv. Brevid mig ligger mina fina pojkar å sover, alla tre. Tobbe, Elmo å Milo. Mina älsklingar!
Sov sött!


Besviken

I fredags efter vi hade haft tenta var jag inne i stan med lillasyster å köpte ett par jättefina skor i svart skinn som jag tänkte att jag kunde ha när jag ska praktisera i England (de e väldigt specifik dresscode på skolorna i England). Jag va i alla fall riktigt nöjd med dom. Igår använde jag dom för första gången å hade tänkt använda dem idag igen! Satte på mig skorna å skulle dra upp dragkedjan å vad händer då? Jo hela jävla dragkedjan spricker å jag kan inte få av mig skojäveln! Så för att få av mig den måste jag slita sönder hela skiten! Jättekul verkligen! Jag rekommenderar verkligen inte scorettes egna märke D for Dasia, Ush vilken dålig kvalité!


Plugga

Alltså jag vet inte riktigt vad som hände med förra inlägget. Jag har försökt publicera det sen i lördags å de har inte funkat å nu kom bilderna upp typ 14 ggr, jaja ni får helt enkelt stå ut med att se vår nya familjemedlem flera gånger om!

Nu är det pluggdag för mig här hemma i köket! Man måste ju Lyxa till det lite då med en god kopp kaffe å lite mörk choklad!
Hör sen!


Välkommen hem!

Välkommen till vår lilla familj fina Elmo!


God morgon!

God morgon! Jag ligger i sängen å spelar wordfeud å drar mig för att starta dagen!
Jag hade bestämt mig för att ta sovmorgon, inte ställa klockan å få få upp när jag vaknade! Jag vaknade 07.15 av mig själv å kände mig utvilad. E inte de lite sjukt? I vanliga fall måste jag gå upp klockan 8 å då har jag stora problem att ta mig upp ur sängen, men så fort man vet att man inte behöver så e de absolut inga problem!

Jaja, nu får jag nog sätta igång här! Ska skriva ett arbete innan jag åker å möter upp anna för seriöst tentaplugg! Ha en bra dag!


Det här med livet

Hur svårt ska det vara att komma ihåg att ta med sig matlådan? Jag undrar hur mycket pengar jag gör av med varje månad för att jag glömmer matlådan i kylen?
Fasen va stress gör att man glömmer saker! Jag har en nyfunnen respekt till alla som klarar av att ha så många bollar i luften! Å jag tänker på er mammor som pluggar, hur FAN gör ni det? Ni måste ju vara några slags supermänniskor!?!
Det här med att ha ett liv, hur hinner ni umgås med man å barn? När jag kommer hem så har Tobbe typ redan gått å lagt sig för han måste gå upp så tidigt å när jag vaknar har han redan gått hemifrån... Jag saknar honom!!!

Nej fyfan, nu e jag trött på mig själv! Jag ska vara mer positiv här framöver! Stor kram till er alla!




Plugga, jobba...

Plugga, jobba, plugga, sova, plugga... Ja så ser mitt liv ut just nu. Jag insåg idag att jag inte kollat Facebook, inte läst några bloggar eller läst några nyheter på nästan tre dagar. Det är ju helt bisarrt! Men igår streckläste jag en hel roman som jag måste läst ut tills imorrn (den gjorde mig dessutom ledsen å deprimerad, pissbok!) å
idag har jag jobbat å haft så jäkla mycket att höra å sen var det bara direkt hem å stoppa näsan i nästa bok. Jag gav mig själv tillåtelse att kolla på desperate på tv för de får man! Men nu, tillbaka till plugg å kanske lite sömn!

Fan va tråkigt det måste vara att läsa om mitt liv just nu... Men vad ska jag skriva om då?
Jaja, Gonatt!

Förresten, kanelbullens dag idag! Har ni ätit nån? Jag har ätit två för de får man när den ska firas :)


Stress

Idag har jag inte gått upp ur sängen. Jag skulle egentligen behövt plugga en massa, göra lite ärenden å annat skit men jag bestämde mig för att skita i allt å ligga i sängen å kolla på tv. Idag är min enda lediga dag den här veckan så de e jag fanimej värd! Missar jag å läsa nån sak så e de väl inte hela världen? Det viktigaste är att jag inte faller ner i stresskoma igen!

Igår va vi på middag hos anders å Bettan, vi blev bjudna på älg å det var fasen något av det godaste jag ätit! Tack för en dupertrevlig kväll fina vänner!


RSS 2.0