Tjejkväll

Precis hemkommen från en mysig tjejkväll med middag på Monks! Fy fasen vad jag behövde den här kvällen, så skönt att hänga ett tag och vara bara jag. Det gör underverk för själen. Nu ska jag sova gott. Hörs imorgon!



Just idag

Just idag känns livet inget roligt. Just idag mår jag inte bra. Jag har ingen energi, ingen glädje, ingenting idag. Därför drar jag täcket över huvudet och hoppas på en bättre dag imorgon...






Storasyster

Freja ska bli storasyster och idag var vi på ultraljud. Jag är nu i vecka 19 och idag hade vi hoppats på att få reda på om Freja ska få en lillasyster eller lillebror... Det var som att bebben i magen skrattade oss rakt i ansiktet, vände sig om, la benen i kors och drog upp knäna mot magen. Allt för att ingen skulle få se vad som lurar där inne. Snacka om att man blev ställd. Här har vi bestämt oss för att vi vill veta men bebben har bestämt sig för något helt annat, haha jag gillar att hen redan har en stark vilja, en äkta Glavare. Det kommer alltså att bli livets överraskning att få veta först efter den kommit ut, inte alls vad vi hade tänkt oss.

Ikväll har jag haft Kicki och Carro över på den kaosigaste middagen ever men det blev bra och väldigt trevligt till slut. Freja var på ett fruktansvärt humör och skrek hela tiden jag lagade mat, ville inte äta mat själv och var allmänt gnällig. Maten blev i alla fall god och sällskapet var bäst ❤️




Sömntutorna

Idag gav Freja mig sovmorgon! Klockan är snart åtta och lillfisen är fortfarande inte vaken. Så skönt att få sova ut, jag tror vi behövde det båda två!




Trött, tröttare, Freja och mamma

Herregud vad trötta vi varit idag både jag och lillplutten. Vi var på öppna förskolan en stund på förmiddagen men Freja blev så trött så vi blev tvungna att åka hem. Hon somnade som en sten och sov i tre timmar och detsamma gjorde jag. Det har känts som min hjärna är sås hela dagen, ingen kul känsla. Freja fortsatte vara trött och gnällig på eftermiddagen och jag ville bara fortsätta sova. När klockan slog 19 så somnade Freja i sin säng som en liten gris och nu ska jag gå och göra detsamma. Hoppas på en piggare dag imorgon för då ska vi göra spännande saker jag och Tobbe. Freja får vara hemma med sin morfar en stund för hon får inte följa med... Spännande!

Duktiga flickan som hjälper mamma bära påsen

Förbannade snor

Jag visste att barn blir sjuka mycket men herregud, när ska det ta slut? Idag kom snoret på återbesök till Frejski och nu på kvällen har jag sprungit som ett jehu mellan soffan och frejas rum eftersom hon hostar ut nappen och blir ledsen. Nu ligger jag och väntar på att hon ska somna ordentligt så att även jag kan gå och lägga mig, jag är helt slut!

Idag har jag och Freja varit i Täby C med min mamma och köpt lite kläder till Freja. Sen kom hon hit nu på kvällen för att äta middag med oss, hemmagjord pizza, mums! Freja ville absolut inte gå och lägga sig när mormor var gör så hon var uppe till 21. 

Glad Freja får rida på hästen i leksaksaffären

Glad dag

Idag har jag och Freja haft en riktigt glad dag, trots vaccinering! Lilltjejen har varit på strålande humör hela dagen och det leder ju till att mamman också blir på glatt humör. Vi har varit på öppna förskolan och åkt rutschkana... Åkt rutschkana... Och åkt rutschkana. Uppenbarligen kan man aldrig få nog! Det slutade med att vi var helt svettiga båda två. Sen vaccinering som gick väldigt bra, hem för att sova en stund och sedan en sväng till Täby C för att reka julklappar och födelsedagspresenter. Vi lekte en stund i lekrummet också. Freja hittade några stora tjejer som hon flirtade med. När vi kom hem kom också Tobbe och ingen blir gladare än Freja när hennes älskade pappa kommer hem. Kramar och pussar och skratt, underbart. 
Fullt ös alltså men vi har haft en riktigt riktigt bra dag. 

Imorgon är det äntligen fredag och vi ska ha fredagsmys med tacos men innan det ska jag och Freja hem till Sanna och hennes Axel för lite bus och lunch!

Freja hjälper mamma att sätta i åkpåsen... Så väluppfostrad :)



Mini-SATS

Imorse åkte jag och Freja iväg till sats för att testa mini-sats. Jag var supernervös för att lämna henne men min lilla solstråle tyckte att det var toppen. Så fort vi kom innanför dörren så sprang hon iväg, hittade en leksak och glömde bort mig. Jag passade på att smita när hon inte såg och jag såg genom fönstret en superglad tjej de gånger jag passerade. De ropade ut frejas mamma i högtalaren en gång men det var för att hon hade bajsat, de byter inte blöjor. Så efter ett blöjbyte fick jag träna vidare. Så himla skönt att det gick bra, då kan jag kanske få träna lite och få ordning på min onda rygg!
Efter gymmet blev det lunch och hem för att sova, både jag och F deckade som små grisar. En himlans bra dag!

Imorgon är det dags för vaccinering för Freja igen, mindre kul och sedan har vi inga planer så vi får se vad som händer och hur lilltjejen mår! 



Gnäll gnäll gnäll

Vissa dagar är bara inte roliga. Dagar som denna när Freja bara gnäller tappar jag all ork. Inget man gör är rätt och sen när pappa kommer hem då blir hon världens solstråle, suck! 

Vi hade i varje fall väldigt trevligt hos Liselotte och hennes lilla Tim. På slutet blev Freja väldigt gnällig så då fick vi raskt gå hem och göra middag men vi hann med lite bus för kidsen och en kopp kaffe och en bulle till mammorna. Mycket trevligt! 

Nu ska jag lägga mig under mitt varma duntäcke och kolla serier!



Mörker

Fy vad det är mörkt idag, det blir liksom aldrig ljust. Trots att Freja sov hela natten känner jag mig helt slut. Idag är en sådan dag man vill ligga under en filt i soffan och titta på film. Inte så lätt med en liten plutt hemma som tycker det är såååå tråkigt att sitta still! Det blir promenad och fika istället med en tjej jag träffade på öppna förskolan för ett par veckor sedan, det ska bli trevligt! 

För övrigt är både jag och Freja superförkylda, snorar som galningar båda två, så trött på det! Nu förtjänar vi att vara friska tycker jag!



Vänta du bara...

Ända sedan Freja kom har vi fått höra de tre små orden vääääldigt ofta... Hon sover så bra, vänta du bara... Hon är så nöjd, vänta du bara... Hon äter så bra... Vänta du bara... 
Jag tycker det är så tråkigt att höra men jag antar att vi är där nu, vi har nått till det där vänta du bara stadiet. Just nu testar Freja verkligen våra gränser och vi känner oss väldigt väldigt små just nu. Ingen kväll/natt är den andra lik och varje gång det närmar sig läggdags får både jag och Tobbe ångest för nu vet vi att kampen börjar. Själva läggningen i sig går oftast bra och snabbt men sen börjar det. En stund efter att hon somnat vaknar hon och är helt hysterisk. Det kan vara två minuter eller tre timmar det kan man aldrig veta. Igår var det typ en timme efter läggning som hon vaknade och bara vägrade sova. Hon hade tagit en nap på en timme och var nu redo för lek och bus igen. Jag och Tobbe försökte verkligen lägga henne igen och inte leka och busa men det gick inte. Tillslut gav jag upp och lät henne vara uppe. Vad ska man göra när man hållt på i flera timmar? Vid 00.30 somnade hon så äntligen men det skulle vara på mig. Jag sov inte en enda sekund inatt utan låg där och räknade får med en 11-kilos bebis på mig. Fruktansvärd natt! Dagen idag har inte varit lätt men klarar det gör man ju. Jag hoppas bara på att få sova inatt och på att få ha några bra nätter nu för Tobbe ska iväg på jobbresa. Hoppas hoppas.
Jag antar att det kan vara för att det händer väldigt mycket i lilltjejen just nu. Hon har precis börjat gå och vill vara igång precis hela tiden. Vi har även ändrat från två sovningar på dagen till en, det kanske tar en stund att vänja sig. Vi kämpar vidare här hemma men jag kan säga att småbarnslivet just nu inte är speciellt rosaskimrande...

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag hoppas på en lång natts sömn!

Min älskade lilla apa ❤️

Rädslor

Jag är en ganska orädd människa. Jag låter inte rädsla stoppa mig från att göra saker. Jag biter ihop, försöker glömma att jag är rädd och gör det ändå. Känslan man får när man klarar något man varit lite rädd för är fantastisk. Men sedan jag fick barn har det uppstått helt andra rädslor. Varje gång jag ser, hör eller läser om ett barn som är sjukt eller på något sätt far illa får jag en stor klump i magen och tänker på Freja. Tänk om hon skulle bli sjuk eller om något skulle hända henne. Samma sak när jag hör om en familj som splittras, då börjar jag gråta och tänker på min lilla familj. Aldrig får något hända den, men hur kan man veta? Jag hatar att jag tänker så, men helt plötsligt har man blivit så mycket mer sårbar, det är så mycket man kan förlora och det gör mig rädd. 
Jag är så oerhört tacksam för min familj, min fina man, katterna och älskade lillskrutten, det bästa jag har! 

Skrutt som bara inte kunde hålla sig vaken i hissen upp från garaget ❤️


Upp och ned, hit och dit.

Just nu är det inte lätt att veta hur dagarna kommer se ut med min lilla tjej. Förut visste jag att hon sov mellan 9-11 och sen en kortis på eftermiddagen runt 15 men nu är inget sig likt. Nu har hon knappt sovit något alls på dagarna de senaste två dagarna och haft kanonnätter, sovit från 19-07. Inatt sov hon till 05.30 och nu sover hon igen. Jag tror att hon är påväg mot en nap om dagen men är inte riiiiktigt där ännu. Det gör inget, vi får helt enkelt se till att hålla dagsplaneringen lite öppen just nu.

Vi har haft några mysiga dagar med Jessie på besök från skåneland. Freja fullkomligt älskar henne och är grymt besviken att hon inte var här när vi vaknade imorse, det är så tråkigt med bara gamla mamma. 

Idag snöar det här i Stockholm vilket jag tycker är supermysigt. Jag älskar att vi har alla årstider även om jag tröttnar på vintern typ i februari och vill ha vår!!




RSS 2.0