Inte alltid roligt

Just nu är Freja inne i en fas som inte alls är speciellt rolig. Hon sover inte på nätterna vilket leder till en övertrött tjej på dagarna. Hon skriker sig blå när hon inte får som hon vill och idag var hon verkligen fruktansvärd om jag får uttrycka det så. Det var bara att ställa in planer för jag hade ingen lust att ta med surkarten någonstans idag. Vi lyckades åka till rusta för att handla lite schampoo och sådant men efter 10 minuter var hon helt galen. Kombon ingen sömn och grinig unge är inte lika med en glad och energisk mamma kan jag säga. Jag är helt slut. Tobbe och jag orkar knappt titta på varandra för vi är helt slut. Det här är inte en rolig fas. Nu är vi inne i vecka två av den, snälla kan den ta slut snart? 

Snälla snälla låt oss få sova en hel natt alla tre. Snälla! 

Jag vill ha tillbaka min busunge! Hyss och bus är så mycket roligare än skrik och trots!



Tanka energi

Igår var en konstig dag. Jag och Freja var på öppna förskolan på förmiddagen och allt var som vanligt förutom att hon inte ville äta något till lunch. Hon var supertrött så vi åkte hem för att sova middag. Efter 35 minuter vaknade hon och gallskrek. Jag trodde bara att Jon inte sovit klart så jag gick in och la mig hos henne. Men då såg jag att hon hade ont. Hon liksom ved sig av smärta och blev helt panikslagen, gick inte att trösta. Hon skrek så hon blev blå. Jag ringde Tobbe och allt han sa var åk in. Han tog taxi från jobbet och mötte oss på akuten på Danderyd. Väl där hade Freja bajsat och Tobbe gick för att byta på henne. Helt plötsligt öppnade han dörren och bara sa kom hit nu, jag måste ha hjälp! Jag kom in på toan och det var bajs ÖVERALLT! På golvet, skötbordet, handfatet, överallt. Freja hade bajs överallt. När vi kom ut därifrån, hade städat upp, fått på ungen rena kläder och lugnat ned oss lite så blev Freja precis som vanligt. Jaha det var magen hon hade ont i. Haha vi kände oss lite dumma och fick efter en liten check av läkaren åka hem igen. Livet som småbarnsförälder :) 
När vi kom hem stoppade vi in hela familjen i duschen!

På kvällen åkte jag sedan på tjejmiddag hemma hos Kicki. Det var vi tjejer från gymnasiet och det var så jäkla mysigt! Kicki hade lagat en fantastisk trerätters middag och vi pratade gamla minnen och skrattade så tårarna sprutade flera gånger. Jag älskar att vi alltid faller in i gamla mönster när vi ses, underbart. Jag kom hem alldeles för sent och fick inte mycket sömn men det var så jäkla värt det för nu har jag tankat kompisenergi och det lever jag på länge!!! 

Världens härligaste bild på oss fyra från Kickis bröllop förra året <3



Boa-fasen

Jag känner så väl igen det som händer i mig nu för det var precis likadant när jag var gravid med Freja. Nu är det dags för boa-fasen. Det kliar i fingrarna och det är så mycket jag vill fixa här hemma innan bebben kommer. Det är lite jobbigt då att jag typ inte får göra något alls eftersom jag måste ta det megalugnt. Men idag åkte jag och Freja till stinsen för att shoppa lite till lillplutten. Vi har det mesta men vi behövde en tunn våroverall och jag vill att de första kläderna ska vara egna. Frejas allra första kläder har jag sparat i en minneslåda tillsammans med lite andra minnesgrejor och det vill jag göra den här gången också. Vi köpte även en filt som bebisen ska få på BB. Den filten som Freja fick på BB älskar hon fortfarande och använder som snutte tillsammans med Ninen. Jag är jätteskraj att den ska komma för tidigt och har börjat tvätta kläder, planera vad som ska med till sjukhuset och komma iordning lite. Hoppas den vill stanna där inne i värmen en stund till :)

Nu vilar jag i soffan, äter en macka och ska snart gå och lägga mig. Det behöver jag för Freja gick upp 05.10 imorse, phew!




Så bra!

På förmiddagen var jag och Freja på besök på förskolan som ligger rakt över vägen från oss. Jag kan säga så här, både jag och lilla fröken fräken gick därifrån med ett stort leende på läpparna. Vilken härlig förskola! När vi kom in möttes vi av barnens fina konstverk och projekt överallt. All från teckningar till strumpdockor och sockermålningar. Precis så som jag tycker att det ska vara. Överallt satt bilder på roliga aktiviteter och lokalerna gjorde verkligen att man längtade efter att få leka, måla, pyssla! Pedagogerna var underbara och deras arbetssätt tilltalade mig verkligen. En av dem vi träffade såg direkt att Freja var väldigt framåt och vi pratade om att inte sätta henne med de allra minsta då hon inte skulle få så mycket utbyte av dem, utan att de anpassar grupperna efter mognad och har inte ett strikt ålderstänk! Det kändes så modernt och jag tyckte verkligen om det! 
Det kändes så otroligt skönt efter det som hände i fredags. Enda nackdelen är att vi inte får plats förrän i augusti men den här platsen är väl värd att vänta på!



 

Meltdown

Jag berättade i förra inlägget att vi skulle hälsa på på en förskola i fredags och det gjorde vi. Pedagogerna verkade supergulliga och allt såg bra ut på pappret men jag gick därifrån med en stor fet klump i magen och i bilen påväg hem bröt jag totalt ihop och började storgråta när jag pratade med Tobbe. Jag tror att det kanske var lite mycket som hänt de senaste dagarna och när vi hälsade på på förskolan fick jag panik och blev jätteledsen. Jag grät typ resten av dagen, jag vet inte riktigt vad som hände. Tror jag blev mer rädd av allt på sjukhuset än jag trodde och känslorna var verkligen utanpå. 
Men desto mer jag tänkte på förskolan vi besökte desto sämre kändes det. Det var helt enkelt inte rätt. Innebär det att vi får vänta tills i augusti med en plats till Freja så får det vara så för jag tänker inte sätta henne där det inte känns bra, det vägrar jag. 



Hem ljuva hem

Idag har jag fått komma hem efter att ha spenderat två nätter på danderyds sjukhus. Åkte in i tisdags efter jag varit hos min barnmorska som blev orolig för att jag har haft blödningar och sammandragningar. Ringde till förlossningen som också blev oroliga och helt plötsligt blev jag inlagd för observation. Jag var inte alls beredd på det, jag var ju inte ens orolig och helt plötsligt fick jag ligga på avdelning med massa kvinnor som har komplikationer. Fy vad läskigt att se vad som kan hända under en graviditet. Som tur var är det ingen fara med varken bebisen i magen eller med mig men jag har fått stränga order att ta det lugnt resten av graviditeten och INTE lyfta. Idag ringde jag runt till förskolor och hörde efter om vi kanske kan få in lilla älsklingsjejen på förskola tidigare än vad vi tänkt så att jag kan få avlastning några timmar per dag och så att Tobbe slipper vara hemma från jobbet när jag ändå är hemma. Det skulle bli lite kämpigt ekonomiskt. Så imorgon ska jag och Frejski på besök på en förskola. Det ska bli spännande! Jag tror Freja skulle älska att få busa med andra barn några timmar om dagen, annars skulle jag inte ens överväga det. Hon är så social den där ungen. 

Nu ligger jag i soffan och njuter av att få vara hemma, att få sova i min egen säng med min man och mina katter och antagligen Freja senare inatt :p 
Freja var så fantastiskt söt när hon insåg att mamma var hemma igen. Hon ville inte sluta kramas och hade så himla mycket att berätta för mig, fy fasen vad jag saknat den lilla token ❤️

Mammas lilla gofis

Min bebis?

Min bebis är ingen bebis längre. Hon har blivit stor och vägrar sova i spjälsäng. Man ska sova i en vanlig säng så man kan sprattla runt ordentligt och ha mycket plats. Det går så fort, jag får panik. Snart kommer syskon och då kommer hon helt plötligt bli ännu större.
Kan inte förstå!
Idag hade hon till och med tvådelat när vi gick ut på promenad. Termobrallor och jacka. Buhuuuuu :)



 

Brum brum

Här har det varit fullt ös på morgonen med en liten piggelintjej men nu stupade hon och somnade gott i sin säng efter att ha kört runt på golvet med bilar och sagt brum brum eller snarare bjum bjum :) hon är så stor nu jag kan inte förstå det. Leker själv och förstår sååå mycket. Hon kan peka på sin mage när jag frågar var frejas mage är och samma med min mage. För någon dag sedan lärde jag henne något dumt, haha. Jag lyfte på benet och låtsades prutta så gör hon det hela tiden och hånskrattar. Världens roligaste tjej!

Nu ska jag passa på att duscha och kanske till och med få vila en stund, får se hur länge hon sover. 




04.42

Ja, det är väldigt skönt när Freja sover hela natten i sin egna säng, det är mindre skönt när hon vaknar 04.42, pigg som en lärka och redo att börja busa. Efter tappra försök att få henne att somna om var det bara att gå upp och lyda lilla fröken fräken. Nu kollar hon på Bolibompa och jag har precis beställt en syskonvagn, ja man får mycket gjort dessa tidiga morgnar. Det blev, mot alla våra principer en bugaboo donkey duo, men den vinner i och med att den går att klicka ihop. Som vi har provkört och Freja har provsuttit vagnar och vi har haft ångest men nu har vi bestämt oss och beställt, det började bli dags. Bara 10 veckor kvar nu, hur gick det till? 




Vår lilla stund

Så här i andra graviditeten har jag inte samma tid att känna efter som jag gjorde när jag var gravid med Freja. Men varje kväll har vi två en egen liten stund. Så fort jag sätter mig ned och slappnar av så sätter du där inne igång och rumlar runt. Jag kan se det på utsidan nu och du är en riktigt vilding. Freja var lugn som en filbunke i jämförelse och jag älskar det. Varje kväll morsar du på morsan och vi får ha vår egna lilla stund. 
Jag är så spänd på att då träffa dig. Är du en liten kille eller en tjej? Ingen är mer nyfiken än jag, jo möjligtvis din gudmor :)
Vi älskar dig redan lilla skrutt!

Storasyster längtar också efter dig!



Öroninflammation

Det var precis som jag trodde, öroninflammation i höger öra och på g i vänster. Lillfisen talade alltså sanning när hon pekade på sitt högra öra och sa ajaj. Vilken tur att jag litade på henne :) 
Nässpray, Ipren och hostmedicin ordinerat samt högläge när hon ska sova så nu hoppas vi på ett snabbt tillfrisknande!

Dagen idag har alltså spenderats hemma med sjuk Freja. Det är inte jättekul att försöka underhålla en ettåring som ändå är så pass pigg att hon inte vill sitta still. Vi var ute en stund på förmiddagen och busade i snön och på eftermiddagen tog vi pulkan och gav oss ut en sväng och vips hade vi klarat oss genom den här dagen också!




Ajaj i örat

Här har det ekat tomt. Jag har typ fyra inlägg liggandes i utkastet som jag inte kunnat publicera, jag vet inte vad jag ska skriva. 
Förra veckan förlorade Tobbe sin pappa och Freja sin farfar. Han förlorade kampen mot cancern efter nästan tre års sjukdom. Det var tungt, sorgligt men samtidigt en konstig lättnad att han slipper ha ont längre. Han lämnar ett stort tomrum efter sig men vi kommer för alltid att minnas honom med glädje. Han var en av de första som kunde framkalla de där bubblande skrattet hos Freja, han lärde henne bus och Freja älskade verkligen sin farfar. Sista gången hon och jag träffade honom var hon på ett alldeles strålande humör, charmade hela personalen på vårdhemmet och för att inte tala om sin farfar. Det känns så bra att det är den bilden jag får bära med mig. En kycklig tjej som Visar allt hon kan och en stolt farfar. Vi kommer sakna dig enormt Rune <3

Det är så konstigt att livet fortsätter efter att sådant här händer. Men med en ettåring finns det inget annat. Livet fortsätter med sjukdomar och öppna förskolan och allt vad vardagen innebär. Freja har varit skruttig ett bra tag nu, visst hon har varit lite snorig men vi har trott att hon påverkats av allt som hänt för humöret har varit minst sagt instabilt. Men idag blev det värre och hon började ta sig för öronen så jag frågade helt enkelt om hon hade ont i öronen och hon sa ja och pekade i örat. Fina älskade tjej som börjar förstå så otroligt mycket! Nu vet jag ju inte om det verkligen är öronen som spökar men vi fick en tid hos läkaren imorgon för att kolla upp! Nu fick hon Ipren och nässpray innan läggning så får vi hoppas att hon sover natten igenom. 



RSS 2.0