Bajskatastrof

Idag har Freja lyckats bajsa ner hela sig själv, hon hade bajs upp till axlarna! Det var bara att stoppa ner henne i handfatet och spola av henne, in med kläderna i tvätten och tvätta av morsan. Praktiskt när de får plats i handfatet! Efter det och lite mer mat var hon en liten ängel medan jag och Tobbe åt fredagsmiddag. Sen skulle Tobbe hänga med henne medan jag städade lite men då var hon hysterisk, övertrött bebis som dessutom är inne i en liten mammagrisfas är ingen lätt kombo för pappan, men han kämpar tappert på då jag fick plocka lite och dammsuga sen somnade hon i mammas famn och nu har vi båda två gott och lagt oss. Godnatt säger vi så hörs vi imorgon!




Gofika

Idag är det fredag igen och det innebär såklart gofika! Den här gången var det söta Anna som bjöd på helt fantastiska cupcakes hemma hos henne, så fantastiskt mysigt att ses och äntligen få se hur hon bor. Freja var nöjd för det mesta förutom när hon blev panikhungrig och helt hysterisk men efter mat somnade hon en stund och var sen rätt nöjd en stund till! Nu sover hon som en gris i vagnen å jag passar på att tvätta lite och blogga! Jag borde verkligen städa lite för imorgon får vi finbesök från Skåne. Men det får bli när Tobbe kommer hem. Ska bli så mysigt att träffa Jessie och så kul att hon ska få träffa Freja. 

Nä nu ska jag nog försöka sova en stund det är sånt himla tröttväder här... Ush. 









Shopping

Idag var det dags att gå till tandläkaren igen för att få min tand äntligen. Jag packade ner alla Frejas saker och henne och åkte för att lämna henne hos hennes farmor och farfar. Kom in till tandis och fick där reda på att tanden inte var klar och att det skulle dröja en vecka till. Men för i helvete, hur svårt hade det varit att slänga iväg ett telefonsamtal och informerat om det? För mig är det ett ganska stort projekt att komma iväg. Få tag i någon som kan passa Freja, komma upp i tid på morgonen, få med alla saker, åka och lämna och sedan ta mig in till stan och nu måste jag göra om det igen nästa vecka. Jag håller på att bli galen på den här förbannade tandskiten, vill bara att det ska vara över!

Jag fick i alla fall lite tid över att springa in på Åhléns city och passa på att utnyttja min check på 20% på ett helt köp på barnavdelningen. Jag blev så glad när jag såg att de hade märket Name it, så härliga och mjuka grejor så jag passade på att handla lite




Sen har jag och Frejski myst och fånat oss och sedan åkte hela familjen iväg och köpte en "myspöl" som jag hittade på blocket och sen var vi hos tobbes brorsa och hämtade en bil som Freja fått ärva av sina kusiner Noa och Alva, himla snälla kusiner! Den här lilla tjejen samlar på sig grejor alltså :)







Mosig

Sitter i soffan och är helt mosig efter att ha varit och simmat med lillasyster. Känner mig så där skönt trött i kroppen som man gör efter att ha rört på sig. 
Jag har en sovande Freja i famnen, lilla gumman hade bara varit jättearg när hon var med sin pappa och när jag kom hem så hade hon lugnat ner sig och ville ha mat, stackars Tobbe som fick en arg bebis ikväll. Men de e så det är med lilltjejen, oftast är hon nöjd men ibland kan hon bli fly förbannad, oftast när hon är trött, efter ett tag brukar hon decka i famnen.

Vi ska snart gå och lägga oss här och imorgon ska jag åka och lämna Freja hos hennes farföräldrar och sedan ska jag till tandläkaren för förhoppningsvis sista gången, jag hoppas verkligen att den här kronan är rätt i färg och form så att de kan sätta in den. Nu har jag hållt på med det här sedan förra sommaren, börjar bli tröttsamt!




Amningskrångel

Jag håller på att bli galen på amningen, ena dagen fungerar det hur bra som helst och andra dagen krånglar det jättemycket och Freja blir helt hysterisk och jag blir helt hysterisk. Ingen bra kombo och den leder oftast till att jag ger upp och ger henne flaska. Jag vet inte om det är så att jag har för lite mjölk eller vad det kan vara. När vi var på mammagruppen idag pratade vi om det och kom fram till att det är bäst att bara låta henne få flaska när det inte fungerar, det är inte bra för varken mig eller henne om vi ska bråka hela tiden. Det kändes skönt att få prata av sig och få lite tips och råd, man blr ju inpräntad att det bara ska vara amning och när det inte funkar är det superjobbigt. Jag ska verkligen försöka att amma i den mån det går men vill hon ha flaskan så får hon det. När vi är bland folk har jag helt gett upp att ens försöka amma för det funkar absolut inte. 
 
Utöver amningen har vi haft en väldigt mysig dag. Imorse låg vi i sängen länge å myste, liggammade för första gången på väldigt länge (då funkade det minsann!) och somnade tätt tätt intill varandra. Jag blev väckt av att det ringde på dörren men lilla fröken sov vidare ett tag till. Vid elva kom Bettan och hämtade upp för lunchdate, det var jättemysgt att träffas och prata lite strunt, det händer alldeles för sällan. Freja var vaken rätt mycket och satt och pratade med flugisen i sin bilstol och var supernöjd. Det är så skönt att hon gillar att vara bland folk. Klockan 14 var det sedan dags för möte med mammagruppen och lite babymassage, idag lyckades vi vara med hela tiden med bara någon liten protest på slutet och det verkade som hon gillade det framförallt ryggmassagen när hon låg på mage. Det är så roligt att se hur intresserade alla bebisarna är av varandra och det kommer bara bli mer i framtiden!
 
Efter det kom pappa och hjälpte mig att sätta upp hyllor i badrummet och så tog vi en kopp kaffe, sen kom Tobbe hem och det var dags för middag. Dagarna bara försvinner, det är galet!
 
Nu har Freja precis badat med sin pappa och är inte jätteglad jsut nu, hon hatar att gå upp ur badet, men dt blir nog bra snart, sen är det snart dags för sängen och imorgon har vi lite ärenden vi måste ta hand om.
Sov gott så hörs vi kanske imorgon.
 
 

Aha-upplevelse

Inatt höll det på att bli kaos när Freja skulle somna om efter nattmålet vid 4 (vad hände med att sova hela natten?) mamma har tappat bort favoritnappen och den hon fick dög inte alls. Hon var på väg att bli superledsen men som tur var hittade jag den näst bästa nappen och efter en timme somnade hon om. Idag var det alltså viktigt att köpa nya likadana nappar som favoriten. När jag stod där och skulle köpa nya nappar insåg jag att det fanns olika varianter av hennes favoritnappar, en i silikon och en i latex, det är därför bara några duger fast dom är likadana till utseendet, lilla fröken gillar bara latexnappar. Tänk att varken jag eller Tobbe reagerat på det tidigare! Nu har vi i alla fall fattat det, vi lär oss nya saker varje dag. 

Idag har det även hänt något revolutionerande, Freja gav helt plötsligt upp amningsnappen och tog mig som jag är, fantastiskt skönt, jag hoppas verkligen att det håller i sig. 

Idag var det även promenaddags med några av mammorna från mammagruppen. Vi gick i skogen i det härliga ljumma vårvädret och var ute i nästan två timmar, helt underbart.
Imorgon ska jag å Freja äta lunch med Bettan och sedan är det dags för mammagruppmöte på BVC, babymassage igen, vi får väl se hur det går den här gången...

Freja i sin coola cheap monday tischa som hon fick av Emi när hon fortfarande låg i magen! 



Sova?

Sova är för töntar, jag tränar ryggen istället!


Lilla fröken fräken var uppe med tuppen idag och ville inte somna om sen, nu sover hon i min famn och jag är skittrött, monsterunge! 
Idag är det en fantastisk vårdag här i Stockholm, 9 grader varmt och sol. Vi ska ut och promenera med mammorna, ska bli härligt! Sedan kommer pappa över och ska hjälpa mig få upp några hyllor! 
Nu ska jag försöka sittsova en stund, det är något jag bemästrat sen Freja kom!



Önskningar

Freja har precis somnat i sin säng och jag ligger och surfar lite på fånen och tittar och drömmer om saker jag (och Freja) önskar oss. Nu fyller ju varken jag eller Freja år inom den närmsta framtiden men vi har namnsdag båda två den 28/2 hehe.


En fin kaninlampa skulle passa perfekt i frejas rum, tillsammans med dessa lådor från Ikeas BRÅKIG serie.


En stringhylla till köket att ha alla fina burkar på, skulle inte banga en till frejas rum heller... 



Och en sådan här oljelampa från Klong skulle vara så fin hemma hos oss, drömma kan man ju i alla fall! 





En stor dag!

Jag glömde ju berätta det allra viktigaste! Mitt i allt kaos här hemma bestämmer sig skrutten för att vända sig från mage till rygg, tre gånger! Det händer så otroligt mycket just nu, älskade unge!




Kaos med stort K och kärlek

Vi hade ett mål med den här helgen; att få ordning hemma och i förrådet. Lilltjejen växer så det knakar och har redan vuxit ur mycket saker som måste ställas undan för att kanske någon gång få komma fram igen till ett syskon...
I vilket fall så behövde det röjas! Lillebror och Frida var så snälla och ställde upp och var Freja vakt igår så vi kunde åka til Ikea, köpa förvaringshyllor och lådor och sedan fixa ihop allt. Jag rensade förrådet, Tobbe å Calle byggde hyllor och det var TOTAL kaos här hemma. Idag åkte Tobbe till tippen med en proppfull bil och utöver det har han sprungit många vändor till soprummet. Dagen idag har gått åt till städning i garderober uppe i lägenheten och organisering samt en rejäl storstädning. Behöver jag säga att vi är totalt jäkla slut? Dock sjukt nöjda över att detta är gjort och nu ska det fasen hållas fint överallt! Vi är så oerhört slarviga båda två och vi försöker verkligen bättra oss. När lilltjejen börjar krypa och sedan gå gäller det verkligen att det är ordning hemma.

Tobbe och Hampus hann även hämta vår nya sänggavel som vi äntligen köpt efter två års suktande. Nu är den vår och vårt sovrum kommer bli så fint när jag får upp de nya gardinerna och hittar nya kuddar till sängen! 

Nu sitter jag i soffan med en sovande tös och vilar min trötta kropp som varit vaken sedan 04. Min fina man servar med vatten och uppskuren apelsin, det är kärlek de!






Lördag

Lördag morgon och jag och Frejisen ligger och drar oss i sängen. Pappan är redan uppe och fixar inne på kontoret. Idag kommer nämligen Frida hit och ska ta hand om Freja så att jag och Tobbe kan få göra iordning vårt förråd. Vi ska till Ikea och köpa hyllor och sedan ska allt organiseras och ha sin plats. Tobbe håller på å rensar ur garderoben på kontoret för där ska det också organiseras och en jäkla massa ska till tippen. Det ska bli så jäkla skönt när detta är gjort!

Frejisen har somnat om! 

Mammas fina tjej

Vilken fantastisk bebbe jag haft idag! Glad och belåten med livet mest hela dagen. Mamma fick duscha, äta frukost och klä på sig utan någon som helst protest från Freja i sittern, lite smink åkte på också. 
Sen hämtade vi moster Misan och åkte till Uppsala för att gå på himla outlet och leta efter några kuddar jag sett men som inte finns någonstans, typiskt! Sen åt vi lunch och fikade på viggbyholms stationscafe, oh My god vad gott det var. Vi lyxade till det med kalkonsmörgås, citrontarte och chokladtårta med passionsfrukt, fredagsfika när det är som bäst.
Efter det åkte vi hem till mamma med blommor för hon är lite ledsen, men blommor och en glad Freja tror jag hjälpte lite! Frejas gammelfarmor (min farmor) blev också glad att få träffa stora tjejen!

Jag måste också berätta om paketet jag och Freja fick hämta ut igår. Världens finaste Jessie har gjort en helt fantastisk födelsetavla till Freja. När jag såg den sprutade tårarna, jag är så otroligt stolt över dig min fina vän att du gör det du älskar och är så fantastiskt duktig på det! Du kommer komma långt hjärtat! 
Den kommer pryda väggen i Frejas rum för alltid vare sig hon vill eller inte :)
Gå in på hennes blogg och kolla in mer saker hon gjort vet ja! Jessiies.blogg.se





Tröttisar

Idag känner vi oss lite handfallna här hemma, vi har absolut inga planer och det är äckelpäckel väder ute. Det har snöat som tusan inatt men nu är det flera plusgrader och allt håller på att smälta bort vilket inte gör att jag är jättesugen på en promenad. Vi har haft en lugn morgon och somnade en stund på soffan båda två men det blir väl att vi får ta oss ut i rusket ändå... Blä.




Skrutten

Jag undrar om lilla älsklingen är lite sjuk eller om hon är inne i något slags utvecklingssprång. Hon blir gnällig fort och är jättetrött. Nu har hon somnat på mig och sover som en stock, det får hon göra tills hon vaknar och sedan åker vi och handlar! 




Babymassage

Idag var andra gången vi körde babymassage med mammagruppen, man kan inte direkt påstå att Freja är något större fan av detta. Förra gången gick det inte alls utan hon somnade i min famn. Idag gick det bättre och vi kunde vara med halva tiden i allafall. Problemet är att hon tycker att det är skittråkigt att ligga på rygg på samma ställe för länge, hon vill sitta upp och titta på allt som jag tittar på. Tur att vi inte har bokat in oss på någon dyr massagekurs :p

Efter mammagruppen gick jag och Sanna hem till mig, åt lunch och pratade lite, himla trevligt!
När Sanna och hennes lilla Axel gått hem sov Freja i många timmar och jag passade på att vika tvätt å göra lite nytta. 

Imorgon har vi inga stora planer, vi ska nog försöka oss på att storhandla lite, har inte gjort det ensam med Freja, vet inte riktigt hur jag ska lösa bebis och kundvagn situationen... Men vi kommer nog på något!

Bjuder på en fin bild på Freja och hennes framtida pojkvän Adam som är 1,5 månad äldre än henne




Somna om

God morgon!
Tisdag morgon och vi laddar för en ny dag. Freja har ätit och somnat om i vår säng, jag ligger och funderar på om hon sover tillräckligt gott för att jag ska hinna hoppa in i duschen... 
Det verkar bli sol här idag igen så efter mammagruppen får det bli en lång härlig promenad tror jag. 




Säg hej vet ja

Min kära karl har börjat blogga, jag må vara partisk men jag tycker att han är en jäkel på att skriva. Det blir inte så många inlägg kanske men väl värda att läsa. Klicka in dig på Glavare.com vet ja å säg hej!

Jag har precis nattat lilla älsklingen och om sover som en stock i sin säng. Nu är det mammas tur att lägga huvudet på kudden och sova gott. Imorgon är det ju mammagrupp så då gäller det att vara pigg!
God natt gott folk, vi hörs imorgon.




Solig promenad och babysim

Gud vilken fantastisk dag vi haft här i Stockholm idag. Strålande solsken för första gången på vad som känns som en evighet, ska jag vara helt ärlig vet jag inte ens om vi har tagit någon barnvagnspromenad i solsken ännu. Vi möttes upp hela mammagruppen och tog en superhärlig promenad på drygt en timme med våra barnvagnar. Sex stycken barnvagnar som kommer på vägen, det måste se ganska roligt ut, men väääldigt trevligt med sällskap. Imorgon är det dags för möte med mammagruppen och ett nytt försök med babymassage, det gick ju inte så bra för mig och Freja förra gången, hoppas att hon är gladare den här gången.

När vi kom hem tog jag en kopp kaffe och passade på att boka in mig och Freja på babysim. Den 3/3 ska vi börja och det ska bli så spännande att se hur Freja reagerar, hon fullkomligt älskar att bada i sin badbalja och när hennes pappa häller vatten över huvudet på henne blir hon helt stollig så det ska bli spännande att se vad hon tycker om att dyka. Känns också kul att ha en aktivitet inplanerad varje måndag måste jag säga!

Nej nu är det strax dags för mig att väcka lilla fröken för det är dags att äta, hon har sovit i vagnen i fyra timmar!


Skruttig

Idag är det måndag och pappan är tillbaka på jobbet. Freja är lite skruttig idag, hennes ena öga rinner och är irriterat så vi har tvättat med vatten och hoppas på att det går över. Just nu är hon lite låg och vill bara vara nära så vi sitter i soffan å myser lite. I eftermiddag ska jag packa ner henne i vagnen och gå ut på promenad med mammagruppen, sex mammor med barnvagnar, vi kommer ta upp hela vägen! Då kommer lillfisen sova gott i vagnen.

Nu blir det mat för F och mys, sedan hoppas jag på att få duscha.


En bild från kalaset igår, min kusin Ullis med hennes lilla Ebba och Ester <3

Söndag morgon

Söndag morgon och jag sitter och laddar för herrstafetten i OS, Freja gymmar och snackar med Pingu och Tobbe håller på att göra kaffe, sämre kan man ha det. Dessutom bloggar jag ny från min "nya" dator som jag ärvt av min syster, det var inte igår jag hade en egen dator kan jag säga.
Igår var lillasyster och Anna här på middag, vi gjorde hemmagjord pizza, spelade lite spel och åt Misans pannacotta till efterrätt, mycket trevligt och gott! När de gick hem strax efter 23 gick Frejisen och jag och la oss, somnade 23.30 och vid 8 vaknade jag och Tobbe, gick upp och plockade lite disk och Freja sov vidare till 8.40!!! Hur länge kan en liten tjej sova egentligen? Det är helt underbart, en liten utvilad familj är vi idag minsann, vilket passar bra eftersom vi ska på kalas och Freja ska få träffa sina sysslingar Ester och Ebba, det ska bli himla trevligt.

Nu ska jag passa på att slå in presenter medan Freja är nöjd i gymmet.
Hoppas att ni har en härlig söndag!


Internationella barncancerdagen

Idag är det internationella barncancerdagen och jag har precis skänkt 50kr, gör det du med genom att messa HOPP till 72900.
Cancer är något av det hemskaste som finns och har tyvärr drabbat flera jag känner. Många blir friska idag men än är det en lång väg att gå, ingen kan göra allt men vi kan alla göra något!




Alla hjärtans dag

Idag är det fredag och alla hjärtans dag. Hemma hos oss är vi inga stora fans av denna dag och brukar inte fira mer än att kanske äta en god middag. Tobbe tycker det är fånigt att man ska ge varandra något bara för att det är alla hjärtans dag. Men jag har fått presenter i veckan istället, i onsdags kom han hem med blommor och igår fick jag en fantastisk ljuslykta och lyxgodis från butiken på torget. Han är fin min blivande man!

Jag och Freja spenderar dagen hemma, nu på morgonen har vi väntat på en kille som skulle komma å laga vår tvättmaskin. Han har precis varit här och när han satt där på knä och grejade hoppade Elmo upp på bänken ovanför och började slicka honom på hans kala huvud. Han tyckte inte det var jätteroligt men jag kunde inte låta bli att skratta lite i smyg! Nu väntar vi på att det ska komma leverans med tobbes nya dator. Hoppas den inte kommer än på ett tag för nu har Lillis somnat i min famn vilket är perfekt nu när skidorna strax drar igång, hehe.

Så här ser gullungen ut idag i sin fina mumindress 




Första träningen

Igår var jag och tränade för första gången sedan lillfis kom. Jag och lillasyster var och simmade och lillskrutten var hemma med sin pappa. Det var så skönt att röra på sig och känna att jag bestämmer över min kropp igen. De e galet hur mycket man påverkas av graviditeten alltså, idag gick jag från tandläkaren till Emelies jobb, en sträcka på kanske 500 meter, absolut inget jobbigt, men sist jag gick där var den 21/11 alltså drygt två veckor innan Freja kom och jag var heeeelt slut och svettades som en galning. Tur att orken kom tillbaka så jag inte var i SÅ dålig forn! 
Det var i varje fall grymt att simma och vi har bestämt att vi ska göra det varje onsdag. Perfekt att ha en bestämd dag, då vet Tobbe att han ska vara hemma med Freja varje onsdag och för mig är det lättare att verkligen komma iväg när jag vet vilken dag som gäller varje vecka. 

Nu har F somnat i min famn, hon har tydligen varit vaken nästan hela dagen så hon är helt slut, det passar mig bra för jag är också supertrött!
Imorgon har vi absolut inga planer för vi måste vara hemma och vänta på killen som ska komma och förhoppningsvis laga vår tvättmaskin och sedan ska det "någon gång under dagen" komma en leverans med tobbes nya dator. Älskar sådana precisa tidsplaner, lovar att det kommer vara sol för första gången på flera veckor så kan jag inte gå ut å gå för att de inte har kommit :p




Ensamtid

Som nybliven mamma kanske man inte ska säga så här men idag har det varit himla skönt med en egentid tag. Jag skulle nämligen till tandläkaren för att ordna med min jäkla tand och sedan till ett labb i Solna för färgprovning av kronan. Så idag har lilla fröken fräken varit med din pappa och hälsat på på hans gamla jobb vilket gjorde att jag utöver tandläkaren hann med ett besök hos Emelie på Bonti där jag köpte en bedårande liten klänning från Petite Bateau till Freja å några dreglisar, det är nämligen något hon börjat med de senaste dagarna, blåsa bubblor å dregla :) 
Förutom det hann jag med lite shopping till mig själv på H&M och nu sitter jag i soffan, dricker en kopp kaffe å väntar på att mina älsklingar ska komma hem, jag längtar efter dem!







Lyx

Innan vi fick barn var det mycket kag tog för givet. Att ligga och dra sig länge i sängen på helgmornar, ta en låååång varm dusch ensam, måla naglar, få välja ut vad man ska ha på sig idag och inte bara ta det som ligger närmst för att Freja bara skriker om hon inte får vara i famnen. Ingenting av det där känns egentligen så viktigt längre men när det plötsligt händer att man får göra något utav detta så njuter jag verkligen till fullo. Idag när vi varit ute på promenad i 1,5 timme fick jag ta en härlig lång dusch medan F sov i vagnen å Gud vad jag njöt, nu känner jag mig helt mosig för att jag fick stå där å njuta i värmen så länge. Det är även så mycket härligare att ta en dusch efter att man rört på sig och varit ute. 

Nu ska jag strax väcka skrutten för de e dags för mat (ja jag måste ibland väcka henne för att hon ska få i sig tillräckligt, jag tror stenhårt på att mata henne oftare på dagen för då är hon mätt och sover på natten!) och sen ska jag ordna mat till ikväll!






Times are changing

Oj vad det händer grejer med lillfisen! Den senaste veckan måste hon varit i ett sånt där "språng" som det skrivs om överallt. Igår var hon inte en jättetrevlig tjej utan mest jättearg all vaken tid, på kvällen var jag så slut och behövde få en liten paus från fröken fräken. Det känns så jobbigt att man kan bli lite irriterad på sin lilla bebis som ju inte vet något men det blir man och då får jag så himla dåligt samvete. Som tur är går det över och man glömmer ALLT jobbigt så fort hon gör något gulligt. 
Tillbaka till vad som hänt med henne. Nu vill hon bara sitta utåt och vara med till skillnad från innan när hon bara ville vara nära. Hon skrattar och jollrar och snackar hur mycket som helst. När hon ligger på skötbordet pratar hon med herr fluga som hon fick på BB och går man utom synhåll snackar hon så man ska veta att hon är där! Hon försöker härma en när man gör grimaser och räcker ut tungan. De senaste dagarna tycker jag att hon börjat upptäcka sina händer och fötter, hon tittar storögt på dem och försöker liksom fatta vad det är :). Det går så fort! 

Idag är hon i varje fall en gladare version av sig själv och ligger just nu och sover på mamma. Det där med att ge mamma lite tid för en snabbdusch håller vi inte riktigt på med längre, det är knappt att jag får ta på mig kläder heller men de e okej, vi hittar nog nåt sätt! 
Idag ska vi ta en långpromenad bort till albano djursjukhus och köpa katternas mat och ikväll kommer kusiner på middag så vi kanske borde handla lite mat också.



Vad händer?

Freja har verkligen inte varit en spybebis. Hon har spytt någon gång ibland men verkligen inte mycket men nu har det spårat. Idag har jag blivit totalt nedspydd flera gånger och klockan är bara 10. Nu sitter jag här å matar totalt nedspydd och känner mig som en jävligt fräsch småbarnsmorsa :). Fantastiskt att hon lyckas pricka in denna härliga tid när vår tvättmaskin gått sönder, tur att det finns tvättstuga i huset!

Idag blir en lugn dag med hemmafix. Tänkte ta en prommis med Frejski så hon kanske sover i vagnen så vi kan storstäda, det ser verkligen fruktansvärt ut hemma hos oss, äckligt faktiskt, hehe...




Kaskadspyan

Vi har precis kommit hem från middag hos Hampus och jag vet inte om vi kommer få komma tillbaka hem till honom. Freja la av den sjukaste spyan någonsin, alltså det var typ hur mycket som helst som bara flög ur henne. Över hela mamma, hela badrumsgolvet, Hampus fina badrumsmatta och över skötväskan, på det bajsade hon jordens bajsning. Ingen var nöjdare än Freja som låg å jollrade när alla andra tog hand om kaoset. Jag fick låna tobbes tröja eftersom jag själv var helt nerspydd och efter två sekunder kräktes hon över den också, såklart. Så förutom ombyten till Freja ska jag nu även behöva ha med mig ombyten till mig själv. Livet som småbarnsmamma! 
Trevligt var det i allafall men nu är både jag och Freja helt slut så vi tänker gå å lägga oss. Sov så gott så hörs vi kanske imorgon!




Lördagsmys

Idag har jag och Frejski varit ute i Åkersberga och hälsat på Carro. Vi tog en promenad längs med kanalen och fikade länge. Alltid så mysigt att hänga med fina kompisar och prata om allt mellan himmel och jord! Freja passade på att kissa på carros golv och skratta åt lampan!

Nu ska vi till Hampus och äta hemmagjord pizza. Perfekt att han bor i samma förening som oss, vi behöver inte ens gå ut för att komma till honom, vi kan gå genom garaget vilket betyder att vi inte behöver krångla på lilltjejen overallen!




Mys med morbror

Igår var mina syskon här och åt middag och myste med Freja. Morbror Calle är extremt populär och Freja hade långa konversationer med honom och skrattade hur mycket som helst. När han dessutom fick mata henne med flaska blev han såklart ännu mer populär. Att morbror inte kan låta bli att fälla en tår så fort Freja ler är ju bara hur himla gulligt som helst! 




KAOS

Jag har nog aldrig varit så glad att en dag varit över som jag var igår. Fy fan vilken helvetes dag. Det började med det där förbannade mailet som gjorde att jag blev ledsen och sedan blev allt bara kaos. Jag gick upp och Freja var så nöjd i sin sitter så jag passade på att ta en snabbdusch, då började det läcka vatten i duschen och hela badrummet fylldes av vatten på typ två sekunder, paniiiiik. Slet upp locket till avloppsbrunnen för att se om det var stopp då rann vattnet ner i alla fall men duschslangen hade tydligen gått sönder. När jag stod där bland allt vatten såg jag att det var små tasspår av bajs i heja badrummet, Elmo har fått diarré och har vandrat runt hela lägenheten ned bajs i pälsen. Okej, tänker jag, jag börjar med att kolla bajset. Bajs i sängen, gästsängen, soffan och min klädhög på stolen i sovrummet. Då ska jag slänga in allt i tvätten å inser att tvättmaskinen också har gett upp och inte pumpar ut vatten. Då började även Freja skrika så jag stod där med bajs och vatten överallt å fick panik. Ringde Tobbe som fick åka hem från jobbet. 
Mitt i allt detta förbannade jävla kaos så börjar idioten trakassera mig via sms, alltså herregud det var det sjukaste jag varit med om. Tobbe blev så jävla förbannad och skickade ett meddelande till henne och bad henne lämna mig ifred, men det kunde hon tydligen inte acceptera utan började trakassera honom istället. Suck. 

Ja hörrni, det kan ju bara gå uppåt från det så den här dagen kommer bli bra! 
Freja har precis käkat en hel flaska mat och har nu toksomnat i min famn sen efter nästa matning får det bli en lååååång promenad, behöver få komma ut i friska luften och röra på mig!




Du gör mig glad

Jag har skrivit förut om hur jag förra året blev illa behandlad av en av mina absolut äldsta vänner. Man skulle kunna tro att de efter fem månader skulle ha lagt av med trakasserierna och gått vidare men nej då it just keeps on coming. Är det inte sms eller mail så är det per post. Jag är så less på att ständigt bli påmind om skiten och vill bara gå vidare med mitt liv men imorse när jag vaknade hade jag klockan 2 fått ytterligare ett mail där jag får höra hur dålig jag är. Jag borde inte bry mig, men hur lätt är det att inte bli ledsen? Idag blev jag riktigt ledsen å grät lite men precis då skrattar Freja åt mig med ditt största skratt någonsin. Det går inte att vara ledsen när någon ler så stort åt en. Underbara älskade lilla flicka, du gör allt annat i livet verka oviktigt! 





Mamma har alltid rätt

Jag sa ju igår att jag trodde Freja skulle ha en gnällig kväll och ja mamma hade rätt som vanligt. Lilla Miss Gnällspik var och hälsade på igår. Det enda som var bra var att bada då var hon som vanligt galet nöjd, plaskade så hela badrummet var dyngsurt! Hon sov som en ängel inatt å är nu utvilad!

Idag ska vi hem till mina föräldrar å rensa ur mitt gamla flickrum, kanske är på tiden eftersom det är typ sju år sedan jag flyttade därifrån...




Provocerad

Idag har jag varit på återbesök till min barnmorska för att kolla att allt ser bra ut efter förlossningen. Det såg jättebra ut och jag är officiellt helt läkt, enligt barnmorskan syntes det inte ens att jag fött barn. Nu får jag börja träna och röra mer på mig, inget "hoppa, studsa" men börja styrketräna, cykla å sådant. 

När jag satt hos barnmorskan läste jag en blogg som skrivs av en tjej som är gravid i vecka 31 och blev lite provocerad. Hon tänker föda utan smärtlindring och tyckte att de som föder med smärtlindring "flyr" smärtan. Jag kan förstå och respektera att man vill föda utan medicinsk smärtlindring, man vet ju inte riktigt hur kroppen reagerar på det men när någon säger att man flyr från smärtan när man väljer att få det tycker jag känns lite fel. Jag hade inte bestämt innan hur jag skulle göra med smärtlindringen men när jag väl var där var det självklart att ta den. Efter att ha haft värkar utan vila i två timmar är man rätt slut och vill bara få vila en stund, andas, ladda batterierna för nästa skede. Smärtan under värkarna går inte att beskriva och jag tror man ska vara lite försiktig med att säga att man flyr smärtan om man inte varit där och upplevt det själv. Det finns ännu ingen smärtlindring som tar bort all smärta vid barnafödande så tro mig det gör ont ändå, jävligt ont så att fly smärtan är det ta mig tusan inte tal om!

Freja har för övrigt varit vaken precis hela dagen idag, jävligt nöjd och vaken. Glad och jollrande. Men jag anar att det finns risk för en övertrött liten tösabit ikväll så det kan nog bli lite gnäll kan jag tänka mig. Hoppas att hon är lite glad i alla fall för hennes mormor och morfar kommer hit och hälsar på.







Sjukstuga

Jag har ont i halsen och har legat med feberfrossa hela natten och nu börjar Tobbe känna sig dålig också. Jag hoppas hoppas verkligen att lillskrutten inte åker på det här också. Än så länge verkar hon glad och nöjd, hoppas det fortsätter. Det blir inte så roliga dagar parkerad i sängen/soffan men så får det vara, är man sjuk så är man. Nu ska jag försöka få lite sömn. 




RSS 2.0