Första

Med en liten bebis hemma, eller liten och liten, hon börjar bli ganska stor nu! Ja i alla fall, med en bebis hemma blir det många första hela tiden. Häromdagen stod hon upp helt utan stöd och idag fick hon sina allra första skor. Vad hon tyckte om dem? Ja, hon blev paralyserad och visste inte hur hon skulle använda fötterna längre. Vi måste nog träna lite på skoanvändandet :) 



Idag fyller även min pappa år, grattis pappa, hoppas du blivit firad ordentligt på Gotland, vi firar dig på söndag. 




Ikväll har jag varit på gymmet och varit sjukt stark. Känner mig skön i kroppen efter två veckor av konstant ryggont och huvudvärk, det känns verkligen underbart. 

Jaja de va det, nu ska jag varva ner, läsa en tidning och gå å lägga mig. Kram på er.




Allergisk chock och drottning över öppna förskolan

Igår morse gav jag mig på att testa bananpannkakor till frukost, har hört så mycket gått om dem så jag var tvungen att prova. Så jag och Freja satte oss ned och skulle äta, Freja åt en tugga av pannkakan och direkt svullnade hon upp i ena ögat och fick stora röda utslag över hela ansiktet, skitläskigt men som tur var påverkades inte andningen eller hennes humör. Jag ringde till Vårdguiden som sa att jag måste ta in henne för att kolla vad det var. Så igår fick Freja gå till farbror doktorn för allra första gången och ta blodprov i armen, Freja var garanterat tuffare än mamma och charmade läkaren så mycket att han inte ville släppa iväg oss! Vi har en liten äggallergiker här hemma så nu blir det till att ha stenkoll på att hon inte får i sig det för reaktionerna kan bli värre om hon utsätts för det men förhoppningsvis kommer det att växa bort med åldern. 

Efter doktorn behövde Freja en belöning så vi gick till öppna förskolan för att busa med kompisarna. Freja var överallt, klättrade över alla mammor, snodde allas leksaker och på sångstunden satt hon ensam i mitten och klappade händer medan alla andra barn satt snällt i mammornas knä. Min lilla fis tror hon är drottning av öppna förskolan och njuter av att vara i fokus. Min lilla cirkusapa!

På kvällen kom min syster för att vara barnvakt för första gången, jag skulle bort på middag med några gamla klassisar från gymnasiet och Tobbe skulle komma hem sent så då ställde Mis upp. Freja hade skött sig exemplariskt och jag hade det supertrevligt, drack en drink, ett glas vin åtar å hade det trevligt. En bra avslutning på en lång dag!


En liten tös med utslag som här har börjat lägga sig...

Vår dag

Efter frejas förmiddagsnap var det dags för 8-månaders kontroll på BVC. Lillfisen  är nu 75 cm lång och väger 10,6 kg. Hon följer sin kurva perfekt och allt ser jättebra ut. Hon var så glad och duktig på kontrollen snackade som tusan med sköterskan. 
Efter BVC besöket åkte vi till Täby C för att hämta frejas pass och så passade vi på att besöka centrums fina lekrum. Freja var helt till sig, jagade alla bebisar, slog ner klossar och gungade, hon blev jättearg när jag tyckte vi skulle gå därifrån efter en timme! 







#otillräcklig

Vi människor är så dåliga på att berätta, att vara ärliga om hur vi faktiskt mår, hur det egentligen är. Det enda vi ser är den perfekta ytan på Facebook, instagram och i bloggar. Jag vet för det gör jag ju själv, postar bilder på fint upplagd mat eller en leende Freja i fina kläder. Dock har jag alltid varit ärlig och öppen om när jag mått dåligt. För några år sedan var jag så dålig att jag inte trodde det skulle bli bra igen, jag trodde aldrig att jag skulle bli glad igen men det blev jag och jag tror att  det var mycket tack vare att jag pratade om det hela tiden, med alla. 
Jag blir glad över Aftonbladets serie #otillräcklig där kända personer berättar sanningen. Det viktigaste när man mår dåligt är att vet att man inte är ensam, det gör mycket!




Jeans!

Idag är det svalt här i Stockholm, eller ja svalt är väl att ta i, termometern visar 20 grader men det känns kallare. Jag antar att man vant sig vid sommarens galna temperaturer! Jag har nog aldrig varit så glad över att få sätta på mig ett par jeans. Jag duschade till och med i varmt vatten nu på morgonen, det var typ en månad sedan. 
Jag klagar absolut inte på att det varit varmt i sommar men nu är jag ganska mätt. Jag saknar mina långa promenader med Freja som vi inte orkat i värmen och Freja är så mycket gladare när det är kallare. Jeans och T-shirt väder, det år perfekt! 

Idag ska vi åka till Toyota för en skadebesiktning av bilen, jag blev nämligen påkörd av en gubbe på Gotland och han lyckades repa hela ena sidan av vår bil. Som tur var var det en snäll gubbe som tog på sig allt. Jag är bara glad att det gick så pass bra och att jag inte hade Freja med mig i bilen. 




Hej världen!

Ojojoj en hel sommar har gått sedan jag skrev något här. Jag har helt enkelt varit för upptagen med att uppleva den. Herregud vilken sommar det varit. Vi bestämde oss för att inte åka till Frankrike den här sommaren eftersom det skulle vara för varmt för lillfisen. Tji fick vi, det har ju för tusan varit varmare här hemma i Sverige än vad det var där nere. Superhärligt men också jobbigt för skruttungen, hon har varit gnällig och sovit väldigt mycket. Man märker att humöret är betydligt mycket bättre nu när det blivit något svalare i luften.

Sommaren var det ja... vad har jag gjort?
Jo, i början av juli åkte jag, min lillasyster och Freja till Gotland för att ha det härligt, lillebror och mina föräldrar var redan där. Jäklar vilken vecka vi hade, varmt som tusan och ljummet i vattnet, tror vi hade 24-26 grader redan då. Vi spenderade dagarna på stranden och Freja tyckte det var super. Sov i vagnen, badade i havet, käkade sand och provade en massa mat. favoriterna blev tunnbröd och vattenmelon! Herregud vad den tjejen älskar att bada, hon bara tjuter av lycka!
En vecka senare skjutsade vi upp syskonen till Visby flygplats, lämnade dem och hämtade Tobbe som äntligen fått semester. Vi hade det så mysigt med sol, bad, utflykter och en massa mys med vår lilla familj.

Efter en härlig vecka på ön kom vi hem, packade om och begav oss ut till skärgårdsstad för en vecka hos Tobbes föräldrar. GALET varmt och 25 grader i vattnet i skärgården, det händer inte ofta!

Sedan har vi spenderat två veckor hemma med uteplatsfix, utflykter till Norrtälje, Marholmen, Urö, kräftskiva på Värmdö, mys med kompisar i Nykvarn och några absolut magiska dopp i hav och sjöar. Inte en enda gång denna sommar har jag hajat till när jag hoppat i vattnet för det varit kallt. Det har aldrig hänt mig förut!

Imorgon är det så dags för Tobbe att gå tillbaka till jobbet igen och jag och Freja ska hitta vår lunk igen, vi hänger dock kvar i sommarkänslan en stund till då vi åker till Kolmården (för andra gången denna sommar) med Carro och John på tisdag och på torsdag åker vi ut till Skärgårdsstad igen för lite helgmys och för att dra ut de allra sista ur denna fantastiska sommar. Vi var och köpte en flytväst till lillis igår så vi tänkte ta oss ut och åka lite båt.

För att inte få sjukt mycket ångest över att sommaren är slut så bokade vi nu precis en resa till Frankrike i början av oktober, hihi, så härligt ska det bli, bara vår lilla familj!


RSS 2.0