1:a advent: En bild från i år på dig, som symboliserar vem du är

Jag såg en fin julkalender hos unga fru Kajson och bestämde mig för att den vill jag vara med i. Den tjuvstartar redan idag den färsta advent.

Idag ska jag lägga upp en bild på mig från i år som symboliserar vem jag är och det måste bli den här bilden


Den här bilden summerar det här året ganska bra för just nu är jag mamma till dessa två älskade busmonster främst. Jag försöker hitta tillbaka till en liten bit av den gamla Mikaela men just nu är livet väldigt uppslukat av mina små tjejer och det är så jag vill ha det men under nästa år måste lite mer tid in för bara mig. Träning och kompisar det vill jag ha mer av!

Detta är en del i Johanna Kajsons julkalender – vill du också vara med genom din blogg eller instagram så kan du läsa mer här.



Storkfest

Idag var det dags för storkfest. Vår egen version av babyshower som mina fina vänner började med när jag väntade Freja. Idag hade vi en för Carro och hennes bebis som kommer i december eller januari. Vi har planerat det här sedan i augusti och det är så skönt att slippa ljuga mer. jag är så dålig på det men vi lyckades väldigt bra. Carro var SÅ chockad, hon hade inte en aning. Hon grät en skvätt när hon kom in i mitt vardagsrum och alla ropade surprise! Det blev så otroligt lyckat. Frida hade bakat helt fantastiskt goda kakor, cupcakes och scones. Jag gjorde cakepops med Bettans hjälp och dekorerade fint hemma. Carro fick en hög med foton på alla deltagare när de var små och skulle gissa vem som var vem. Hon var superduktig och fick ihop nästan alla. Vi gissade födelsedatum, vikt, namn och längd och mamman fick finfina presenter. En väldigt lyckad eftermiddag helt klart.

Nu är jag så trött och ska snart gå och lägga mig. Selma stökade inatt så jag är helt slut. Imorgon ska jag ha kvalitetstid med min stora tjej, det tror jag att vi behöver. Vi har haft några jobbiga dagar där hon inte alls vill vara med mig, bara sin pappa. Men imorgon ska vi umgås, hon och jag!


Sliten

Den här veckan, den här dagen. Jag har flängt runt alldeles för mycket och den här dagen går inte till historien som en av de bästa. Imorgon är jag barnfri. Herregud vad jag behöver det. Nu ska jag försöka få koll på mitt stresspåslag och få lite sömn. Sovmorgon imorgon, YES!!! Har aldrig längtat så mycket efter något känns det som. 

GOD NATT!!!




Livet som småbarnsförälder

Ni äckelmagade kanske ska sluta läsa här...

Sedan jag blev förälder är det inte mycket som äcklar mig längre. Bajs, spyor, ja det mesta klarar jag av men imorse gick det över gränsen. Jag satt med en nyvaken Selma i knät och Freja ville såklart också komma upp och mysa. Hon har börjat ta av sig blöjan för det får de göra själva på dagis. Inga konstigheter men nu gjorde hon det i soffan och när den var av insåg jag att den var ganska överfull av bajs. Hon hivade blöjan över soffan så den landade mot ena soffkudden och kletade in bajs på den. Jag var extremt tacksam att Tobbe inte hunnit gå hemifrån så han kunde snabbt som attan få tag i Freja och ta hand om rumpan och jag kunde ta soffkudden. Haha, ja det var ännu en morgon i Glavare-Montelius residenset. Varsågod för trevlig läsning så här på morgonkvisten :)

Nu sover Selma och sedan ska vi iväg till Täby centrum för att fika med Sandra och köpa present till Hampus som fyller år imorgon. En dag i lagom bra tempo!

Mina småfisar <3

Fars dag

Idag är det fars dag och självklart har barnen firat sin pappa. Han fick sovmorgon och jag och barnen ordnade frukost och tände ljus. Vid 9-tiden smög vi in och väckte honom med paket. Han hade önskat sig en morgonrock så tjejerna valde ut en mörkblå fin sådan och gav till sin fina pappa. Förutom fars dag så är det även den åttonde november och det datumet är mitt och tobbes datum. För sex år sedan frågade han chans på mig! Vi har alltså varit tillsammans i sex år idag. Vilka bra år alltså, de bästa i mitt liv, helt klart.

Min egen pappa firade vi lite igår här hemma med en riktigt god middag som Tobbe lagade. Högrev som stod i ugnen hela långa dagen och en magisk potatisgratäng, han kan laga mat min fästman.





Onsdag

Jag är för trött för att komma på en bra rubrik och då är väl onsdag bra?
Idag har varit en bra dag, ganska lugn. Selma somnade i myspölen redan vid 8 imorse så jag och Freja hade en riktig mysmorgon bara jag och hon. Vi kollade på Lassie och satte upp fin tofs och Freja klädde på sig alldeles själv. Byxorna bak och fram och tröjan upp och ned, men hon gjorde det alldeles själv! Selma fortsatte sova till 10 så jag passade på att vila lite. Sen åkte jag till Täby centrum och träffade Sandra en liten stund och gjorde lite ärenden. Sen var det dags att hämta Freja igen, dagarna går så fort. Vi tog med oss Tanja och barnen och Josefin och barnen och gick till lekparken. De lekte bland alla löv som kommunen blåst ihop i stora högar och Selma hade gungpremiär, det var en riktig hit. Hon var alldeles lycklig och Freja fick ge fart, syskonkärlek!

Tobbe kom hem svinsjuk och fick åka till närakuten och sitta i inhalator, vad är det som händer i den här lilla familjen? Dumma luftvägar. Jag och tjejerna hade en mysig kväll med Bolibompa och lite mys i soffan. När jag skulle natta Selma satt Freja bredvid och myste och sa å mig att vara tyst. Satte upp pekfingret över läpparna och viskade - Mamma, schhh!!! Gullunge.

Nu sover barnen sen ett par timmar och jag ska också gå och lägga mig. Energin just nu är inte på topp alltså, det är jobbigt med alla som hostar och snorar här hemma och dessutom ser jag suddigt på mitt onda öga så jag blir alldeles slut i skallen. Vi hörs imorgon helt enkelt. God natt på er.






What a day

Den här dagen går inte till historien som en av de bästa. Nej fy den här dagen kan vi ta och glömma tycker jag.
Den började med stora krokodiltårar vid dagislämningen och det gjorde så ont i mig. Freja har inte varit ledsen alls när jag lämnar henne men idag var det något som inte kändes bra för lilltösen. 

Sen började sjukstugedagen. Jag blev tvungen att åka till läkaren och kolla upp mitt öga som Freja stoppade in sitt smutsiga sandlådefinger i igår. Det gör förjävligt ont och är svullet och rött. Läkaren kollade och jag har fått någon typ av skada på ögat så nu är det antibiotika i form av salva i ögat som gäller och går det inte över får jag åka till "ögonakuten". Den här salvan alltså, det är det värsta jag varit med om. Det gör överjävligt ont och jag ser ingenting. Hoppas verkligen det lägger sig nu. 

När jag kom hem var förkylda lilla Selma som varit med tant Frida medan jag var hos doktorn sämre och hennes andning lät inte bra alls. Pipig och snabbandad stackaren. Ringde vårdcentralen och fick en tid. Läkaren lyssnade och höll med mig. 60 andetag på en minut, alldeles för många! Så vi blev skickade till barnläkaren i mörby C för att s skulle få sitta i inhalator. Förkylningsastma konstaterad och vi har fått hämta ut inhalatorer och ska nu köra en tre veckors behandlingsplan. Phew! Nu sover barnen och jag ska göra detsamma för jag misstänker att natten kan bli väldigt lång. 
Jag hoppas innerligt att morgondagen blir bättre.




Succé!

Vilken natt! Selma sov i sin säng från 19-04 utan ett pip. Sen kom hon in till oss och somnade om direkt. Så jäkla skönt att få en sådan natt, det var extremt välbehövligt, och att få ha vårt sovrum för oss själva... Underbart!!! Läsa i sängen med lampan tänd, prata med Tobbe, ahh! Nu får vi se om det blir lika bra inatt.

Idag var jag och selmson på öppna förskolans babycafe och hängde med en massa bebisar och mammor och pappor. Busade, hade sångstund och mamman fick kaffe. Efter det hämtade vi Freja på dagis och gick till lekparken med bästisen Elsa.de ville inte gå hem utan sprang bara åt motsatt håll. Det är tur att de är så jäkla gulliga!



Poser!



Första natten

Inatt sover Selma i sitt rum för allra första gången. Vi får se hur länge hon sover där inne innan hon vill komma in till oss. Jag skulle vilja bo där inne det är supermysigt nu när jag fått göra fint. Nu måste jag bara hitta en mysig matta. Jag vill ha en rund men det verkar svårt att hitta det jag tänkt mig. Nu provar vi det här arrangemanget och ser om lillfisen sover bättre, sämre eller likadant!

Mysiga sovhörnan med tapeten jag älskar från Ferm living. Fin födelsetavla bästa Jessie gjort och fina posters från Wiho design. Jag har även framkallat kort via printasquare på Selma i magen och som nyfödd. Tänkte det var kul att sätta upp! 



RSS 2.0