Oväntat

Oväntat ledig lördag. Eller ja, ledig å ledig, de e så mycket som behöver göras här hemma så ledig å ligga på soffan å kolla på tv blir det inte direkt! Det ska målas dörrfoder, slängas en jääääävla massa skräp, storhandlas å börja täcka in nästa rum för målning. Sen ikväll blir det middag med Marcus å Alexia som är uppe i Stockholm den här veckan. Tur att jag blev oväntat ledig!


Onsdag

Idag har jag haft praktik igen. Jag fick vara med och betygsätta elevernas booktalks. Jag fick en mall att utgå från och så skulle jag sätta in dem där jag tyckte att de passade in. Det var mycket svårare än vad jag trodde och min handledare sa att jag var lite väl hård. Men de e lite svårt när man inte riktigt känner eleverna och vet vad dom gjort tidigare. Om dom utvecklats eller ej. Jag tyckte att jag försökte vara väldigt rättvis men jag kanske var lite hård.
Jag har verkligen kommit fram till att jag egentligen inte gillar konceptet med praktik. Jag pratade med min syster om detta för hon praktiserar också. Visst är det en jättebra idé att man ska få komma ut i arbetslivet och känna på hur det verkligen är men jag kan känna att det inte alls blir så bra som det verkar i teorin. Det blir inte på riktigt för man får inte riktigt friheten att försöka. Sen beror det ju absolut på var man hamnar också.
På min praktik känner jag att de är så himla vana vid att det kommer och går praktikanter mest hela tiden så det är ingen som orkar lägga ner någon tid på oss eftersom vi ändå kommer försvinna om några veckor. Varför lära känna oss liksom, det är ju ingen mening. Min handledare som jag har nu känns också lite väl försiktig. Jag har ingenting emot att bli lämnad med eleverna i tio minuter snarare tvärtom, jag tycker man lär sig bättre om man får försöka sig fram själv utam någon som granskar allt man gör. Jag känner mig lite friare när jag får vara själv. Jag får ha den ljudnivån som jag vill ha i klassrummet och inte anpassa mig efter någon annans krav. Jag kan ju tycka att så länge eleverna pratar om det de ska prata om så gör det ingenting om det ibland blir lite högljutt men vissa är så otroligt känsliga mot det. När jag har haft praktikanter i butiken har jag ofta lämnat dem ensamma för då måste de klura ut hur de ska göra själva. Självklart har jag funnits till hands på telefon eller inne på lagret men dom har fått klara sig själva. De elever jag har haft där har kommit till mig efteråt å tyckt att det varit ett väldigt bra sätt för då tvingas de till att ta tag i det själva å det gillar de verkligen.

Ja men då var det väl nog pratat om det. Efter praktiken åkte jag hem till Bettan å åt mysmiddag med charkuterier å sallad, Mums. Carro kom också över å vi satt å snackade en massa skit hela kvällen. Sådana kvällar behövs, när vi bara är vi flickor.
Dom är så fina mina flickor.

Imorgon blir det träning efter praktiken å sen ska jag hem å måla lister. Nu är det dags att lägga på ett kol å få klart hallen. Sen blir det vardagsrummet å sen sovrummet å sen köket... suck, det suger att måla för de tar så lång tid när man har så många andra måsten.

Nu ska jag ta å gå å lägga mig! Sov så gott.

Så där ja

Nu har jag kört mitt första träningspass på en månad. Äntligen får man komma igång igen. Det blev löpning/gång på band, rodd å styrketräning rygg mage. Jag e absolut helt slut nu så jag kommer sova gott inatt.

Idag var första dagen på praktiken, segt känns det. Jag tycker inte riktigt om praktik. Jag får sån sjuk prestationsångest när någon sitter längst bak å granskar allt man gör. Jag blir skitnervös å obekväm. Men men det kommer nog bli bra till slut!
Imorrn e det filmdag på skolan, vi ska spela in film, det kan bli intressant.

Nu ska jag sova, vi hörs snart!


Ibland låtsas jag

Jag står på jobbet och har absolut ingenting att göra så därför surfar jag runt på bloggar å läser roliga artiklar och krönikor. Läste precis nåt inlägg om att man ibland "ljuger" för att man skäms för att säga sanningen. Alltså då pratar vi om löjliga saker som absolut inte spelar någon roll egentligen. Som att ljuga om att man tycker att en viss maträtt är äcklig fast man egentligen tycker att det är skitgod. Men man skäms över att man gillar den å ljuger därför.
Mitt problem handlar dock inte om mat utan om små töntsaker som kommer upp i en diskussion. Ofta kan det handla om filmer eller böcker. Ofta ljuger jag om att jag sett en film eller läst en bok bara för att jag skäms för att säga att jag inte gjort det. Jag känner mig okulturell. Men i slutändan slutar det ju ändå alltid med att jag måste erkänna för att jag inte har någon aning om innehållet. Men det sjuka är att jag gör det helt omededvetet. Jag hör mig själv säga -Ja, den filmen har jag sett, den e skitbra. Det går inte att stoppa å sen står jag där å undrar vafan jag håller på med.
En annan sak som jag ofta hör mig själv säga ja till är om någon berättar om någon liten pluttort å frågar om jag vet var den ligger. Då kommer det igen. -Jamen det vet jag var det ligger. Fast jag egentligen har en jävla aning.
Alltså vafan, vad spelar det för roll om jag vet var den ligger eller inte. Man e bra konstig iblandalltså!
Vad gör ni för konstigheter?!?

Still strong

9 kg lättare på sex veckor. Herregud vad motiverande! Jag äter allt jag vill å går ändå ner i vikt, i love it! Den här veckan har jag ätit våfflor å till å med druckit öl i fredags å ändå har jag gått ner 1,1 kg! Allt i små mängder såklart men känslan att veta att man inte behöver ta bort något helt är underbar. På måndag är mitt träningsförbud över så då ska jag verkligen köra igång igen. Det ska bli så jäkla skönt att få röra på sig igen!


God morgon

God morgon gott folk! De e lördag morgon å Tobbe väckte mig klockan 7. Aldrig får man sova i de här huset :p

Igår var det tenta å det gick bra! Lyckades tyda vilka alla texter var och skriva bra saker om dom. Jag hade en väldans tur för de texter som kom kunde jag! Efter tentan åkte jag å Anna till Djursholm å åt lunch å sen till kista för lite shopping. Anna hittade massa fina grejer å jag hittade ett linne å en liten present till min guddotter som ska komma i augusti :) det gäller ju att vara ute i god tid!!

På kvällen kom båda mina syskon hit å vi hade fredagsmyset med tacos å öl å pratade om verkligen allt mellan himmel å jord! Supermysigt!

Idag blir det däckbyte på bil, målning (tror jag om Tobbe tillåter hehe) storhandling å långpromenad. Idag är min sista lediga dag på länge, nästa gång jag e ledig är på påskdagen, så idag måste det hinnas med lite saker!

Här kommer min vecka i bilder. Jag har hittat en rolig collage app till ifånen :)


Hur som helst

Idag är det dagen D. Tentadagen. För mig kan det gå precis hur som helst. Jag känner mig inte säker på något och det beror helt på vilka frågor som kommer.
Kul att man vaknade med migrän... Fast migränmedicinen kanske gör mig lite flummig å då kanske jag blir bättre på att analysera texterna :)

Ligger kvar i sängen en stund till innan det är dags att börja den här dagen...
Wish me luck!


Sol i sinne

Jag sitter på balkongen just nu å skriver. Jag sitter i linne i solen å jag svettas!!! Det känns för fasen som sommar, jag skulle kunna sitta i bikini här uppe i kastrullen som är vår balkong!
Jag har ätit frukost här ute å nu sitter jag här å försöker plugga. Katterna ligger brevid mig å rullar sig i solen. Det är inte bara vi människor som gillar våren.

Jag ska träffa min handledare kl 11.20 för å prata om praktiken som börjar på måndag å sen åker jag in till universitetet för att plugga med Anna. Imorrn smäller det. Då är det tentan med stort T. E väldigt osäker på att jag kommer klara den men om det är någon som är bra på att ordbajsning då e det ta mej fasen jag.

Nämen om man kanske skulle slita sig från solen å gå å ta en dusch... Nä inte än, bara en liten stund till :)


Underbara vår

Tog en långpromenad idag efter skolan. Behövde rensa skallen från tentaplugg å få lite lugn å ro. Gick ner till vattnet å satt en stund å njöt i gassande solsken. Helt underbart!


God morgon

Jag vaknade 06.30 idag fast jag är ledig. Kunde inte somna om så jag tittade på lyxfällan på TV3 play å nu tänkte jag gå upp å äta frukost. Jag borde verkligen plugga till tentan nästa vecka men jag har noll motivation och det är fredag... Jag å Johnny i min klass har anammat en ny livsstil den här terminen: gör så lite som möjligt, få godkänt (ingen bryr sig ändå om man fått A eller E när man söker jobb) och njut av livet! Den här kursen är den tråkigaste jag någonsin läst så allt jag bryr mig om är bara att ta mig igenom terminen!

Nu blir det som sagt frukost så får vi se hur resten av dagen ser ut!


Soooooool

Jag sitter på balkongen i solen å äter lunch å njuter, nu är värmen inte långt bort hörrni. Jag känner hopp :)
Nu vill jag bara bli helt frisk så jag får ta långa promenader i det härliga vårvädret!

Katterna har fått nya selen så dom sitter här ute med mig å njuter av den friska luften!


Det här med dieter

Jag är så trött på alla dessa diskussioner om olika dieter och folk som säger att en viss diet är det enda rätta. Jag är sjukt emot dieter för jag tror inte på att det är en långvarig lösning. Det är väl bra att man kan gå ner 10 kg på 6 veckor men sen när man slutar med dieten kan man hålla vikten då? Inte ofta va, man återgår till hur man åt innan å dieten var bara bortkastad tid.

Lchf verkar ju vara nåt som många tror på just nu. För mig verkar den dieten helt sjuk för jag inser ganska snabbt att jag aldrig skulle kunna hålla det. Och vad blir egentligen konsekvenserna på lång sikt? Jag läste nån studie om att kolesterolvärdet skjuter i höjden och att kroppen tar stor skada. Det låter ju ganska logiskt med tanke på mängden fett man får i sig.

Jag tror på allt med måtta. Vett helt enkelt och framförallt att röra på sig. Viktväktarna är för mig en hjälp på traven, ett verktyg för att förändra min livsstil, något som fungerar i längden. Tanken är ju att man verkligen får äta ALLT men på rätt sätt. Lagom portioner och träning. Jag känner att det funkar för mig. Jag har gått ner nästan 8 kg på 5 veckor, och känner att jag faktiskt kan hålla dom borta. Då har jag ändå fått äta en semla på semmeldagen, popcorn på fredagsmyset och en lördagsmiddag med kött och potatis.
Men framförallt tror jag på att man måste hitta det som funkar bra för dig. Vi fungerar alla olika, det finns inte ett sätt som fungerar för alla.

Det var allt för mig just nu, var bars tvungen att skriva av mig lite!


Invigning

Idag är det så pass varmt här i Stockholm att jag inviger vårjackan och mina vita converse tillsammans med mina raybans, vårkänslor i hela kroppen!


Tack

Anja Pärson slutar med alpint. Väntat men tråkigt att höra, det har varit så spännande när hon tävlat, man vet aldrig när hon slår till. Sjukt cool tjej!
Men ännu tråkigare är väl att Helena Ekholm slutar med skidskytte, hon e ju så ung! Men hittar man inte motivationen så gör man inte de...

Idag ska jag till skolan för första gången på typ 10 dagar. Ska bli skönt att komma tillbaka lite till verkligheten! Komma ut i solen å njuta av vågar man säga det... Våren!


Skit

Jag pendlar mellan 38,5 och 39,5 graders feber. Halsen är helt igensvullen, öronen gör ont å hjärnan är full av snor. Nu orkar jag inte vara vaken längre, måste sova. Snälla låt mig bli frisk snart.


Neeeeeej!

Nu har vi varit på gymmet å jag körde ett tufft pass med snabb promenad/löpning i 25 minuter och sen styrketräning i 30 min, idag var det ben. De kändes jätteskönt men när jag sprang blev jag skittrött å hade svårt att andas. Jag håller på å få ont i halsen å de vill jag verkligen inte. Jag vill inte att nåt ska komma i vägen för träningen nu när jag verkligen kommit igång. Snälla snälla försvinn dumma halsont!!

Ikväll kommer lillasyster hit och vi ska äta oxfilé kolla på film. Lugn och skön lördagskväll, det borde väl dumma halsondheten tycka om!


God lördag

God morgon!

Här i hushållet Glavare-Montelius har vi varit uppe sen klockan åtta. Meningen var att vi skulle åka till gymmet men tobbes pappa ringde å sa att han kommer över å hjälper fixa till lita skador på lägenheten inför försäljning så det var bara att plocka fram spackel å grejer å sätta igång. Nu håller dom på för fullt och jag håller mig undan tills dom ropar att dom behöver mig. Det blir bäst så. Jag har vikt tvätt, städat på balkongen å burit upp utemöblerna från källaren. Det är nämligen så pass varmt på vår balkong nu så det går att sitta där ute å dricka en kopp kaffe!
Våren är nära nu!!

Snart kommer tobbes brorsa med familj hit för fika å sen blir det en sväng till krauta för å köpa fixargrejor å sen blir det gymmet. Det hinns nog inte med någon mysig promenad i solen idag heller. Men men, det kommer fler fina dagar. Just nu måste fokus ligga på att bli klar med lägenheten, få ut den för försäljning och sen kan vi göra allt mysigt vi vill göra.


Fredag

Hej å hå idag är det fredag igen. Jag hänger inte med, vet inte var tiden tar vägen.
Idag har Tobbe varit hemma från jobbet för han skulle följa med Hampus till sjukhuset. När han kom hem drog vi till Täby C å skulle kolla på lite saker. Jag kom hem med ett par vita låga Converse (Yes, som jag har tänkt köpa dessa skor men de har aldrig blivit av eller så har dom inte funnits i min size!) och Tobbe kom hem med ett par nya fina jeans i en storlek mindre, det går bra för oss just nu :)
Ikväll blir det filmmys med Tobbe och Tacos. Det ska bli väldans mumsigt!
Nu ska jag väl återgå till jobbandet ett tag till. Ha en trevlig kväll hörrni!

Utan vatten

Imorse vaknade jag av väckarklockan och va så jäääävla trött. Därför tänkte jag att jag skulle ta en låååång dusch för att piggna till. Men när jag ställde mig i duschen å vred på kranen hände absolut ingenting! Inget vatten, paniiiiiiik! Så jag fick ingen dusch å inte kunde jag tvätta av mig heller så idag har jag fått gå runt å känna mig äcklig hela dagen! Jag kunde ju inte ens tvätta av mig min feta nattkräm, bläää! Det var tydligen nån som hade haft av någon ledning på ett bygge i närheten men nu är det fixat så efter träningen får jag min dusch.

Ungefär så här kände jag när de inte fanns något vatten imorse


RSS 2.0