Oooont

Nu gör det ont på ett helt annat sätt än tidigare! Vi skulle gått på glöggfest nu på eftermiddagen men det blir sängläge med vetevärmaren, jag är helt slut. Ska försöka få lite sömn. Vi får se om det går över eller om det kanske e något på gång...






Simulant!

När jag kom hem på eftermiddagen tänkte jag lägga mig i soffan å vila lite, men då började Elmo kräkas å han slutade inte. Det kom liksom inte upp något utan bara massa skum som liksom flög ut. Ursäkta att jag förklarar detta! Han såg helt knäckt ut å gick och gömde sig under sängen. När han hade kräkts 7 gånger fick jag panik å ringde till veterinären som sa att det kan vara väldigt allvarligt när det inte kommer upp något, att det kan vara något som fastnat i magen. Pappa hämtade upp mig å vi åkte in. Såklart slutar kattjäkeln att spy när vi kommer in men han e fortfarande låg så vi tar blodprov å väntar på röntgen. Då helt plötsligt blir han superpigg och helt sig själv igen. Vi frågar om röntgen är nödvändig då och det tycker inte veterinären bara vi kommer in igen om det blir värre. Så det var bara att åka hem, 2700 kronor fattigare och med en katt som verkar må alldeles utmärkt. Man skäms ju nästan lite när man åker in å han verkar helt frisk men jag lovar att han var jättedålig här hemma! Suck.

Nu parkerar jag mig i soffan å kollar på idol för första gången den här säsongen, haha!





Längtan

När jag ser den här bilden på Tobbe och Noa som nu är tre år dör jag lite av längtan, snart står han där med vår lilli skrutt ❤️




Sömntuta

Godmorgon alla som läser min lilla blogg, ni har blivit väldigt många på sistone, himla roligt måste jag säga, det inspirerar mig att skriva lite! 

Jag vaknade för en timme sedan och har legat kvar i sängen i slösurfat lite med mina två små odjur bredvid mig. Det är lustigt hur katterna känner att det är något på gång, dom lämnar inte min sida just nu och är väldigt beroende av varandra, fina killarna. Vi får se om det kommer bli lite svartsjukedrama när vi kommer hem med Lillis. Jag har tjatat om hennes ojämna rörelsemönster men nu har jag i varje fall kommit på en rutin hon har, hon sover hela nätterna, så fort jag går och lägger mig för att sova då blir hon stilla och sedan känner jag henne inte igen förrän ungefär en timme efter jag vaknat, det har gjort mig orolig så många gånger men äntligen har jag insett att det faktiskt är ett mönster. Hoppas det mönstret fortsätter här ute i verkligheten!

Idag är fjärde dagen jag gått över tiden. Jag känner mig piggare än på länge och igår satt jag till och med uppe och kollade på tv när Tobbe gått och lagt dig, det har inte hänt på typ 9 månader! Idag har jag klipptid och efter det ska jag åka på julmarknad med pappa och lillasyster som  är lediga idag, jag klarar inte att bara sitta och vänta! Skönt att bli av med mitt slitna hår. Ikväll är jag ensam gör Tobbe ska på julbord med jobbet, kanske får bjuda in mig själv till mamma å pappa så jag får middag.

Nu ska jag ta mig upp ur sängen och göra frukost, jag är vrålhungrig. Vi hörs senare.




Sparkispark

Spark spark spark, idag är det en galen bebbe där inne! Jag måste kissa typ varje minut känns det som, sjukt irriterande! Idag har jag lunchat med Carro å pratat en massa strunt, alltid lika trevligt att hinna ses en stund! Efter det tog jag en tripp till Täby C å bokade klipptid som jag hoppas jag hinner utnyttja och så köpte jag födelsedagspresent till Johanna tobbes syster som fyller år i nästa vecka, om ingen Lillis kommit så ska vi på kalas på söndag. Nu kraschar jag i soffan en stund innan jag ska hämta Tobbe i mörby, han har tydligen cravings efter thaimat så vi ska köpa det till middag, trodde det var jag sol skulle ha cravings inte han :)

Nej nu ska jag vila en stund, hörs snart igen!



Oj så fel vi gör

Jag har precis läst Underbara Claras inlägg där hon säger att killar som inte får leka med dockor växer upp med ett handikapp då de inte får lära sig omvårdnad. Jaha tänker jag då borde det vara kört för mig och min lilla dotter. Jag har aldrig lekt med dockor, när jag var liten hade jag en massa dockor och barbies och grejor men även bilar, bilbana och tåg. Jag valde ALLTID bilarna framför dockorna trots att jag bara hade rosa klänningar med Kajsa Anka och Mimmi Pigg på. Jag kan inte på något sätt tro att det handlar om vad man leker med om man lär sig omvårdnad eller inte, det måste ju bero på omgivningen. Växer man upp i en familj där man ser att man behandlar varandra väl och får ta egna beslut tror jag att man lär sig det per automatik. Min lillebror är uppväxt med två storasystrar, vi tvingade honom att klä ut sig i klänningar och måla naglarna men han valde alltid själv de mer typiska killgrejerna som tex power rangers robotar, dinosaurier, Batman etc. Han ville bli dinosaurie när han blev stor! Trots att han bara lekt med sådant är min lillebror en av de snällaste och mest omtänksamma killarna jag känner, kanske för att han växt upp med två systrar inte för att han inte lekt med dockor. Jag vet inte om jag är så bra på att uttrycka mig och kommer säkert få skit för mina åsikter nu men det jag vill få fram med det jag skriver är att jag tycker att det känns extremt fel att säga att någon kommer "få ett handikapp" om man inte får leka med dockor, det känns i mina ögon bara helt fel och väldigt dumt uttryckt. Vad tycker ni?



Kom igen nu!

Började dagen med ett besök hos min kiropraktor Katarina som blev arg för att jag kom idag igen med magen, haha hon tyckte hon skulle komma igår på hennes namnsdag. Underbart att vara hos henne i alla fall för nu känns det så mycket bättre i kroppen och framförallt i höfterna som gjort så ont de senaste dagarna. Efter besöket hos Katarina tog jag en sväng till mörby centrum för jag behövde verkligen investera i mössa, vantar å varm halsduk, det var nämligen -3 grader här i Stockholm idag. Brr! Jag hade hoppats på å slippa sådan här kyla med magen då jag verkligen inte får igen vinterjackan å vägrar köpa en när jag nu passerat beräknat datum, men nu har jag halsduk som håller mig varm i alla fall! Stötte på en gammal kollega i centrum å blev bjuden på fika och en pratstund, himla trevligt. Sedan åkte jag vidare till Frida för att hjälpa henne flyttpacka eller snarare stjälpa hehe men vi fick ut några saker på blocket och Facebook så hon blev i alla fall av med en byrå. En lunch på de å sen var jag helt slut! Eftermiddagslur på soffan å molande värk i ryggen... Kom på mig själv med att helt omedvetet gå å packa ner kläder i BB väskan, man vet ju inte om den här molande värken betyder något. 
Händer det inget under natten ska jag försöka komma iväg å klippa mig imorgon mitt hår ser fruktansvärt ut. Förutom de blir det kanske ett sista (!) besök hos barnmorskan...

Nej nu ska jag sluta babbla å babbla... Ha en trevlig kväll!




Dagen D

Idag är dagen då du är beräknad min lilla bebis. Nu är jag så peppad på att du ska komma ut så om du känner dig redo  är det bara att köra! Jag har läst så många förlossningsberättelser och känner att nu är det min tur. Tänk att du nu legat där inne i min mage i 280 dagar, jag har känt dig sparka och jag har varit orolig när du är stilla vilket är jätteofta, betyder de att du kommer bli en lugn bebis? Välkommen ut så vi kan lära känna varandra! Din pappa längtar så han spricker, han kommer bli världens lyckligaste när du bestämmer att det är dags. Han kommer bli världens bästa pappa de vet jag för han e världens bästa pojkvän som alltid tar hand om oss!

Idag ska jag gå ut på promenad och rka mig på myten att gå igång det, får kanske prova cayennepeppar i strumporna också :p




Jag trodde jag hade en vän

Idag har jag en riktigt dålig dag. Krämpor i kroppen och en huvudvärk som håller på att döda mig. Förutom allt det är jag även skitledsen. För en tid sedan hände något med någon jag kallade för vän, någon jag kallat för en av mina bästa vänner i ungefär 18 år kom jag fram till igår. Den här såkallade vännen har inte bara behandlat MIG som skit utan har även försökt få med andra av mina nära på att tycka att jag är en idiot. Hon ringde Tobbe och tyckte att hon skulle få medhåll från honom om att jag har blivit konstig under graviditeten vilket hon såklart inte lyckades med, och nu igår fick jag reda på att hennes mamma har kontaktat min mamma och sagt att det är så tråkigt hur "jag har vänt dem ryggen". De gör mig så jävulskt ledsen. Det är dem som vänt mig ryggen och hittat på en massa saker om mig som jag inte ens gjort. Jag har aldrig någonsin blivit så illa behandlad av någon i hela mitt liv och nu ska jag få höra hur hemsk JAG är. Jag har försökt att inte bry mig, vara stark och försökt se det som så att det är jag som vinner på att få ut dessa människor ur mitt liv, jag vill ändå inte ha någon som behandlar mig så i det men någon gång kommer man till en gräns när man inte orkar mer. När det går så långt att min mamma ska kontaktas för att hon ska få reda på "hur hemsk jag är" då rinner det över. Jag undrar vad som sagts om mig i sällskap av alla våra gemensamma vänner, tycker de också att jag är hemsk nu för de bara hört hennes sida av storyn? Jag orkar inte ens tänka mer på det nu för då blir jag ännu mer ledsen. 

Älskliga älsklingen är i varje fall världsbäst och kom hem med massa tidningar och choklad till mig imorse ❤️




Smygstartar...

Nästa söndag är det första advent men eftersom jag älskar att ta fram alla julsakerna och piffa hemma så tjuvstartar jag redan idag för tänk om det kommer en liten i nästa vecka, då kommer jag säkert inte ha tid att piffa :)
Så nu är stjärnorna uppsatta, ljusstakarna i fönstrena tända, adventsljusen är på plats och snart ska jag sätta upp ljusslingan på balkongen, måste bara få i mig lite lunch först. På måndag tänkte jag åka å införskaffa lite julblommor och fortsätta mitt julmys. Åh, vad jag älskar julen, helt plötsligt börjar jag till och med längta efter snö!

Nu kommer strax Tobbe hem med mat till mig så jag ska gå å äta. Hoppas att ni har en fin lördag. 



Värkar

Igår kväll började jag få förvärkar å inatt vaknade jag av att det gjorde rejält ont, men jag somnade om och vaknade nu, och nu är de som bortblåsta. Jag har dessutom fått sova hela natten efter att jag vaknade den gången och inte ens behövt gå upp och kissa. Den här väntan på att något ska hända alltså, suck!

Igår mådde jag skit hela dagen, jordens migrän. Jag skyller på det här vidriga vädret, det är så tungt och det blir aldrig ljust på dagarna. 
Idag ska jag tjuvstarta och plocka fram julen, det fåran när det när som helst kan komma bebis!

Nu, väcka mannen och tvinga honom att göra frukost till mig :)



Tandläkaren!

Nej, ingen bebbe idag så det blev ett besök till tandis. Nu har jag fått en provisorisk tand som ser ut som min egna som jag ska ha tills jag kan få den riktiga någon gång i januari. Skönt att se ut som mig själv igen! 
Efter tandläkaren mötte jag upp Anna inne i stan för en fika. Vi ses alldeles för sällan nu när hon är en upptagen lärare och jag åtminstone förut var upptagen platschef. Men idag fick vi i alla fall till det. Så mysigt att ses en stund å prata ikapp! 

Nu ligger jag i sängen å ska kolla på någon serie tills jag somnar, är helt slut efter dagens tripp till stan :)
Imorgon ska jag kanske gå på bio å se Catching fire, fortsättningen på hunger games, som jag längtat! Gonatt på er!



Blä

Sammandragningar, smärta, trötthet och oro, ja det är ungefär där jag befinner mig just precis nu. Jag vill bara att hon ska komma ut nu så jag slipper oroa mig för henne där inne hela tiden. Hon och hennes ojämna rörelsemönster. Hela natten till idag oroade jag mig å halva dagen idag, sedan somnade jag på soffan för jag var så utmattad. En sväng till barnmorskan lugnade mig lite i alla fall, jämna fina hjärtslag och hon reagerade direkt när vi "bråkade" lite med henne vilket är bra. Nu ligger jag i sängen med sammandragningar å bara väntar på att något ska hända men det behöver det ju inte alls göra... 

Ska försöka sova nu så får vi se var jag står imorgon, tandläkaren eller förlossningen? 

Trött blivande morsa som efter 9 månader i varje fall fått tillbaka lockarna i håret :)




Mr Neato

För ett tag sedan så köpte Tobbe en ny leksak till oss, en robotdammsugare som heter Neato. Fy fasen vad jag gillar honom! Han städar medan jag är hemifrån och när jag kommer hem är det dammsuget och fint hemma. Dessutom hjälper han oss att plocka undan eftersom han inte kommer fram om vi lämnar saker framme. Helt enkelt underbart! Rekommenderar honom starkt och han klarar till och med av allt katthår!




Snart är du här

Gick just in på Blondinbellas blogg och såg att hon fått sin lilla son idag. En liten bild på ett par små fötter i sockar och jag börjar stortjuta. Tårarna bara sprutar Hej hormoner. Samma sak hände igår när jag var i Täby centrum och såg en helt nykläckt liten skrutt i sin mammas famn, behöver jag säga att jag längtar nu? Tänk att vi snart har ett eget litet knyte som ska fylla ut alla fantastiska bebiskläder som hon fått. Nu gråter jag igen, herregud!

Idag har jag väldigt ont i ländryggen, typ lite som mensvärk å vissa säger att det är första tecknet på att något är på gång så vi får väl se om något händer... Jag var hos läkaren imorse och tog massa blodprover så jag känner mig lite off idag, spenderar dagen i soffan/sängen med min vetevärmare och mina finaste kissar. Det är sjukt hur mycket man kan se fram emot något som man är livrädd för... 



Trött, tröttare, Mickis

Helvete vad trött jag är idag. Jag känner mig helt förvirrad, så trött är jag. Tobbe sa precis - Eh, hur ska jag säga de här på ett snällt sätt... Men du ser hängig ut, liksom jääättetrött. Ska du kanske vila en stund älskling? 
Jag tror han har rätt så nu ligger jag och min kudde i sängen å vilar. Solen skiner och det är fantastiskt väder ute, jag borde passa på att gå ut å promenera, men de e väl bara att lyssna på kroppen!

Nu är det så otroligt fint hemma hos oss, städat och fint och tapeterna är på plats, lampor i taken å gardiner, jag vill bara mysa hemma för jag trivs så himlans bra! Äntligen känns det ombonat och verkligen som ett hem. Snart får jag till och med plocka fram julen, vi vet alla hur mycket jag älskar det! 

Nej just det, sova var det ja. Hoppas ni har en härlig söndag. Hörs senare!!




Tji fick jag

Jag sa ju att jag var pigg i förra inlägget. Tji fick jag för efter jag skrev det blev jag så trött att jag spenderade resten av dagen sovandes i soffan, jag vaknade till några gånger å tittade lite på tv men jag sov nog bra många timmar. Sen hämtade jag Tobbe vid tunnelbanan å vi köpte kinamat med oss hem som vi precis mumsat i oss, är sååå mätt just nu! Nu blir det nog soffläge igen och en film om jag hittar någon jag vill se, någon som har bra filmtips? Det behövs alltid!

Hoppas ni har en trevlig fredagskväll!



Tankar

Jag sitter hemma framför datorn och är rätt uttråkad. Jag ska vila och ta det lugnt men jag är ju pigg så jag blir galen av att bara sitta här. Ska snart ta en sväng till Ica i alla fall och köpa något gott att äta till lunch.
Mycket tankar som snurrar i huvudet just nu om allt som väntar och jag håller på att bli galen på att alla säger till en att man ska förvänta sig en jobbig tid framöver, med sömnbrist och oro och bla bla bla... jag är så oerhört trött på att det är det enda man får höra. Kan inte någon bara säga att det är underbart och att den nya lilla personen i familjen gör att det är värt det? Tror ni inte jag vet att det antagligen kommer bli jobbigt och att det kommer bli en stor förändring men jag är inte 15 år jag ska nog klara av det. Jag är verkligen all for att man ska prata om jobbiga saker men ibland måste man också lyfta fram allt det som är bra. Jag har blivit så inställd på att det kommer bli jobbigt att jag glömmer bort att längta. "Njut av den sista tiden ensam nu" får jag höra hela tiden och i mitt hormonella tillstånd börjar jag bli rädd för att den tiden ska ta slut, men det är ju början på en helt ny tid, en spännande och rolig förändring... Jag tänker alldles för mycket!


Trött och hormonell

Efter nattens bravader på förlossningen är jag idag helt slut och lite hormonell, känner mig lite nedstämd men ändå rofylld på något konstigt sätt. Jag gråter för allt idag och började precis gråta igen när jag läste en fin artikel om förlossning. Jag tror kanske att jag bara ska gå å lägga mig å sova många långa timmar! God natt!








Övningsköra

Igår fick jag panik för att det kändes jättekonstigt i magen och jag kände inte Lillis där inne, hon ville verkligen inte röra sig vad jag än gjorde. Så vi ringde förlossningen å dom sa att vi skulle komma in. Vi åkte dit å fick ligga med en ctg-apparat å kolla hjärtslagen som var jättebra å sedan gjorde vi ultraljud, de tyckte hon hade för lite fostervatten så vi blev tillsagda att komma tillbaka idag för att kolla om vi skulle behöva sätta igång förlossningen. Samma procedur idag, ctg och ultraljud men idag såg allt jättebra ut. Tydligen har den lilla damen en förmåga att svälja lite för mycket fostervatten och innan hon kissat ut det igen ser det tomt ut där inne, knäppis! Så skönt att det ser bra ut och jag slipper sättas igång. Nu är det vila på doktorns order och tillbaka till att vänta... Jag tror det dröjer ena stund till tills hon kommer ut...



Nesting

Något som man läser om överallt när det gäller graviditet är "nesting", alltså att man hamnar i en fas under graviditeten när man bara boar in sig hemma. Piffar, gör iordning, gör allt man tänkt göra men inte kommit sig för, ja jag har till och med läst om blivande mammor som påbörjat renovering av huset bara ett par veckor innan beräknad förlossning. Jag kan ju säga att jag är såååå där, eller om jag ska vara ärlig har jag nog varit det i en månad. Vi har köpt tapeter till barnrummet och vårt sovrum. Vi har köpt lampor till hallen, byrå till barnrummet. Tobbe och hans syster gav mig gardiner till vardagsrummet i födelsedagspresent och av tobbes mamma fick jag gardiner till köket. Vi har fyllt på så att vi har 12 av alla våra tallrikar igen efter att vi krossat en del, idag har jag varit och köpt en hylla till hallen. Burit och byggt ihop har jag gjort själv, kanske inte så där jättesmart när jag tänker efter eftersom min rygg strejkar nu men vafan fint blev det :) 
Ikväll ska jag och mannen min åka till ile och köpa lampor! Det ska bli så skönt att få in lite ljus i vår lägenhet!!! Ja ni märker ju hur jag håller på...
Nästa projekt är sänggavel och sängbord till vårt sovrum, jag vill ha gaveln på bilden här nedanför, hej tomten!







Fyra år <3

För fyra år sedan frågade Tobbe chans på mig och jag sa ja! Tänk att nu när fyra år gått har vi två katter, en lägenhet som vi trivs superbra i, en bebis som snart ska träffa världen och en himlans massa minnen tillsammans. Vi har förlovat oss och kommer förhoppningsvis gifta oss nästa år. Vi har gått igenom högt och lågt tillsammans och jag vet att vi klarar allt! Nu står vi inför den största förändringen någonsin och det är så spännande att se vad som kommer, nu när vi ska bli en liten familj ❤️







Gravidstatus

Känner mig som en valross, osmidig, orörlig och allmänt obekväm! Jag får ont i höfterna när jag sover och kan omöjligt ligga skönt, trots det sov jag hela natten utan att ens behöva gå på toa, kors i taket! Hur nervös jag än är för att du ska komma ut så vore det faktiskt rätt skönt nu tjejen. Min kropp vill sova på mage igen:)

Idag ska jag till tandläkaren för sextonde  gången känns det som och har jag tur så kanske kanske jag snart kan få en ny hel framtand, det skulle vara trevligt att slippa se ut som en pirat faktiskt. Men vi får väl se hur det blir den här gången, jag har inte så höga förhoppningar eftersom det varit så mycket trassel hittills. 

Nej om man skulle ta och starta den här dagen, kanske gå upp och göra frukost... 





Fördriva tid

Just nu sitter jag på sjukhuset och ska sitta i den här stolen i två timmar. Jag har fastat sedan igår kväll och jag får inte äta på ytterligare två timmar. Jag får inte ens dricka vatten och jag tror jag kommer dö av hunger eller möjligtvis tristess. Jag önskar jag jade varit smart nog att ta med mig paddan och hörlurar men jag får nöja mig med mobilen och tidningar. 
Jag gör i varje fall en "sockerbelastning" för att se hur bebisen reagerar på socker och inte riskerar att ha diabetes. Så jag har fått dricka världens äckligaste drink med nästan enbart socker, uäck!!! 

Annars är allt bra, var hos barnmorskan igår, och allt ser toppen ut. Nu räknas graviditeten som fullgången och hon kan komma ut när som helst. Det är så sjukt, helt plötsligt när hon sa det så blev det som att jag började vänta, japp så nu går jag bara och väntar på att något ska hända! 



Njuter av lugnet

Sedan jag blev sjukskriven har jag och katterna en morgonritual, så fort Tobbe har gått till jobbet tar båda katterna över hans säng och så somnar vi om och myser hela morgonen. Matte brukar kanske komma upp runt 9-snåret men herrarna ligger kvar någon eller några timmar till, tröttmössor! Just idag har Milen bestämt att han ska ligga mellan mina ben å jag håller på att svettas ihjäl, men vad gör man inte för dessa mysstunder?

Idag har Tobbe halvdag på jobbet, så jag ska hämta upp honom så ska vi ha lite mysdag tillsammans, ikväll åker vi ut till skärgårdsstad för att spendera helgen med tobbes familj, ska bli himla skönt faktiskt! Hoppas ni får en fin allhelgonahelg!








RSS 2.0