Vad gör man?

Jag har en liten trotsig nästan två-åring här hemma som kan bli väldigt väldigt arg. När hon blir arg så slåss hon men framförallt så rivs hon. Hon river sina kompisar på dagis och hon river mig. Idag rev hon mig helt oprovocerat. Vi satt och läste en bok och så helt plötsligt river hon mig över ansiktet så jag börjar blöda. Jag försöker prata med henne, vara pedagogisk och hålla mig lugn men hon fattar ju inte. Vad ska jag göra? Hur ska jag hantera det här problemet? Det är jättejobbigt när jag hela tiden får höra hur hon rivit sina kompisar på dagis... 

Söt som socker men ibland kan skenet bedra ;)



Typiskt

Det blev inte som vi ville idag. Trist men bara att gå vidare och ta nya tag. Men ni vet när man typ kan ta på drömmen för att den är så nära, så kändes det. Men den rycktes bort lika snabbt som den dök upp. 
Vi fick nys om en tomt här i Enebyberg, vilket typ inte händer. Den gick ut på offentlig auktion och det var idag budgivningen var. Tobbe var där och budade och det var så jävla nära men Nix pix. Nu får vi börja om och leta på nytt. Det är bara så trist just nu för det kommer inte ut något alls. Men det kommer. Vi kommer hitta vårt hus det måste bara få ta tid!

Tänk om vi hade fått bygga det här huset, åh!
Bild lånad från Myresjö hus



Imorgon

Åh Gud, imorgon är en stor dag för den här lilla familjen. Imorgon ska Tobbe göra något väldigt spännande som vi hoppas på. Vi försöker att hålla förväntningarna nere för risken är väldigt stor att det inte blir som vi vill men vi hoppas hoppas hoppas. Vad det är får jag berätta imorgon. Hoppas att jag kommer med ett glatt besked och inte ett från bitter-Mickis. Håll tummarna för oss imorgon vid 14-tiden!




Sämsta men bästa födelsedagen ever

Min födelsedag kunde ha börjat bättre om man säger så. Vid 23 igår vaknade Selma och ville inte sova själv i sin säng längre utan nära nära sin mamma. Hon snurrade och gnydde hela natten och på morgonkvisten bara skrek hon för att sedan vilja göra dag någonstans vid 5-snåret. Jag har alltså inte sovit en blund inatt. När min fina man kom in och skulle fira mig strax efter 6 var jag minst sagt slut. Men present och tårta fick jag av mitt fina hjärta. Ingen dålig present heller, en alldeles egen laptop! Jag har inte haft en egen dator på flera år och Tobbe tyckte jag behövde en så nu är jag med en fin vit alldeles egen dator. Den har till och med tochskärm, sjukt modernt.
 
När jag lämnat Freja på dagis gick jag och S hem i förhoppningen att få sova en stund. Selma brukar alltid sova vid den tiden på dagen. Icke då. Jag höll på hela jäkla förmiddagen och försökte få en övertrött Selma att sova. Hon somnade, jag gick och la mig, hon vaknade. Jag var så jävla trött och slut så jag fick ett totalt psykbryt. Efter tre timmars försök gav jag upp och gick ned till öppna förskolan, där fortsatte hon att vara vaken i tre timmar till och sen sov hon säääkert i 20 min när vi hämtade Freja vid 15. Totalt slut tjej fick middagsbesök av min mamma, pappa och lillasyster. Det var jättemysigt och väldigt skönt att få lite avlastning med barnen.
 
Jag har verkligen haft en ganska dålig dag idag men mitt firande i lördags var så himla lyckat och trevligt så det gör inte att dagen inte blev så lyckad. Jag fick god mat och jag fick vara med mina favoritpersoner, det är det viktigaste. Så det är en väldigt nöjd och glad nybliven 30-åring som nu klockan 21.30 säger godnat från sin fina nya dator.
 
 

Imorgon blir jag vuxen

HERREGUD! Ikväll går jag och lägger mig som en ung tjej på 29. Imorgon när jag vaknar är jag en 30 årig morsa till två. Imorgon går jag över till andra sidan, jag kommer inte längre vara in My twenties. Panik! Det känns helt sjukt att jag blir 30. 30 år gammal. Jag kommer ihåg när jag var 18 och träffade någon som var 30 och tänkte att denne någon var ju så sjuuuuukt gammal. Imorgon är jag den personen!

Jag tänkte att det kanske skulle passa sig med en liten summering av vad jag hunnit med som tjugo-någonting.

- Jag firade min 20-års dag i Dublin där jag bodde och pluggade just då. En sjudundrans fest på mina 14 kvadratmeter. Hell Yeah :)

- Jag blev 22 och flyttade till Lund. Pluggade i Malmö och levde studentliv i Lund. Jävlar vad galet det var. 1,5 år pallade jag med innan jag gav upp och flyttade hem. Tog med mig en riktigt fin vän som jag aldrig kommer släppa och en jävlans massa galna minnen. Tullgatan alltså. Vad som hände där stannar där, FÖR ALLTID!

- Flyttade in i min lilla etta i mörbylund. Mitt första egna boende. Gjorde mysigt och bodde där i hela 3 månader... Exakt samtidigt som jag flyttade in träffade jag Tobbe. I september träffades vi ,i januari flyttade vi ihop. Då var jag 24. 

- 2010, 25 år gammal skaffade vi katt. Hämtade hem en liten Milobebis. Världens sötaste lilla kisse. 

- 2011 tyckte vi att Milo behövde en kompis så vi åkte till Katrineholm och föll pladask för en liten hårboll som fick följa med oss hem. Lilla Elmo, världens mest tillgivna katt!

- 2012 var jag 27 och vi förlovade oss den 5/5. 2012 var även året vi flyttade till vår fina lägenhet här i Enebyberg.

- 2013 blev jag 28 och då hände det största som någonsin hänt mig. Jag blev mamma!!!! Mamma till världens bästa Freja. 

- 2015 avslutar jag mina år som tjugo-någonting med att hinna bli mamma en gång till till världens bästa Selma. 

Tänk vad mycket jag hunnit med det senaste decenniet. Vad mycket livet har ändrats. Från galen festande student till förlovad tvåbarnsmamma och matte med husdrömmar. Jag ÄLSKAR mina minnen och jag är så glad att jag gjort så mycket men jävlar vad jag trivs med mitt liv som det ser ut just nu. Jag är så oerhört tacksam för min fina familj. 

See you on the other sidenmy friends :)















Tröttheten

Här har det varit tyst alldeles för länge nu. Energin har inte varit på topp. En liten bebis som bråkar på nätterna och vägrar sova på dagarna gör att den här morsan känner sig redigt slut. På eftermiddagen när energin är som sämst är det dags att hämta hem min stora älskling och försöka hitta på roliga saker att göra. När barnen sover för natten och jag får lite tid för mig själv ligger jag bara i soffan och stirrar på något dåligt på tv mer orkar jag inte. Men jag älskar ju att skriva här så jag lovar att bättra mig! LOVAR!

Just nu sover båda barnen, tjohooooo! Jag väljer att slappa i soffan istället för att fixa tusen saker hemma. Det är jag värd.

Puss på er kära läsare som hänger kvar ❤️❤️❤️

Försökte göra en pussbild men hur ser man normal ut på en sådan? Nu blev det en annan onormal bild :) 

Sova ute

Med andra barnet så tror man (eller kanske borde säga jag!) att det ska vara som med första. Men oj vad det inte alls stämmer med våra tjejer. Freja har alltid gillat att sova i sin säng hemma och inte i vagnen men Selma sover absolut bäst i vagnen, helst medan den rullar. När Freja somnade i vagnen försökte jag ställa henne ute för att sova vidare men hon vaknade alltid på två sekunder. Idag somnade Selma när jag lämnade Freja på dagis och sedan ställde jag henne på balkongen och nu har hon sovit i två timmar! Det har aldrig hänt! Så himla skönt att hon sover ordentligt för första gången på väldigt länge på dagen och i stillastående vagn, jippiiii! Nu får vi se om det händer igen eller om det bara var en engångsföreteelse. Jag hade tänkt åka till Täby C innan jag ska träna med min pt kl 13 men det blev en lugn förmiddag hemma istället, skönt.




Spontan söndagsstek

Idag skulle Tobbe göra lammstek till middag. Ett sådant där fantastiskt långkok som står i ungnen hela dagen och som blir såååå gott. När han tog ut steken ur kylen insåg vi att vi nog inte kan sätta i oss 1,6 kg lamm själva så vi bestämde oss för att bjuda in mina syskon och Frida på söndagsstek. Så himla oplanerat och så himla mysigt. God mat, gott vin och bästa sällskapet. Freja var i paradiset med både moster Misan, morbror Calle och Frida som hon älskar. Hon körde i 180 tills hon deckade vid 19.30. En riktigt bra avslutning på en bra helg. 

Imorgon börjar jag och Selma på babysim. Det ska bli så spännande att se hur hon reagerar på vattnet. Nu ska jag gå och lägga mig och ladda för morgondagen.

Morbror Calle i vår morfars fick och misans hipstermössa 😂😂😂


En sådan dag

Idag är ingen bra dag för mig. Känner mig låg och ledsen. Barnen har bråkat med mig hela eftermiddagen och jag känner mig bara less på allt. Saker som inte rör mig i ryggen i vanliga fall smyger sig på och gör mig ledsen. Jag hatar sådana här dagar men tillåter mig själv att vara ledsen. Det får man vara ibland. 

Nu ska jag strax gå och lägga mig ich hoppas på att få en fin helg med min familj. Ladda batterierna med lite kärlek.

Lite kul hade vi i allafall, jag och Frejski och klistermärkena :) 



RSS 2.0