Imorrn börjar allvaret

Ja, imorrn är det dags för skola igen. Det har varit ett väldigt långt break från det, nästan 3 månader tror jag så de känns bra att komma igång igen. Det är skönt att slippa ha ångest för att man måste plugga hela tiden men de känns också kul att få sätta igång igen å komma ett steg närmre mitt mål att bli lärare.
Det blir en tuff start med diagnostiskt prov direkt på fredagen för att se på vilken nivå man ligger i engelskan, det känns lite nervöst eftersom jag inte har pluggat eller skrivit engelska på nästan 6 (!) år!. Men de e väl som å cykla, det kommer tillbaka till en när man börjar. Kan man ju hoppas i alla fall.
Idag började Tobbe på sitt nya jobb som systemspecialist också, han verkar glad, trött å överfull av nya intryck så jag vet någon som kommer sova som ett litet barn inatt.
Lillasyster och jag har även kommit igång med träningen ordentligt och har tränat nu måndag, tisdag onsdag så jag har rejäl träningsvärk i kroppen men fasen va skönt det känns att vara igång. Nu har vi utmanat oss själva. Om vi tränar 2ggr/veckan i 12 veckor så får vi en present av gymmet, så nu kör vi! E ni med?
Nästa vecka ska vi prova på SATS nya klass SH'BAM, dans till listettor å gamla klassiker det kan bli skojj :)
Jaja nu ska jag sluta babbla å gå tillbaka till jobbet. Hare så bra så ses vi snart!
En bild på min efterrätt som jag gjorde när vi hade fina vänner på middag i lördags. Tobbe bjöd på en fantastisk middag å jag fick stå för efterrätten :) å kaffe å Bailey's till såklart!




Onsdag 24 augusti

Jag vet egentligen inte riktigt vad jag ska skriva men jag tänkte jag skulle säga hej!
Igår målade jag å Tobbe det sista på vårt fina skåp så idag ska vi förhoppningsvis få hem det till lägenheten. (Det är lite jobb att få dit det bara, vi behöver ett släp å några starka karlar, det finns inte en chans att jag orkar lyfta det.) Så för att förbereda möblerade vi om lite i vardagsrummet igår. Det kommer bli så fint när allt är på plats! Jag ska försöka komma ihåg att visa bilder när det är färdigt. Påminn mig!
Det vi skulle behöva hitta in dit är en ny bokhylla eller något att ha böcker i, just nu har vi ställt den ikeahyllan som vi hade där skåpet ska stå å den känns lite ranglig å farlig, så om någon har ett tips på bra bokförvaring för en inte så dyr peng så är det välkommet!
Jaja. Jag ska väl jobba vidare här där det egentligen inte händer någonting alls. Jag hoppas på att det ska trilla ner några höstnyheter idag!
Ha en bra dag allesammans!

Inspiration

Oj vad dagarna springer förbi snabbt. Ny vecka igen och förra bara försvann. Nu är semestrarna slut för alla på jobbet å jag jobbar bara extra igen. Så jag är nästan ledig den här veckan förutom onsdag. Det ger mig tid att göra sådant som inte riktigt blivit av.
Jag å Tobbe ska bli klara med skåpet vi fått av mamma å pappa, få hem det till lägenheten. Det ska fyllas med alla våra fina glas och fat å så ska hyllorna i köket fyllas av fina burkar å saker. I och med att man håller på å fixar å trixar hemma blir man inspirerad och vill göra annat nytt. Jag satt precis å surfade runt lite för att få inspiration och hamnade på Mios hemsida. Vi köpte ju vårt fantastiska soffbord "Elise" där i vintras å nu såg jag att det kommit fler saker i den serien. Bland annat en tv-bänk och ett matbord med stolar. Jag nästan dreglar för jag vill bara ha ALLT. Tyvärr är de inte den billigaste serien så jag får nog drömma ett tag till. Så till alla er som undrar vad ni ska ge mig i födelsedagspresent... ett presentkort på MIO kanske ;)

Nu ska jag kika på Hollywoodfruar!  Hoppas ni har en mysig kväll!







Fattar inget

Jag fattar inte riktigt varför mina inlägg blir helt cp när jag publicerar dem, nästan alla nya stycken i texten försvinner... de här måste undersökas. Hoppas att det inte är för jobbigt att läsa!

Trötter

Jag e så trött idag å de känns som att de inte bara är jag, alla runt omkring mig går å gäspar, de e galet lugnt i centrum å ännu lugnare här inne i butiken. Jag försöker hitta på saker att sysselsätta mig med men det går sådär... man kan bara flytta om x antal gånger i veckan å samma sak med damma speglar å bord. Jag har till och med gjort alla sådana där tråkiga saker soman aldrig annars gör som att ta ut allt ur glasskåpet och damma där inne. Förstår ni hur tråkigt jag har det då eller?

Efter jobbet åker jag i allfall ut till Åkersberga till Tobbe där vi ska bo inatt. Egentligen hade vi inte behövt göra det för fönstergubbarna blev fasikens klara redan idag, helt otroligt, aldrig trodde man att hantverkare skulle bli klara i förtid. Men vi var ju tvungna att flytta på kattjäkeln ändå så de blir skönt att sova där ute en natt så han får leka av sig ute i det fria.
Imorgon är det äntligen fredag å jag e ledig på lördag, tjohooo. På lördag blir det sen kräftskiva med klanen Glavare å på söndag blir det jobb igen, suck, ingen rast ingen ro. Nej men jag jobbar bara heltid nästa vecka också sen e de tillbaka till extratider. Så då blir det fix hemma. Jag tror vi ska måla å byta lite lister innan pojken börjar sitt nya jobb den 31/8.
Nu ska jag sluta babbla. Ha en bra kväll.

Stolt flickvän

Idag e jag stolt över min fina kille. Han Var på en tredje intervju idag på jobbet han verkligen ville ha å han fick det!!! Stort grattis till dig min älskling!!!! Det måste vi fira! Och så måste vi ju fira att min fina vän Bettan också fått jobb, det blir mycket att fira nästa vecka!
Nu ska jag jobba klart för idag å sen e de bara att gå hem och pappa och plasta in lägenheten för imorrn klockan 8 kommer det hanverkare som ska byta våra fönster. Vi flyttar ut till Tobbes föräldrar för det går inte att bo i en lägenhet utan fönster med en självmordsbenägen katt :p han skulle gärna hoppa ut genom fönstret om han fick!
Vad hittar ni på ikväll då?

En helg i kärlekens tecken

Så var det måndag igen då, måndag och jobb. Har ingen lust alls att vara här idag men jag ska inte klaga för jag fick helt plötsligt ledigt imorgon, skönt!
Imorse innan jag begav mig iväg till jobbet så rev jag å Tobbe (eller jag kanske ska säga att det var Tobbe som gjorde det, jag var bara assistent:p) ut vår gamla trasiga kyl för att göra plats för vår nya fina som anländer imorgon. De e svårt att leva utan en fungerande kyl kan jag tala om. Det ska bli skönt att kunna handla hem mat ordentligt igen å slippa vara rädd för att det ska bli dåligt.
Ikväll kommer lillasyster över för att käka thai takeout, det ska bli trevligt att se henne eftersom hon varit borta hela långa sommaren på jobb å semester.
Hur som helst. Helgen då. Ja den har varit jättehärlig. I fredags gick jag tidigt från jobbet å så kom tobbe å hans syskonbarn Elliot å Isabelle å hämtade mig för att åka ut till landet. Där badade vi det jättehärliga vattnet, blåste såpbubblor å hade det skönt. Sen på kvällen kom resten av Tobbes familj å vi åt en jättegod trerättersmiddag ute på terassen. En fantastisk kväll, det var 20 grader varmt å man ville aldrig gå in. Tobbe å hans kusinbarn (tror jag att de e...) tog till och med ett nattdopp.
Sen på lördagen var det dags för bröllop. Tobbes storebror Anderas och hans Sandra blev äkta makar! Det var så fint! Efter vigseln bjöds det på otroligt god mat och gott vin, en riktigt trevlig kväll.
Samma dag gifte sig även min kollega Emelie och hennes Micke, tyvärr kunde vi ju inte vara medå dela deras dag men dom vet att vi tänkte på dom. En riktig kärlekshelg!
Igår regnade det ute så jag låg i sängen länge länge å njöt av att vara ledig å inte han någonting alls inplanerat, det var längesen. Sen storstädade jag lägenheten, gav alla våra blommor å växter lite kärlek å tvättade, det var oerhört välbehövligt!
Det var min helg det, vad har ni hittat på?
Phew va mycket jag skrivit nu, hoppas att någon orkar läsa :)

Uppskattning

När jag gick till jobbet idag var det helt underbart vackert ute. En helt kristallklar morgon, inte ett moln på himlen å luften var aningen kyligare än vad den varit hela sommaren, så skönt å jag uppskattar verkligen att jag inte bor i innerstan. Jag behöver bara gå utanför dörren för att vara i det gröna, bara gå ett par hundra meter för att vara nere vid vattnet... varför skulle jag någonsin byta det mot att bo i innerstan? Jag kommer aldrig bli en stadsmänniska.

Jag har inte så väldigt mycket att berätta annars, jag jobbar på. Det är tråkigt så in i bängen men man får ju tänka på stålarna.
Vår kyl har gått sönder också, om jag inte berättat det... så nu måste vi köpa en ny. Det är verkligen en sån där fantastiskt kul grej att lägga pengar på, men det är ju livsnödvändigt. Suck. De e så jobbigt att vara vuxen. När man bodde hos mamma och pappa behövde man aldrig tänka på sånt, tänk va skönt man hade det.
Ha en fin dag alla ni som e lediga å njuter ute i solen!

RSS 2.0