Vecka 37

Nu är vi inne på slutspurten! 
Igår gick jag in i vecka 37. Jag kan fortfarande inte förstå att vi om bara några veckor kommer vara fyra i vår lilla familj. Idag kom vi kanske överens om namn till lillskrutten. Jag trodde aldrig det skulle ske men det gick! Mycket tjafs har det varit men nu tror jag ta mig tusan det känns bra. Både förnamn och två mellannamn! 

Jag är lite nervös för hur min lilla primadonna här hemma ska reagera på lillasyster. Nu kommer världen inte cirkulera kring henne längre, vilken skillnad! Igår var hon på ett riktigt skithumör och ville inte göra något alls. Inte äta, inte hälsa på gäster, ingenting utan bara sura och idag har humöret varit minst sagt föränderligt. Men hon bjöd på ett överflöd av pussar innan nattning till både mig och Tobbe, det är det bästa som finns. 

Hon blev i varje fall lite bortskämd av sin mormor idag. Eller inte så lite. Hon kom över med påskpresenter. Jättefina kläder från polarn och pyrets maskeradkollektion, älskar den! Förutom det fick hon även hennes favorit fruktstänger och askar med russinblandningar! Den här snälla mamman fick en jättefin T-shirt och pappan fick påsköl, vi har det bra vi. Det känns lite tråkigt att inte fira påsk på Gotland i år men så får det vara. Vi får åka nästa år istället med två små galningar. 

Nu ska jag sova, är totalt slut! Godnatt!




Bebiskläder

Jag trodde inte det skulle vara så den här gången men jo det är det! Alla söta bebiskläder som finns inför sommaren gör mig helt nipprig. HMs nya consciousCollection för de allra minsta är helt underbar. Det här skulle gärna få flytta in i skruttans garderob. Kära påskharen!









Dålig dag

Idag har den här kroppen haft en dålig dag. Har ont hela tiden, känner mig aldrig pigg och har absolut noll energi. Försöker hitta en ställning som är skön att sitta eller ligga i men det går inte. Har haft förvärkar hela kvällen. Tycker extremt synd om mig själv. Lilltjejen i magen har sparkat så mycket på samma ställe så jag fått ett blåmärke på magen, är det ens möjligt?
 Ni får stå ut med en riktig gnällspik just nu. Imorgon går jag in i vecka 37, det känns som en oerhörd lättnad att vi närmar oss slutet. Jag längtar efter energi, men framförallt efter att snusa bebisnacke!!! 

Idag har jag tvättat bebiskläder och kokat mininappar. Börjat packa väskan så smått och skrivit en lista på vad som behöver köpas. Det är inte mycket men några saker som vi vet kan vara bra att ha med/ha hemma efter erfarenhet när Frejski föddes. Amningsnappar måste vi ha och lite ersättning. Med Freja behövde vi skjuta till ersättning i början för hon gick ned så mycket i vikt. 

En som inte varit på dåligt humör idag är min lilla Freja, hon har hoppat i vattenpölar med sina nya gummistövlar, jagat labrador hemma hos Sandra, tvångskramat lilla Vera som blev lite ställd, bakat med trolldeg, ritat med kritor och busat en massa med mamma.  Hon har det bra hon!




Fynd!

Jag älskar att hitta bra begagnade saker, det känns så himla bra! Vi har köpt mycket begagnat till Freja. Hennes barnvagn, myspölen som hon äääälskar och hoppgungan hon hade när hon var bebis är några av sakerna. Igår fyndade jag via en grupp på Facebook. Det var en tjej som lagt ut fantastiska bebiskläder för inga pengar alls så jag var där och fyndade. Det bästa var att allt var helt nytt! Det känns bra att lilla tösen i magen får lite som inte är ärvt från storasyster. Jag får fota när det kommit ut ur tvättmaskinen!

Nu sover min lilla prinsessa och jag ska vila en stund för jag sov otrolig dåligt inatt. Det finns verkligen inte en enda ställning som är skön med den här jättemagen. Jag läääääängtar efter att få sova på magen igen, det är bästa ställningen! 

Fialottan i sin fina fina badrock från baby Dior. Den har hennes farmor hittat i en second hand butik för många år sedan!


Återbesök

Det är så skönt att vi fått en riktigt bra barnläkare som hjälper oss att kolla Freja efter hennes njurbäckeninflammation i höstas. Idag var vi på återbesök för det och för att prata om hennes atopiska utslag. Njurbäckenet vet vi inget om ännu för vi måste lämna ett prov men eksemet pratade vi mycket om. Hon tyckte att Freja såg jättefin ut i huden och att vi skött oss bra men vi själva tycker att det blossar upp hela tiden. Tydligen är det bara att fortsätta smörja smörja smörja och undvika röda grönsaker som kan irritera i ansiktet. Tydligen kan färgämnena i röda grönsaker och bär framkalla en reaktion i huden, det handlar alltså inte om allergi utan bara en reaktion på själva färgämnet på huden. Man lär sig något nytt varje dag minsann!
 Freja var glad  som en sol hela besöket och skötte sig exemplariskt. Efteråt gick vi och åt lunchbuffé hela familjen och sedan åkte vi och kollade på bilar. En bra förmiddag helt enkelt. Nu har Freja sovit i flera timmar och det börjar bli dags att vakna!





Lyx

Inatt fick jag sova. Jag behövde bara gå upp och kissa en gång, haha. Men vet ni vad det allra bästa var? Det var att Freja sov ända till 07.30 så jag fick vakna av mig själv innan henne. Det är vad jag nuförtiden kallar lyx! För några år sedan kunde man inte tro att få sova till 07.30 kunde kallas sovmorgon! 

Vi spenderade förmiddagen på öppna förskolan, bakade med trolldeg, pusslade och busade i dockvrån och jag fick prata strunt med de andra föräldrarna. Det är så himla trevligt! Win-win För både mig och Freja! När vi kom hem var vi så trötta båda två så vi somnade och sov i tre timmar! Finns risk för att vi kommer vara uppe lite senare idag än vad vi brukar. Men det har varit en sådan dag här i Stockholm, regn, hagel och snö då får man mysa och vara lite seg!

Nu ska vi laga blodpudding till middag och vänta på att pappan i familjen kommer hem från jobbet, det är någon som läääääängtar!



När någon annan tar över

Alltså när en annan människa tar över din kropp då är det inte mycket man kan kontrollera. Förra gången kände jag att jag hade lite kontroll men den här gången har jag ingenting att säga till om. Tösen i magen bestämmer precis allt och jag har ingenting att säga till om. Tycker hon att jag ska sova då är det bara att lyda, annars gör hon så att sammandragningarna kommer direkt. Tårarna sprutar ofta helt okontrollerat och humöret är värre än för en tonårstjej som är olyckligt kär. Nämn en krämpa man kan få när man är gravid så har jag fått den. Ni skulle bara veta. Mina kompisar skrattar så de gråter när jag berättar om konstiga saker som hänt med min kropp. Saker jag nog inte ska dela med mig av här...

Idag har förvärkarna fortsatt och nu på kvällen gör de riktigt ont. Förbannat ont faktiskt och tårarna sprutar. Jag tycker lite synd om mig själv och går runt och gråter och surar. Det kan inte vara speciellt lätt att leva med mig just nu. Jag har inte sovit på flera dagar och hoppas bara på en hel natts sömn inatt! Hur ska jag annars orka med allt som denna stackars kropp ska orka med? När den här bebisen är ute och jag blivit godkänd då ska den här stackars kroppen få komma i form. Bli stark för att klara vad som helst! 

Nu säger den här gnällspiken tack för idag och hoppas på en mer smärtfri dag imorgon! 

Sur och rödgråten tjej

Något skumt är det

Hela dagen idag har jag haft konstiga smärtor som kommer och går. Det sitter i ländryggen och jag tycker det påminner väldans mycket om värkar... Det är absolut inte så att jag inte kan hantera det men det känns ordentligt och jag kan inte koppla bort det. Tobbe är jättenojig och tror att det är något i görningen men jag tror bara det är förvärkar. Jag har ju inte ens packat väskan för BB än. Jag gick in i vecka 36 idag så det ska vara några veckor kvar tycker jag. Vi får väl se vad lilltösen bestämmer. Kanske ska ta och packa väskan imorgon i alla fall! Sjukt hur lugn man är denna gången. Förra gången var väskan packad i vecka 30 och allt var förberett. Nu har jag ingen koll på något och vi har inte ens diskuterat med mina föräldrar om de kan vara on call för att ta hand om Freja. Kanske borde ta tag i lite sådant imorgon! 

Idag har vi varit på tekniska museet med Josefin och hennes familj. Kidsen fick busa runt i deras roliga lekrum, springa i gruvan och ha det skoj. Freja älskade det och när vi kom hem slocknade vi alla tre och sov gott! 



När Freja sover middag i sin säng sover de andra fyra familjemedlemmarna i stora sängen ❤️

Konflikter

Konflikter. Dessa eviga konflikter med min dotter. Det känns som att större delen av dagen just nu spenderas med att bråka. Nej Freja, ät inte kattmat, häll inte ut katternas matskålar. Nej Freja, stoppa inte handen i toaletten. Nej Freja klättra inte upp på soffbordet. Nej Freja, riv inte ut garderoben. Jag tycker det är så svårt med det här. Jag vet inte riktigt hur jag ska agera. Efter många tillsägningar är det lätt att bli irriterad och börja skälla, men vad gör det för nytta? Förstår hon? Ska man bestraffa en 15-månaders? Ibland känner jag bara att jag vill låta henne hålla på för jag orkar inte. Barnsäkra där det går och sedan låta henne klättra på bordet. Liksom eliminera många av de grejer vi bråkar om. Men det är väl ingen bra utväg? Lär hon sig då? Jag tror det är lättare för Tobbe att vara konsekvent med henne eftersom han inte behöver ta konflikten hela dagen. Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det...

Så här satt hon framför tvn häromdagen, i sin nya vagn för det var det hon ville ich mamma orkade inte bråka...

Så här såg det ut när jag hade varit på toa häromdagen...

Upp på baslådan för att fortsätta upp på tv-bänken

Bestiga soffbordet



Krax krax

Stackars lilla Freja vaknade idag och var superförkyld. Hon är så hes så hon låter som en kraxande kråka när hon försöker prata och nu på kvällen hade hon lite feber. Vi har tagit det lugnt hemma idag, mamma och pappa var här på förmiddagen och pappa hjälpte Tobbe att fixa inredning i våra hallgarderober. Det blev hur bra som helst och nu har vi äntligen lite ordning där. Så skönt! 

På eftermiddagen gick vi ut en sväng i det fina vädret men efter ett par minuter blev Freja så trött och ville bara åka vagn vilket inte hör till vanligheterna. Vi gick till Ica och handlade middag, hemgjord pizza med stark salami, champinjoner och ruccola, mums! 

Nu kollar jag mello för första gången i år, det är så dåligt så jag blir knäpp! Har inte så mycket vettigt att skriva, ville vara kika in och säga hej!

Freja fick en cool kepa av mormor :)



Laddad

Just nu är jag extremt trött på att vara gravid och väldigt laddad för att den här lilla tösabiten ska komma ut till oss här i världen. Jag är laddad för förlossningen och tycker det ska bli så spännande att se hur storasyster Freja tar emot vår nya familjemedlem, hennes lillasyster! Imorgon går jag in i vecka 35 så nu är vi verkligen inne på slutspurten. Det är en stor tjej som bor där inne enligt tillväxtultraljudet förra veckan och det känns kan jag säga. Jag känner mig som ett orörligt monster och blir omkörd av pensionärer ute på rollatorpromenader, det känns bra! 

Just nu sitter jag och följer vår syskonvagn på dess färd från Holland, idag kl 15.23 kom den fram till Köpenhamn så förhoppningsvis kommer den hit på måndag. Jag är lite för exalterad över vagnen, haha. Kommer bli spännande att se vad vår lilla vagnvägrare tycker om den, hoppas hoppas hon gillar den! 

Nu ska den hör tjockisen fortsätta kolla på lets dance och käka chips :) 




Bestämd ung dam

Ojojoj vilken bestämd ung dam vår dotter är. Jag är helt slut efter den här dagen. Vi var på öppna förskolan på förmiddagen men Freja bestämde efter en timme att hon inte ville vara där längre. Gick och surade och hämtade sina ytterkläder. Hon ville inte ens vara med på sångstunden. Nähä det var väl bara att lyda surisen då. Kom hem och försökte få i henne lunch men hon var dödstrött redan vid 10.30 så hon fick gå och lägga sig. Hon sov i nästan tre timmar! När hon vaknade var hon galet arg för hon var ju dödshungrig. Gröt med hallon till lunch/mellis och en macka så var vi fit for fight igen. Men sen kom det där lilla problemet. Det behövdes bytas blöja och då krävs det att man tar av byxorna. Japp där började då vår dagliga påklädnings fajt. Hon ska klä på sig själv vilket hon inte kan och när jag försöker hjälpa blir hon skogstokig. Efter 30 minuters fajt fick jag på kläderna och vi kunde åka en snabbis till Ikea. Skulle bara springa in och köpa ett kisskydd till hennes säng och ett golvskydd. Såklart vägrade Freja vagnen men hon fick sitta där och sura. Sen surade hon hela vägen hem till mormor och morfar i bilen och en stund till ute på tomten. När vi kom in blev hon glad och sprang och snodde mat från mormor när hon stod och lagade mat. Ännu gladare blev hon när hon fick bada badkar men sen efter badet då måste man ju sätta på sig kläder... Suck!!!! Mycket bråk blir det men vi har mycket skoj också, det är tur det :) 

Mammas lilla vattendjur!



Det regnar bebisar

Kanske beror det på att jag själv är gravid eller att de flesta tidningar/bloggar jag läser är mammarelaterat men det fullkomligt regnar bebisar runt om mig just nu. Inte mindre än 5 kompisar väntar litet och så fort jag går in på en blogg tycker jag att de kommer med nyheten om att det väntar smått! Der kommer bli många 15-bebbar det är ett som är säkert! 

Min älskade stora tjej som tröstar mamma när hon är ledsen

Tyvärr är det inte alla föräldrar som får se sina små växa och bli stora. Igår somnade en liten flicka in efter kamp mot cancer. När jag läste deras historia grät jag som ett litet barn. Jag gick direkt in och skänkte pengar till barncancerfonden genom att skicka HOPP till 72900. 50 kr är inte så mycket för dig men det kan göra enorm skillnad. Bidra du med! 

Tänk vad lite sömn kan göra...

Jag borde kanske inte skriva det här med risk för att jinxa det men de senaste dagarna har Freja sovit hela nätter och vi känner oss som nya människor här hemma. Tänk vad lite sömn kan göra. Vad mycket mer man orkar med! 
Idag har Freja haft ett av sina värsta trotsutbrott någonsin! Hon ville klä på sig byxor själv men det gick bara inte och hon blev så arg, så sjukt jäkla arg. Jag frågade om jag fick hjälpa henne, då slog hon bort min hand, sa "nänänänä" och la sig ned på golvet och fortsatte skrika. I 20 minuter höll vi på med det här härliga utbrottet. Min syster som var här förstod helt plötsligt att Freja faktiskt kan bli arg. Ingen tror på mig när jag berättar om sådana här utbrott för hon är alltid så glad när vi träffar folk. Eftersom jag är glad och utvilad var det inte så jobbigt att hantera sura Freja. Jag lät henne vara så gick det över efter en stund!




RSS 2.0