Tanka energi

Idag fick jag oväntat hänga med en av mina bästa vänner. Vi var i Täby centrum och fikade länge bara hon och jag, och Selma förstås men hon sov i vagnen. Det är otroligt hur mycket energi man kan tanka av att bara få vara med en av sina närmsta vänner. Att få prata om allt mellan himmel och jord eller om ingenting alls av värde. Så himla skönt och jag blir så glad av att få hänga med henne! 

På eftermiddagen tog jag en promenad i skogen med min lilla familj. Freja sprang lyckligt runt själv och samlade kottar, pinnar och stenar medan lillasyster sov gott i vagnen. Det är så härligt att se en ettåring upptäcka världen, vända och vrida på allt som kommer i hennes väg. Det kan ta en timme att komma ett par hundra meter men det är underbart och har man ingen tid att passa varför inte låta henne få upptäcka! 

Nu passar jag på att njuta av en stund för mig själv i soffan medan barnen sover, snart vaknar nog Selma och vill ha mat!

Det är bra vackert ute just nu!

När bästis frågar

Man tycker att man mår bra och det går ganska bra tills en av ens bästa vänner ringer och helt vanligt frågar "hur mår du?"
När hon frågade det och jag skulle svara så bara brast det, alla jäkla känslor som ligger utanpå just nu. Den förjävliga känslan av otillräcklighet, dåligt samvete och paniken över att vara tvåbarnsmamma. Jag vet att jag inte är mig själv just nu, jag känner igen dessa ångestkänslor allt för väl men jag har fortfarande svårt att försöka vara klarsynt när jag är mitt i det. Jag vet ju att det kommer bli bättre och bättre och att jag kommer bli mig själv igen men jag ser inte det när jag känner så där. 

Efter middagen hade jag och Freja ett riktigt busrace, vi dansade och lekte flygplan och hon tjöt av skratt, då känner jag att jag gör något rätt. Jag ÄR en jäkligt bra mamma med lyckliga trygga barn, varför kan jag inte bara uppskatta det och sluta med det dåliga samvetet? 

Nu sover Freja och jag passar på att ta mig tid med Selma, snusa bebisdoft och se henne upptäcka lite lite mer av världen varje dag. Vår stund i lugn och ro <3

Vad funderar du på egentligen?


Det här ser inte ut som en olycklig unge <3

Tårar

Idag är första dagen ensam med tjejerna. Det har gått relativt bra hittils men jag känner mig hemsk. Det känns som jag inte alls räcker till och att låta någon gråta gör ont i mig. Just nu gråter jag för tredje gången idag. Just i detta nu känns det inte alls som att jag kommer fixa detta. Jag får panik av tanken att jag ska fixa en månad ensam. Panik. 

Den osminkade sanningen. Så här ser en slutkörd och svinledsen tvåbarnsmamma ut efter den tredje gråtattacken. 

Good news!

Idag är en himla bra dag. Jag var precis på BVC med Selma för att väga henne igen och hon har gått upp 300 gram, äntligen är hon uppe över sin födelsevikt och det känns så skönt! Jag förstod att det måste gått åt rätt håll för hon har fått en gullig liten mage och inatt sov hon i egen säng hela natten. Somnade vid 23, åt vid 01.30 och somnade om i sin säng till 05. Jag känner mig utvilad för jag har fått sova i min egen säng med bara Tobbe bredvid mig. 

Idag är sista dagen Tobbe är hemma och det känns nervöst men det kommer gå bra. På fredag tar vi med oss Sandra och Vera och åker till rönninge by och kollar på djuren och grillar korv, då sover förhoppningsvis Selmis i vagnen så kan Freja få klappa getter! 




Vårskrik

Åh jag känner för att göra en Ronja Rövardotter och ställa mig och skrika vårskrik för det är så underbart att våren är här. Vitsippor, blåsippor, skilla och gullvivor överallt, luften är ljummen och man kan vara ute hela dagen. Ikväll grillade vi och åt middag ute, hur underbart är inte det? Jag och Freja passade på att knata runt kvarteret medan Tobbe fixade middag. Idag har även uteplatsen gjorts iordning med blomlådor och ute möbler. Snälla Kerstin var här och hjälpte Tobbe, jag var lite för trött för allt jobb efter ytterligare en natt utan sömn. 
Nu saknas det bara blommor till balkongen så är båda våra utemiljöer fixade, fantastiskt. Längtar efter ljumma kvällar i kvällssolen med ett glas rosé. 



Hej kroppen!

Wow vad jag är imponerad av min kropp. Jag minns att jag kände likadant efter att Freja kom. Jag är så fascinerad av vad den klarat av och nu 1,5 vecka senare börjar den kännas ganska "normal" igen. Inga krämpor, jag kan böja mig ner obehindrat och idag drog jag till och med på mig ett par jeans jag hade innan jag blev gravid och de sitter inte ens tight. Jag säger bara wow! 
Jag är extremt sugen på att börja träna och röra på mig men det får räcka med promenader nu i början innan återbesöket hos barnmorskan, vill inte göra något förhastat och göra illa mig. I höst blir det strong mama pass på sats med Josefin och hennes lille som kommer i juni, det kommer bli grymt, jag är så taggad.  

Jag och Selmis myser i soffan medan storasyster sover middag och pappan är och handlar virke till uteplatsen. 

Hormonell

Barnen sover (yey us!)och jag ska höra detsamma, natten var urusel. Selma äter typ två gånger i timmen och min mjölkproduktion är helt galen. Ursäkta ärligheten men det sprutar överallt. Linnet jag sov i var helt genomdränkt för att det bara rinner.
 Hon har ALL sin vakentid på natten och jag bara ber att det ska ändras snart. På torsdag går Tobbe tillbaka till jobbet och jag ska vara ensam med barnen. Hur ska det gå om jag är så här trött? 

Gick in och såg att blondinbella fött en liten dotter idag och började gråta. Fasen vad hormonell jag är. När jag såg bilderna på dem från förlossningen blev jag helt sentimental och ville tillbaka. Hur knäpp är kroppen egentligen? 

Nej nu ska jag passa på att slumra innan någon av tjejerna vaknar igen, man får passa på när man kan.

Natten började bra igår med Selma i egen säng med Elmo i fotändan!



Härlig dag

Idag sken solen över Stockholm och jag kände mig pigg i kroppen! Äntligen! Det var vi tvungna att fira med att hitta på något mysigt så vi mötte upp Carro och John ute vid Domarudden i Åkersberga för lite bus i lekparken för Freja och lunch i solen. Freja var så glad och nöjd och satt lugnt med för både lunch och fika, stora tjejen. Selma sov lugnt i vagnen nästan hela tiden. Så himlans mysigt att hänga med min bästis som också är Selmas gudmor och hennes fästman. 




På eftermiddagen kom faster Johanna och kusinerna för att hälsa på den nya familjemedlemmen men framförallt för att busa med Freja. Freja fullkomligt älskar Isabelle och tjöt av skratt hela tiden. Behöver jag säga att det var en glad och nöjd liten tjej som somnade gott nu på kvällen?!
Nu sitter jag med en sovandes Selma i soffan och äter chips och kollar på tv. Man kan ha det sämre.

Så här ser Selmis ut efter att ha käkat allt mamma kan erbjuda och sedan tryckt lite ersättning på det, haha. 


Tvåbarnschock

Igår eftermiddag åkte vi hem till min farmor för att visa upp lillefjun och fika lite. Ingen blir gladare av att få träffa barnen än min farmor, hela hon lyser upp och hon släpper rollatorn och glömmer allt! Hon hade bakat en jättegod sockerkaka ifall vi skulle komma förbi. Fina farmor. Det känns helt rätt att vi valde att döpa Selma efter henne. Selma SOLVEIG Maja ska hon heta, Solveig efter min farmor alltså. 

När vi var där så fick jag lite ont i huvudet och sedan sa det bara pang så fick jag jordens jäkla migränanfall. Jag såg ingenting och höll på att kräkas så det var bara att åka hem fort som tusan. När vi kom hem gick jag och la mig med Selma, tog en tablett och försökte sova bort det medan Tobbe tog hand om Freja. Sådan tur att Selma ville sova annars hade det blivit lite kaos här hemma men både Freja och Selma verkade nästan fatta att de skulle vara lite lugna för mamma var dålig. Fina tjejerna!

Imorse blev det dock lite Tvåbarnschock. Jag fick en hemsk smärta i livmodern och började blöda jättemycket vilket såklart gjorde mig livrädd och jag kunde knappt stå upp för jag hade så ont. Freja skrek och Selma skrek och Tobbe skulle få på Freja kläder och Selma ytterkläder å packa skötväskan och fixa vagnen för att sedan komma iväg till akuten med mig. Vi lyckades, ja det gick till och med ganska bra men vilken pärs det är att vara stressad med två små barn! 
Hur det är med mig? Ingen fara, lite hög sänka vilket kan tyda på infektion men ingenting att oroa sig för om det inte blir värre. Det var antagligen lite rester av moderkakan som kom ut. Jag fick smärtstillande och fick åka hem. Klart att man blir rädd när man får så ont i livmodern. Just nu kanske jag känner att jag inte vill ha fler barn men man vet ju aldrig i framtiden....

Här sitter Freja i Selmas klädlåda, inga konstigheter!

Matmonstret!



För stort eller för litet

När Selmis föddes, för en vecka sedan idag, var hon 51 cm lång och vägde 3840 gram. Nu är hon nere på 3500 gram så hon är alltså mycket mindre än Frejski som vägde 4080 gram. Dilemmat just nu är att inga kläder passar lilla damen. Storlek 50 är för litet för hon är för lång och 56 drunknar hon i. Vilket problem va? Hon ser ut som en liten sparv i alla för stora kläder :). 

Inatt hade vi en riktigt bra natt! Hon sov gott från 22.30-02 och sedan åt hon MASSOR och somnade om strax innan 03 och sov till 07. Så skönt efter gårdagens äta varje timme natt!

Idag ska vi till BVC för att väga igen och har hon inte gått upp nu då fattar jag ingenting för hon äter fasen som en häst!








Krämpor och trötthet

Inatt blir vår lillefjun en vecka gammal. En minst sagt omtumlande vecka av vårt liv, omtumlande men underbart. Min kropp är såååå slut. Jag har ofattbart ont i ryggen och nacken, det gör ont när jag tar djupa andetag så nu bokade jag tid hos kiropraktorn på fredag för att förhoppningsvis få lite ordning på det. Jag är extremt svag och orkar ingenting, bara att gå runt kvarteret är riktigt tufft. Men som sagt, det är bara knappt en vecka sedan hon kom ut och som min kropp fick jobba för att få ut henne till världen, jag måste låta den få återhämta sig. Att lillfisen har all sin vakentid på nätterna gör inte direkt återhämtning lätt. Inatt skulle hon äta en gång i timmen! Idag är jag totalt slut och har varit hemma och försökt vila när Selmis sover. Tobbe har varit på lekland med Freja och nu är de iväg och hämtar vår nya bil som Tobbe köpte igår. Det är tydligen vad han gör när han är pappaledig, shoppar bil 😛. Vi har blivit med familjebil, en bronsfärgad Volvo XC70! 

Nu ska jag passa på att försöka slumra en stund med bebis på bröstet, hörs senare!

Matmonstret ❤️



Det svämmar över

Känslorna är just nu minst sagt utanpå. Jag är så ofattbart lycklig över mitt liv. Min fina fina blivande man som behandlar mig och våra flickor som prinsessor. Som ställer upp i alla lägen och tar hand om oss på det allra finaste sättet. Jag är så oerhört lycklig att ha honom och att han är pappan till mina barn. Det känns som att hjärtat svämmar över just nu. Jag känner så mycket kärlek till Freja min fina stora flicka som är så duktig och fin med sin lillasyster, som är den coolaste lilla tjejen jag träffat. Hon snackar och upptäcker och sysselsätter sig själv hela tiden. När  hon skiner upp i sitt allra största leende och säger MAMMA då smälter jag och jag bara gråter av lycka. När Selma sover då saknar jag henne. Vill plocka upp henne, lägga henne på mitt bröst och bara snusa henne i nacken, andas in den där härliga doften av bebis. Min bebis. Vår fantastiska Selma, du kom och gjorde oss till en liten familj på fyra, underbara fina flicka, som vi älskar dig.

Ojojoj, tårarna bara sprutar. Av tacksamhet, av lycka. Av hormoner och trötthet. Att få barn är det finaste man kan vara med om. Ingenting kan likna sig vid det. 




Hemma <3

Vilken jäkla vecka det varit. Jag känner mig helt vilsen, vet knappt vilken dag det är eller vem jag är för den delen. En vecka utan sömn men med en himlans massa kärlek. Vår älskade Selma är äntligen här. I torsdags morse den 9/4 kl 00.24 kom hon ut till oss. Jag lovar att skriva och berätta om den här sjuka veckan men just nu vill jag bara sova i min egen säng och hitta rätt i vårt nya liv som tvåbarnsföräldrar! 








Mina underbara barn ❤️

Lugna gatan

Inatt fick jag sova och till och med vakna innan Freja men ändå är jag totalt slut i kroppen. Jag orkar inte göra speciellt mycket alls. Har plockat lite hemma och fixat inför lillans ankomst men efter en stund måste jag sätta mig ner och vila. Vet inte riktigt hur jag ska klara mig genom en förlossning men Tobbe säger att jag kände exakt likadant inför förra gången. Det är skönt att ha någon som var klar i huvudet och kommer ihåg saker, haha. 
Jag har värkar men väldigt väldigt svaga, känner inte alls att det är något på gång. Jag börjar tro att det kommer bli igångsättning vilket jag helst inte vill men blir det så så blir det så. Bebisen och kroppen bestämmer, inte jag. 

Nu tittar jag och Frejski på Pippi och pappan lagar mat. Sen när vi har ätit ska vi gå och lägga oss både jag och Freja. 




Vilka är ni?

Jag har gått och lagt mig och ska försöka få sova inatt och hoppas det drar igång imorgon, gick in på bloggen för att kika och fick en smärre chock. Ni är enormt många som hittat hit idag, ungefär 5 gånger så många som brukar kika in här. Vilka är ni? Lämna gärna en liten kommentar, det vore så roligt att veta! Peppa en gravid kvinna som snart ska föda! 
Puss på er och håll tummarna nu. 




Snart så...

Inatt hände det grejer ska ni veta! Vid 04.20 gick jag upp för att kissa ute hos tobbes mamma i skärgårdsstad och vips så stod jag där i en pöl av fostervatten. Jag som bara var halvvaken blev totalt chockad och bara stod där med vattnet sipprandes och fattade inte vad som hände. Jag gick på toa, bytte kläder och gick och la mig igen. Efter några minuter började jag inse vad som hänt och insåg att jag kanske borde ringa till förlossningen. Jag var inte riktigt säker på hur man ska göra när vattnet gått för med Freja så gick det inne på BB. Jag googlade lite och bestämde mig för att ringa när Tobbe och  Freja vaknat för jag ville inte väcka hela huset. Jag sov såklart inget mer utan bara väntade på värkar. Vid 06.30 vaknade Freja så då väckte jag Tobbe och berättade. Ringde till förlossningen och hörde efter. Vi skulle komma in direkt då de inte visste om hon var ruckbar eller fixerad. Vi packade in hela familjen i bilen och begav oss hemåt. Mötte upp Frida hemma hos oss som tog hand om vår busunge och sedan åkte vi in. Yes vattnet hade gått och hon är fixerad. Fick ligga med ctg länge, hon hade lite för hög puls för att det skulle vara okej men de trodde att det var för att jag var stressad. Fick order att åka hem, äta och packa väskan och komma tillbaka två timmar senare. Sagt och gjort. Vi åkte hem kramades lite med Freja och åt lunch. Sen åkte vi tillbaka för ny ctg, jag somnade under den och bebisens puls var nere på normalt, phew! 
Nu är det bara en fråga om timmar innan vi har en till familjemedlem. Vi är hemma igen men om det inte kommit igång av sig själv innan tisdag kl 08 så blir vi igångsatta. 
Freja är iväg med sin moster och Frida och jag och Tobbe är hemma och försöker få lite vila. Nu är det inte långt kvar tills vår lilla tjej ligger i min famn ❤️




Färdigbakad

Idag går jag in i vecka 38 så nu är lilleputt där inne alltså färdigbakad och får komma ut precis när hon vill. Jag känner mig stor som ett hus, kan inte få upp saker jag tappat på golvet och har jättesvårt att sova på nätterna för det finns ingen ställning som är skön. Trots krämpor känner jag faktiskt att jag har lite mer energi än innan vilket känns skönt inför förlossning. 
Det är otroligt vad lillan partar loss där inne och magen hoppar från ena sidan till den andra, det ser riktigt läskigt ut, men häftigt att jag hela tiden får känna henne. Det gjorde jag ju inte med Freja. 

Idag är det påskafton och det ska firas såklart. Tobbe har köpt påskägg till Freja med en alldeles underbar klänning från polarn och pyret och nyabadleksaker. Det är så härligt att Tobbe älskar att köpa kläder till sin lilla tjej, och Freja älskar att få kläder. Hon går stolt och visar upp sig när hon fått något nytt. Speciellt skor, det kan bli dyrt för pappa i framtiden :)

Nu är klockan 8.22 och det är fortfarande tyst inne hos Freja, det är nästan läskigt när det är så tyst och vi är inte vana att vakna tillsammans i sängen och ligga och prata/surfa/dra sig utan ett litet bustroll. Sådana här morgnar uppskattar jag enormt mycket. 





Långfredag

Idag är det långfredag så pappan i familjen är ledig. Ingen är gladare över det än Freja. Den tjejen älskar sin pappa! 

Vi spenderade morgonen med långfrukost och lite städ här hemma vilket var välbehövligt. Sedan åkte vi hem till Carro för födelsedagsbrunch. Carro fyllde nämligen hela 30 år igår. Fy sjutton vad vi börjar bli gamla :) 
Allt var så fint ordnat och maten var ljuvlig. Freja åt nog en hel melon, mango, korv, köttbullar, ost och smoothie. Inte så konstigt att vi hade en liten olycka senare och fick låna deras badkar, haha. Freja som älskar att bada var mycket nöjd. 
På väg hem somnade liten som en sten i bilen, inte så konstigt! 
Nu sitter vi och kollar på Lotta på Bråkmakargatan medan Tobbe lagar middag. Det har med andra ord varit en riktigt härlig långfredag!

Jag måste verkligen bli bättre på att fota. Idag hade vi tagit fram kameran och laddat batterierna men såklart glömde vi den i hallen här hemma. Mobilen glömmer jag också att fota med. Det är tråkigt men jag säger alltid att jag är för upptagen med att uppleva det, det är väl positivt?

Här är Freja påskfin innan vi åkte!



Heffaklumpen


Här är Heffaklumpen minsann! Jag greppar fortfarande inte hur en liten person får plats där inne, det är så häftigt! 

Klockan är nu 08.37 och min lilla ängel sover fortfarande. Vi var uppe 5-6.30 men sen fick jag henne äntligen att somna om och nu fick jag lite mer sömn, härligt! Tobbe kom dock in och sa att det snöar, det känns mindre härligt!!!

Idag ska vi hem till min farmor för lite påskmys. Min fina farmor som blir 93 i år. Som busar med Freja och tar hand om alla familjens katter. Hon är världens häftigaste tant!



RSS 2.0