Juli 2015

Juli 2015, det kommer bli en fantastiskt bra månad. Inte nog med att det kommer vara underbar svensk sommar och att en av mina bästa vänner ska gifta sig, idag fick jag reda på att någon jag känner väldans väldans bra, kanske bättre än mig själv ska få en liten bebis! Tårarna sprutade när jag fick reda på det! Vi ska alltså få bebisar med två månaders mellanrum och få vara Mammalediga ihop. Inte nog med det, våra pluttar kommer få växa upp tillsammans precis som vi gjort. Åh vad glad jag är!!! 




God fortsättning

Här har det ekat tomt ett tag... Min julkalender dog. Jag vet inte vad som hände, eller jo det beror nog lite på att vår lilla älskling har bestämt sig för att hon vill spendera så mycket tid som det bara går med sina föräldrar och vägrar
sova. På kvällen har hon varit uppe jättesent och hon har knappt sovit på dagarna. Från att ha somnat vid 19 varje kväll så är det lite skillnad på egentiden! Ni får helt enkelt förlåta mig! 

Julafton kom och passerade, men den var underbar! Minusgrader och sol bjöd dagen på och på kvällen började det snöa, som jag önskat mig det! Vi spenderade dagen och natten hos mina föräldrar med julfika, julmiddag och såklart paketöppning! Som alltid var det en massa klappr under granen fast pappa säger varje år att det inte blir några. Vi fick så mycket fina grejer allihopa! Jag fick en jättefin plånbok och en klocka av mamma och pappa och av Tobbe fick jag en shoppingdag på stan, underbara man <3
Freja fick en kanin som hoppar och låter av sin farbror och Frida och jäklar vad söt hon var med den. Det första den fick var en stor puss på nosen och sen bar hon runt på den resten av kvällen, gulliga unge! Tobbe fick globalknivar och jag har nog inte sett någon bli gladare, han hade nog gärna ställt sig och hackat saker på julaftonskvällen! 
Kvällen avslutades med en omgång sällskapsspel där inte tyckte reglerna var särskilt bra så de får vi modifiera till nästa gång, typiskt min familj :)

Juldagen igår började med en solig "promenad" på tomten. Freja åkte pulka för allra första gången med skräckblandad förtjusning. Sedan bar det av till tobbes familj ute i skärgårdsstad där Freja busade gärnet med alla sina kusiner och vi åt mat, fikade och åt mat igen. Kalkonmiddagen blev inte riktigt som vi tänkt oss då Freja höll på att somna sittandes i sin stol så vi fick packa Ihop och åka hem med
Kalkonen nedslängd i magen... Livet med småbarn!

Som vanligt har jag varit upptagen med att uppleva så jag har inte en bild att bjuda på. Jo några från pulkapromenaden som syrran skickade.







Lucka 15: Ett inlägg om tre saker som får dig att må bra

1. Tobbe!!! Tobbe är bäst på att få mig att må bra! Han vet precis vad jag behöver när jag behöver det (för det mesta i alla fall, hehe)


2. Freja! Hur trött och sliten jag än kan bli av hennes gnälliga dagar så fina det ingen som kan få en på så gott humör som den här älskade lilla tjejen. När hon kommer springande emot mig med utsträckta armar för att sno en kram smälter jag lite. Eller när hon ger mig en stor fet blöt puss mitt på munnen eller när hon snusar in sig i min nacke när hon behöver trygghet. Hon är det bästa lyckopiller som finns!


3. MINA VÄNNER! Det viktigaste jag har förutom min lilla familj. Utan mina fantastiska underbara älskade vänner hade jag inte varit någon alls! En stund med någon av dem kan ge mig ny energi för en lång tid framöver! 

Min syster och bästa vän

Carro! Vi har gått igenom allt och lite till!

Jessie som träffar så sällan. Som jag önskar att vi bodde närmre varandra!

Frida som alltid vet vad jag behöver bättre än jag själv!

Bettan! Jag har ingen bild på dig i min telefon men du vet att vi är bäst :)



Lucka 14: Ett inlägg om när hur och varför du grät senast

Redan dags för lucka 14, tiden går alldeles för fort, jag hänger inte med!

Ja senast jag grät var i fredags morse när Tobbe skulle gå till jobbet. Som jag nämnt innan har jag inte mått så bra den senaste tiden och i fredags fick jag panik av tanken att vara ensam med Freja hela dagen när jag mådde som sämst så jag grät helt enkelt som ett litet barn för att jag inte ville att Tobbe skulle gå. Det beskriver mina låga stunder ganska bra, vardagssaker ger mig panik. Jag får panik över att vara ensam och tror att alla ska lämna mig, att jag ska bli ensam kvar i världen utan någon. Min psykolog berättade en gång för mig att min ångest är som en liten person som går in i mitt huvud och tänker tankar som jag inte alls har egentligen. Det är det bästa någon sagt till mig om ångest, det förklarar så mycket för mig och jag tänker ofta på de orden när jag mår så där dåligt, det är lite som en trygghet hur konstigt det än må låta! 



Lucka 13: ett Luciaminne

Jag orkade inte skriva julkalendern igår för jag mådde inte så bra så jag skippar helt enkelt lucka 12 och går direkt på lucka 13: Ett Luciaminne

Min lillebror gick på dagis och vi skulle dit hela familjen för att titta på deras luciatåg. Det var stämningsfullt med mysbelysning och pepparkakor och så kommer tåget ut. Några Lucior, tärnor, stjärngossar, tomtar, pepparkaksgubbar och så min lillebror utklädd till Batman. För det var det han ville och så blev det! Jag älskar att han fick vara det och att pojkarna fick vara lucia och flickorna stjärngossar, precis så som ett luciatåg ska vara!

Så här såg vår lucia dag ut idag, moster mås kom över för lite bus med Frejski, så nöjd tjej! 



Trött på allt

Just nu är jag i en supersvacka, mår inte alls bra, jättedeppig och ledsen. Det blir heller inte bättre av att det här varit en riktig skitvecka bokstavligt talat. Präglad av magsjuka. Just nu är klockan 05.50 och jag har varit uppe i 1,5 timme. Vaknade av att Freja skrek i sitt rum, hon hade skitit ned hela sig själv och hela sängen. Det var bara att stoppa henne under kranen, tvätta henne och mig själv och sedan ge sig på sängen och börja tvätta allt. Jag kan ju förstå att liten inte somnar om efter detta rabalder så det är bara att vara uppe. På det har jag sovit ungefär noll. Somnade vid 23 och vaknade vid 00.30 när T kom hem från julbord, sedan dess har jag varit uppe och bråkat med katt som försökte väcka Freja fem ggr innan jag gav upp och kastade ut honom med huvudet före rätt ut i stormen. Kanske att han lärt sig en läxa? Förmodligen inte... 

Hoppas att den här dagen bara kan bli bättre! 



Lucka 11: Ett inlägg om julen i år

Vi brukar vara varannat år med tobbes familj och varannat år med min familj. I år ska vi vara med min familj och fira hemma hos mina föräldrar med min familj och farmor. Det ska bli mysigt att äta julmat för första gången på två år! Jag älskar att vara i biblioteket hemma hos mamma och papp på julen, det ÄR liksom jul för mig!!




Lucka 10: Något du drömmer om

Just nu drömmer jag om sol! Jag skulle gärna packa ihop familjen och sticka iväg till ett varmt land. Bo på
Ett riktigt lyxigt hotell och bada och sola, äta god mat! Det känns ganska långt borta just nu med bebis i magen och en begränsad ekonomi men drömma det får man! 




Lucka 9 en dag för sent

Glömde bort kalendern igår i all sjukdom. 

Lucka 9: ett inlägg om min favorit jullåt. 

När vi var små var bakade vi oftast pepparkakshus och annat juligt med pappa, och han älskar oh Helga natt. Det kanske är min största favorit men den har många julminnen!



Magsjuk...

Inatt kom den, min största fasa, magsjukan. Jag klarar det mesta i äckelväg men kräk det har jag enormt svårt för. Freja stackaren måste ha kräkts i sömnen och sedan sovit vidare för hon var helt inkladdad och sängen ska vi inte tala om. Förlåt att jag skriver det här alla äckelmagade men så var det. 
Nu håller jag på att vädra och sanera hela lägenheten, tvättar täcken, kuddar, spjälskydd och frejas gosedjur. Hon råkade se sin kanin inne i maskinen och freakade ur stackarn men nu sover hon med den lilla kaninen, det verkar också fungera, lilla älsklingen. 

Nu ska jag vila en stund när hon sover , mår också illa, vet inte om det är för att jag vet att hon är dålig eller om jag faktiskt också kommer åka på det. Suck. 



Lucka 8: Ett inlägg om personen du senast pratade i telefon med

Den jag pratade sist i telefon med var mamma för att bestämma när vi ska åka och fira mormor på hennes födelsedag idag!

Mamma och jag har inte alltid varit sams, när jag var tonåring bråkade vi heeeeela tiden. Kanske berodde på den hemska uppkäftiga tonårstjejen jag var... Jag minns att jag skulle minsann flytta hemifrån många gånger! Haha jag kommer säkert få hämnd av Freja när hon är tonåring, what goes around comes around. 

Nu för tiden är vi jättebra kompisar och hon är världens bästa mormor som skämmer bort Freja hela tiden med kläder och leksaker. Freja älskar sin mormor! 

Tre generationer i Frankrike 


Lucka 7: Något jag är helt beroende av i vardagen

Vilket tråkigt inlägg att skriva. Tyvärr måste jag erkänna att jag är totalt beroende av min telefon. I den har jag allt. Kalendern med alla viktiga tider att passa, alla nummer, klockan, väckarklockan. Jag surfar på den, bloggar, läser bloggar, betalar räkningar. Jag använder inte ens dator längre. Så kul var det inlägget! 



Lucka 6: Lucka 6: Djupdyk i albumarkivet!

Lucka 6: Djupdyk i albumarkivet! Ta fram ditt mobilalbum och plocka ur bild nummer 8, 32, 48 och 80 räknat från första bilden i albumet och blogga om dem.

Bild 8
Så här låg jag och Mille varje morgon för lite mer än ett år sedan och hade morgonmys i väntan på att bebis skulle komma. Vi passade på att ha en massa egentid!

Bild 32
Här hade vi byggt ihop spjälsängen och satt i spjälskyddet. Isbjörnen som Freja nu alltid sover med var det allra första som Tobbe köpte till Freja när hon låg i magen och filten har hon fått av min farmor ❤️

Bild 48
Här var jag supergravid med
Frejski, jag tror det var dagen innan hon kom!

Bild 80

Lilla älskling i jättestora overallen ❤️



Tårar och smärta

Idag gick Tobbe upp tidigt för att komma iväg till jobbet så han kan gå hem tidigt eftersom vi ska ha kalas för lilltösen imorgon och det är en del som ska fixas. Freja vaknade och jag skulle gå och ta upp henne men det gick inte. Min rygg har gett upp totalt och jag fick helt enkelt inte upp henne ur sängen, tillslut bara lyfte jag medan jag samtidigt skrek rätt ut av smärta. När jag sedan skulle byta blöja på Freja på golvet så kom jag inte upp, jag satt där och bara grät för jag hade så ont. Kröp till min telefon och ringde Tobbe som fick vända och komma hem igen. Han får helt enkelt jobba hemifrån idag så att jag kan ropa på honom så fort Freja behöver lyftas eller bytas på. Jag hatar detta! Ska det vara såhär hela graviditeten nu? 



Lucka 5: Ett av de tuffare ögonblicken i år

Det svåraste i år vill jag inte skriva om här då vi är mitt uppe i det och det är så ovisst vad som händer...

Men några av de tuffaste ögonblicken i år har nog varit de dagar när Freja bestämt sig för att inte sova natten innan och man är så trött att man inte vet vad man heter och då börjar tjafsa med sin partner om minsta lilla. Både jag och Tobbe fungerar sämst när vi är trötta. Vi har blivit bättre , mycket bättre och pratat mycket om det inför bebis nummer två :)




Lucka 4: En av dina starka sidor som förälder

Det är mycket man har dåligt samvete för när man blir förälder. Gör jag rätt? Ger jag henne allt hon behöver? Borde jag göra mer? Etc etc. 

Jag tror att en av mina starka sidor som förälder är att jag är väldigt lugn. Jag hetsar inte upp mig i onödan, försöker att låta henne få hålla på, misslyckas och sedan prova igen. Jag är inte hispig och rädd utan tar det som det kommer. En av mina svaga sidor är att jag är ett kontrollfreak och när det inte går som planerat , vilket det aldrig gör med barn tycker jag att det är jättejobbigt. Jag har inte världens bästa tålamod heller men det har blivit betydligt bättre! 




Hipp hipp hurra!!!

Idag fyller vår lilla prinsessa ett år! Grattis älskling! Här på morgonen har vi firat med presenter och mys och under dagen kommer några kompisar hit och firar! 
Tänk att det var ett år sedan jag just nu gick hemma och stånkade och stönade och väntade på att det skulle sätta igång ordentligt så vi fick åka in till BB! 



Lite skillnad, ett år sedan och idag ❤️

Lucka 3: Min önskelista

Det här är ett jättesvårt inlägg för jag har absolut ingen aning om vad jag önskar mig förutom småsaker som linneörngott, gravidkläder och en fin mössa... 

En fin plånbok i skinn skulle jag vilja ja och en klocka, gillar Michael Kors klockor. Snälla tomten?

Jag kommer bara på saker jag önskar mig till Frejas rum...

En sådan här fin nappburk från strömshaga 



...och en fin kaninlampa. Måste börja tänka lite på mig själv känner jag!








Barnmorska

Idag var det dags för ett besök hos barnmorskan. Vi lyssnade på hjärtat och tog blodtryck och sådant viktigt. Allt såg jättebra ut förutom mina järnvärden och b12 värden, kan förklara lite av tröttheten i alla fall så nu blir det tillskott och hoppas på att det känns lite bättre. Jag fick även remiss till en sjukgymnast för min stackars rygg, idag har jag knappt kunna lyfta Freja för jag haft så ont. Hoppas att det hjälper med lite övningar. 

Nu ska jag gå och lägga mig och se vad som väntar i morgondagen.



Lucka 2: Ett av dina lyckligaste ögonblick i år

Eftersom det här året har varit året av första gången finns det så otroligt mycket att välja på. Första leendet från Freja, första bubblande skrattet. Första stapplande stegen, första kramen, första pussen ja ni förstår, hela året har varit fullt av lyckliga ögonblick. Inte nog med det så har min bästa vän förlovat sig med sin John och en annan vän har gift sig. Ett år fyllt av kärlek! Men det hände ju en till livsavgörande grej för oss här hemma. Vi fick reda på att vår lilla familj ska få ytterligare en medlem och Freja ska bli storasyster. Skräckblandad underbar förtjusning, det var så häftigt och omtumlande och oväntat så den stunden kommer vi aldrig att glömma!




Julkalender en dag för sent - Dagen då allt förändrades

Jag snodde denna julkalender från herrochfrulagergren.se, tyckte den var lite rolig och då kanske jag får lite inspiration vad jag ska skriva om. Eftersom jag hittade den nu får ni (förhoppningsvis) två inlägg idag!

Lucka 1: Dagen då allt förändrades 

Det finns många dagar det senaste åren som skulle passa bra in här men jag måste nog säga dagen då jag blev gravid för första gången. Det var i april 2012 och jag var inte alls beredd på vad som skulle hända. Jag var sen men hade inte reflekterat över det förrän min dåvarande kollega undrade om jag inte skulle testa för säkerhets skull. Jag hade inte ens tänkt tanken att jag kunde vara gravid men köpte ett test bara för skojs skull. Vi skulle ju inte ha barn nu... 

Jag kom hem och kissade på den där sabla Stickan och den visade typ gravid, haha ja nu i efterhand så vet jag att alla "typer" av positiva svar på dessa test betyder faktiskt att du ÄR gravid men det visste jag inte då. Jag ringde Bettan och var lite smått panikslagen, vi tog en promenad, pratade länge och jag insåg att det här är ju faktiskt något jag vill. Morgonen efter tog jag ett nytt test och det visade superpositivt, shit vi skulle bli föräldrar! Vi var jätteglada båda två och började planera för framtiden. Att vi skulle få två missfall innan superfreja kom till världen var vi lyckligt omedvetna om, allt vi visste var att det var det här vi ville! Dagen då allt förändrades, vi blev föräldrar! 






lucka 1:
 Ett inlägg med rubriken ”Dagen då allt förändrades”.
Lucka 2: Ett av dina lyckligaste ögonblick i år.
Lucka 3: Blogga din önskelista för i år!
Lucka 4: En av dina starka sidor som förälder.
Lucka 5: Ett av de tuffare ögonblicken i år.
Lucka 6: Djupdyk i albumarkivet! Ta fram ditt mobilalbum och plocka ur bild nummer 8, 32, 48 och 80 räknat från första bilden i albumet och blogga om dem.
Lucka 7: Ett inlägg om något du är helt och håller beroende av i vardagen.
Lucka 8: Ett inlägg om personen du senast pratade i telefon med.
Lucka 9: Ett inlägg om din favvojullåt (ja, har du ingen får du välja en nu) och ett minne du har kopplat till den.
Lucka 10: Ett inlägg om något du drömmer om.
Lucka 11: Ett inlägg om hur du planerar att fira jul i år.
Lucka 12: Djupdyk i albumarkivet! Ta fram ditt mobilalbum och plocka ur bild nummer 8, 32, 48 och 80 räknat från sista bilden i albumet och blogga om dem.
Lucka 13: Ett luciaminne.
Lucka 14: Ett inlägg om när, hur och varför du grät senast.
Lucka 15: Ett inlägg om tre saker som får dig att må bra.
Lucka 16: En av dina svaga sidor som förälder.
Lucka 17: Ditt bästa julminne.
Lucka 18: Ett inlägg med rubriken ”Tre knep som underlättar min vardag med bebis/barn”.
Lucka 19: Ett inlägg om vilka tre kända personer, levande som döda, du skulle vilja bjuda in till ditt julfirande om du fick välja fritt. Motivera, såklart!
Lucka 20: Djupdyk i instagramarkivet! Ta fram din instagramprofil och plocka ur bild nummer 35, 40 och 61 räknat från senaste bilden i albumet och blogga om dem.
Lucka 21: Ett inlägg med rubriken ”Såhär hade min önskelista sett ut om jag var 8 år ung”.
Lucka 22: Ett inlägg om dina mesta julcravings i år.
Lucka 23: Ett inlägg om något du verkligen ser fram emot det kommande året.
Lucka 24: Ett inlägg om tre saker du tror att dina bloggläsare inte vet om dig.

Första december

För ett år sedan hade jag gått sex dagar över tiden med Freja och trodde att hon aldrig skulle komma ut. Läste precis i min dagbok att jag då bestämde mig för att åka och köpa en bokhylla, bära och montera upp. Jag är galen, fattar inte hur jag orkade. Nu är jag i vecka 20 med lillebror eller lillasyster och är så jäääääkla trött. Om det är något jag hatar med att vara gravid så är det den förlamande tröttheten, den typen av trötthet hade jag aldrig känt innan, hemskt!

Nu är det en ny vecka och idag ska jag och Freja åka och införskaffa lite nödvändigheter till frejas vintergarderob, hon behöver varma vantar, mössa och en halskrage. Sen har hon fått lite pengar av min farmor så vi ska köpa en liten födelsedagspresent till Frejski också. Hoppas att hon går med på att sitta i vagnen en stund. Det bästa med Täby C är att de har ett lekrum som man kan hänga i när det börjar spritta i benen. 

Nu är det en liten tös som jollrar att hon är vaken i sitt rum så nu startar vi den här dagen!




RSS 2.0