Psykbryt

Ikväll fick jag ett psykbryt. Freja gallskrek konstant från 17.00-19.30 och efter en gnällig dag fick jag helt enkelt nog. Tobbe var borta ikväll så jag var ensam och jag hatar att bli irriterad på Freja. Jag känner mig som världens sämsta mamma och blir jätteledsen. Försökte natta som vanligt med välling, det gick bra men efter 10 min vaknade hon och började gallskrika, skulle bara inte sova. Tog upp henne och hon bara skrek. Tillslut la jag henne i myspölen och gick in i köket för att andas, räkna till tio och gå tillbaka. Då var hon lugn några minuter men började sedan skrika igen. Jag såg på henne att hon var dödstrött så jag bestämde mig för att jag bara skulle få henne i säng. Jag gjorde mer välling och försökte igen. Hon tryckte nästan hela flaskan igen vilket betyder att hon sammanlagt drack nästan en halvliter välling och sedan somnade hon, jävlar hon var hungrig, hur skulle jag veta det? 

När hon äntligen somnade och jag kunde andas ut i soffan så bara brast det. Den här jävla skitkvällen tog musten ur mig och kag blev så jävla ledsen. Jag vet inte varför men det bara blev så. Tobbe fick ta hand om en rödgråten tjej i soffan och nu känns det lite bättre. 
Imorgon är det halvdag för Tobbe vilket jag välkomnar med öppna armar, ingen blir gladare än Freja när hon får hänga med sin pappa!

Snygg panda med mascara i hela ansiktet :(

Alla ska få som de vill

Ibland är det en pers att vara mamma och matte. Det är alltid någon av dem som vill ha något NUUUuU!! Är det inte Freja som pockar på min uppmärksamhet så är det katterna.
 -Mamma mamma mamma titta, säger en tjej som precis lärt sig prata.
 -Mjaaaaaaaaao, släpp ut mig NU matte, gnäller Elmo vid dörren och samtidigt står Milo och krafsar sönder toalettdörren för han vill in till sitt vattenglas (!). Igår när vi höll på att ordna frukost så gallskriker Freja för att hon är hungrig och för att jag inte kan ha henne på armen och fixa frukost samtidigt. Precis då spyr Elmo en gigantisk megaspya på köksgolvet och jag ser att Freja är påväg rakt emot den, släpp allt för händerna, fånga bebis som blir hysterisk för att hon inte får som hon vill och försöka torka kattspya med bebis på armen... Ja hörrni hur ska det gå när vi har två kids? Phew! Jag blir trött bara av att tänka på det!

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och göra ordning mig för om en timme kommer Anna hit, det var sååååå längesen vi sågs så det ska bli så himla mysigt!!










Lugnet före stormen

Idag mår skrutt-skrutt bättre och det hoppas jag fortsätter. Feberfri sedan igår förmiddag och humöret är betydligt mycket bättre än de tre senaste dagarna. Det var inte kul i måndags, be åkte in till barnakuten på Danderyd för Freja hade så hög feber och var helt apatisk. När vi kom in hade hon 41 grader. Eftersom hon hade njurbäckeninflammation för sex veckor sedan var vi väldigt oroliga att det var det igen men det var det inte. De hittade ingenting på proverna och febern gick ner betydligt med Ipren så vi fick åka hem med ordinationen att komma tillbaka dagen efter om febern inte gav sig. De var lite oroliga eftersom hon inte var sjuk på något annat sätt, ingen förkylning, hosta eller så. Men igår var hon feberfri och har nu varit inatt dygn så det känns lovande. Nu har hon sovit i många timmarså jag hoppas hon mår bra idag. Vi ska till BVC på försenad 10-månaderskontroll, vägning mätning etc och sedan kollar de att hon kan göra vissa saker, är inte säker på vad. Det kommer gå finfint!

Nu ska jag plocka lite hemma och packa skötväskan!

Så här glad är den här mamman att Frejski mår bra igen!



Sjukling

Så var det dags för rond två med feber. 40 grader fick lillplutten idag, bara pang så var hon jätteskruttig. Hon har sovit jättemycket idag, 8-11.30, 13.30-15.30 och sedan gick hon och la sig för natten vid 18.30. Jag undrar hur mycket vi kommer få sova inatt... Ush det är så hemskt när hon är dålig, vårt lilla energiknippe försvinner och hon vill bara vara nära nära. 
Det var bara att ställa in kalaset med farmor, faster och kusinerna, vi vill inte riskera att farfar ska bli förkyld. Men min familj kom över på lammsteksmiddag. Freja var tapper men orkade inte riktigt med. Älskade unge. 
Nu hoppas jag att hon vaknar imorgon och mår bra!

Min födelsedag har varit bra trots sjukdom. Vi är trötta allihop eftersom Freja ville upp vid 05 men det var mysigt att ha familjen här. Jag har fått fantastiska presenter, en väska, en klänning, en spadag som jag längtar efter att utnyttja, skor och härliga grejor från body shop. Nu ska jag skämma bort mig själv! 

Blev firad av mina två älsklingar i sängen imorse med tårta och paket ❤️

Tjuvstart på födelsedagen

Imorgon fyller jag 29 år. Jag kan inte förstå att jag är 29 år gammal. Jag trodde jag hade två år till 30, men jag har bara ett jag fattar ingenting, haha. Jag tror det är för att Tobbe är 86:a, då tror jag att jag också är det. Tji fick jag! 

Ingen kan väl påstå att jag inte hunnit med saker under mitt tjugonioåriga liv? Jag har hunnit gå ut skolan, jobbat på en hel drös olika jobb, pluggat engelska i Dublin, pluggat till lärare i Malmö, levt studentliv i Lund, haft kul, haft hjärtesorg, träffat fantastiska människor men framförallt mannen i mitt liv och så har jag fått en dotter. Herregud! Det är fortfarande knäppt att jag är mamma och Tobbe är pappa. Jag tycker att jag precis var en tonåring som bråkade med mamma och tyckte jag var häftigast i världen... Längtar inte efter den perioden med Freja :)

Idag tjuvstartade jag firandet av min dag med en mysig lunch med mina bästa vänner. Jag fick en ansiktsbehandling med tillhörande barnvakt, hur underbara är de inte som ger mig precis vad jag önskade mig allra mest, att få skämma bort mig själv en stund, det är jag fanimig värd! Bästa! 

Nu ska jag sova för att ladda för morgondagen! Godnatt!

Jag och min man för typ tre år sedan ❤️

Manligt

Jag läser ofta bloggen herrochfrulagergren.se för att jag tycker de är så sköna och idag hade Angelica skrivit en lista på saker hon stör sig på hos sin man Stefan. Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag läste det för det var så många saker som Tobbe brukar göra. Fast jag stör mig bara på dem när jag har en dålig dag... Haha. Det där med att ställa saker i vägen, slänga strumpor överallt och raka sig för att sedan lämna hårstrån i handfatet det måste helt klart vara något manligt. 
Jag skickade länken till Tobbe för att jag tyckte det var roligt och då fick jag ett väldans bra svar av min älskade fästman. Jag vet jag är perfekt :p




Sovmorgon

Ibland slår det till och Frejski ger mamma en välbehövlig sovmorgon. Klockan är nu åtta och hon sover fortfarande i sin säng. Det är så fantastiskt skönt att vakna innan henne. Få vakna till i lugn och ro och ligga och dra sig en stund i sängen. Nu börjar det dock kurra i min mage så det börjar bli dags för frukost och nu tror jag att jag hör en liten tjej snacka inne i sitt rum, glad som för det mesta.

Nu får vi se vad det blir av den här dagen! 

Igår hade vi leklandspremiär med kompisen Irma 



Mitt hjärta blöder

Det finns verkligen ingenting värre än att se någon man tycker om må dåligt. Det är ännu värre när det absolut inte finns något man kan göra för att göra det bättre. Det enda man kan göra är att visa att man finns där och lyssna. Försöka hitta ljusglimtar... 




Tyst i huset

Här ligger jag på soffan i en tyst lägenhet. Freja sover i sin säng och våra tv-kanaler funkar inte och Apple-tvn verkar strejka också så inte kan jag lyssna på musik. Jag som hatar tystnad... Det kanske är bra för mig att bara ligga här på soffan i tystnaden med mina tankar, hur ofta gör man det? 

Idag har vi haft en fullspäckad dag. Sanna och Axel kom hit vid 9 för lite fika och bus. Sen åkte jag och Freja hem till Josefin och Irma för lite mys och så att Irma kunde få sin ettårspresent som vi köpte i Frankrike. 




Slut i huvudet

Ojojoj vilken eftermiddag. Hela familjen har varit hemma hos Andrea och Robert från föräldragruppen och Freja har fått leka med Liam som är en vecka äldre än Freja. Jättetrevligt men nu är vi alla tre helt slut. Freja deckade i bilen hem och jag ligger nu utslagen på soffan. Det är krävande med två små galningar!

Resten av dagen ska vi ta det lugnt, plocka lite hemma och ta det lugnt. Hoppas ni har en mysig söndag.





På begäran

Borta bra men hemma bäst! Nu är vi hemma igen efter 10 dagar i Frankrike. Det är faktiskt himla skönt att vara hemma igen, sova i sin egen säng och för Freja att ha sina grejor. Jag har fått önskemål om ett efter semestern inlägg så nu kommer det!

Vi hade det jättebra där nere, dock var det ganska dåligt väder och några dagar  regnade det så mycket att vi trodde poolen skulle svämma över. Vi gjorde utflykter till byarna runt omkring, åt god mat och hade det mysigt. Freja var väldigt dålig i magen och lite kinkiga så vi kunde inte riktigt veta hur dagarna skulle bli men det blev bra ändå! 







Regnig dag i Grasse med mormor och morfar 


Uppe bland molnen i Gordon


Stros i Gordon


Man måste passa på att njuta när solen är framme


Mys vid poolen en solig eftermiddag


Lunch i Cannes


Stros i Cannes

Härlig frukt och grönt butik i Valbonne


Lunch i Valbonne en solig dag




Stros i Valbonne








10-månadersdagen

Lördag den 4 oktober innebär att vår lillskrutta blir hela 10 månader. Det firar hon med att ta en rejäl sovmorgon, hennes mamma och pappa har redan varit vakna i en timme men Freja sover gott vidare i sin säng!

Idag är det den stora fixardagen för imorgon åker vi till FRANKRIKE!!! Vi kommer att vara borta i elva dagar så ni kan förstå att det är en del att packa när man åker med en liten! Vi måste också städa lägenheten och göra fint för Sara kommer hit och ska bo med våra små kattifnattar! Så skönt att de slipper vara ensamma och bara få mat en gång om dagen. Dom kommer ha det så bra så.

Nej nu börjar jag bli riktigt hungrig och ska nog gå upp och fixa lite frukost!
Vi hörs!





RSS 2.0