Hemma hemma hemma!

Nu är jag hemma efter en helg i London med massa roligt och ingen internet uppkoppling! Ikväll njuter jag bara av att vara hemma men jag återkommer med uppdatering av helgen, jag lovar!

Puss på er och Gonatt från min varma säng hemma i Sverige!!


Hett tips

Just nu ligger jag i sängen otroligt mätt och belåten efter en fantastiskt mysig kväll på Jamie Olivers restaurang Jamies Italian. Vi drack bellinis, gott vin, åt massa god italiensk mat och fantastiska efterrätter! Det här stället kan jag varmt rekommendera om du någon gång åker till Storbritannien, jag vet att det finns i Brighton och London men även i många andra städer! Miljön var mysig och personalen var hur trevlig som helst å det gör alltid att upplevelsen blir lite utöver det extra. Var inte rädd för att det är för dyrt, tvärtom så var det otroligt bra priser!

Nog pratat om det nu. Idag var sista dagen i skolan och imorrn åker vi till London!! Jag å Anna ska göra stan osäker å de kommer bli så himla kul! Fira första advent i London, de e minsann inte illa!
Nu ska jag sova. Gonatt på er gott folk!

(vet inte hur de e med internet på hotellet men om det inte finns så hörs vi igen på måndag)


Sin City

Just nu sitter jag på starbucks å dricker en latte å äter en blåbärsmuffin å så får man surfa på gratis wifi, det gillar vi!!
Jag sitter här å njuter i godan ro å plötsligt ramlar en man in i rummet med huvudet först, han blöder i ansiktet och är hög som ett jävla hus! Jag blir så sjukt jävla rädd för han e så nära mig å jag sitter instängd i ett hörn. Personalen kommer utspridande å ställer sig mellan mig och honom å försöker få kontakt med idioten. Han e helt borta å dom försöker prata med honom. Det slutar med att dom ringer ambulansen som nu är här och hämtar honom. Jag e helt skakis de där va sjukt läskigt!
Tydligen kallas Brighton Englands Sin City å dom har jättestora problem med alkohol å droger. Nu har jag fått se det på nära håll å jag hoppas jag slipper se det igen!

Nu ska jag njuta av min kaffe i mitt nya hörn på andra våningen med snälla människor och sköna mjuka fåtöljer! Jag måste också tillägga att starbucks i the lanes Brighton har den gulligaste personalen i världen!


Jag tänker på er

Jag läste precis att en kompis mamma kämpar mot bröstcancer. Denna vidriga sjukdom. Jag tänker på er och jag hoppas att ni tar er igenom det här! Många kramar till er.


Breaking Dawn

Ikväll var vi och såg Breaking Dawn, fy fan va bra den va! Jag vill inte vänta i ett år på nästa del, jag vill se den nu, NU NU NU NU!!!! Tidigare idag satte jag på mig min kavaj å en tunn tröja å gav mig ut i det vackra vädret för lite julshopping! Jag köpte två stycken julklappar, mötte upp Anna å hennes kompis för lunch på ett tapasställe som hade fantastiskt god mat och sen strosade jag omkring på stan i min ensamhet. Gick vilse i trånga gränder och hittade små butiker överallt. Jättemysigt! Jag kanske är konstig men jag tycker att det är jättemysigt att strosa omkring ensam å bara hitta massa roliga ställen av en ren slump! En riktigt mysig dag med en bra avslutning. Imorgon ska jag på pilates med Inger, mamman i familjen jag bor hos. Det ska bli skönt att åtminstone göra någonting vettigt efter den här onyttiga veckan som varit. När jag kommer hem måste jag verkligen komma igång å träna igen för fasen va mycket skit det har blivit här. Men vafan vi e på semester...ehmm...typ. När vi vandrade omkring på stan idag sprang vi på en av Jamie Olivers restauranger så på torsdag ska vi dit å käka tänkte vi! Spännande! För övrigt måste jag bara säga att det är väldigt skönt att vara inneboende, fasen vad jag blir servad. Idag när jag kom hem var mitt rum nystädat, det var bäddat med rena lakan i sängen och min smutstvätt var tvättad, och dessutom står maten på bordet varje kväll när jag kommer hem. Det är man inte direkt van vid. Eller jo att maten står på bordet är jag oerhört bortskämd med (du e så bra tobbe!) men det andra hör inte direkt till vanligheterna! Nej nu ska jag sluta babbla å gå å lägga mig. Bilder får det bli imorrn för nu orkar jag inte. Sov gott gott folk å hälsa Sverige från mig!

Guldstjärna till er

Trött som ett as och med sprängande huvudvärk ligger jag nu i sängen å ska snart sova! Det blev ingen utgång för mig ikväll men jag tror Anna å hennes kompis gör stan osäker! men fantastiskt god middag fick jag i allafall! Jag åt riv-eye stek med pepparsås och pommes å sen chokladfondant till efterrätt, mums!

Nu ska jag sova, men jag vill bara ge en guldstjärna till Bettan å Jessie som kommenterar så duktigt!
Sov nu gott så ska jag lägga upp de utlovade bilderna imorgon!


Ikväll ska det firas!

Goddagens!
Just nu ligger jag i Annas lägenhet här i Brighton å väntar på att någon ska komma hem. Anna e å möter en kompis på stationen å dom andra e ute på äventyr. Men de e ganska skönt att vara ensam en stund!
Anna å jag gick ner till Brighton pier efter skolan å käkade lunch å tog ett glas vin, lite fredagslyx måste man ju få unna sig!

Ikväll ska vi ut och äta allihop och sen tänkte vi kanske gå ut om vi hittar någonstans att gå! Vi måste fira att vi klarade tentan! Jag e så sjukt jävla glad att jag fick E, det trodde jag absolut inte. Jag är rätt säker på att dom har sänkt gränserna! Men så skönt! Nu kan jag släppa den å gå vidare!

Hoppas att ni får en bra fredagskväll! Jag ska försöka komma ihåg att lägga upp lite bilder imorgon! Påminn mig!


Nu så!

Fasen! Inlägget innan har jag inte lyckats få upp förrän idag, det var menat att gå iväg i söndags men min jäkla blogg vill inte funka! Jag som tänkt vara duktig med daglig uppdatering! Men men, nu hoppas vi att det fungerar!

Vi har det bra. Fast skolan är galet tråkig och vi får inte göra annat än bara observera. Vi känner väl alla att det hade räckt med en vecka om man ser till uppgifterna. Vi slutar vid 12.30 varje dag å sen har jag å Anna hängt på stan. Gått i butiker, käkat lunch å fikat. Mysigt men det går åt mkt pengar!

Imorgon är det äntligen fredag å vi ska ut å äta allihopa! Förhoppningsvis blir det några öl också å kanske lite dans :)

Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer så jag säger Gonatt!



Brighton, day 1

Vaknade imorse klockan 06.50 pigg som en mört och trodde att det fortfarande var mitt i natten. Jag brukar alltid ha jätteproblem att sova första natten borta men jag sov som en stock!
Jag gick upp åt frukost å gjorde i ordning för att åka in till stan på upptäcktsfärd. När jag kom utanför dörren insåg jag att jag satt på mig alldeles för mycket kläder så det var bara att gå in igen å lämna jackan hemma! Hur underbart är inte det? Gå ut i solskenet utan jacka i november? I love it!!

Åkte hem till anna, cassandras å Johannas lägenhet. Dom bor i en jättefin lägenhet inne i stan med starbucks runt hörnet! Sen gick vi ut på stan å upptäckte, åt lunch, kollade in shoppingutbudet, spenderade typ 2 timmar inne på primark å fikade på starbucks såklart!
Det blev inte mycket shopping för min del idag, bara ett body butter från body shop, pyjamasbyxor å varma sockor så att jag slipper frysa i kalla huset! Det finns mycket tid för shopping dessa två veckor!

Sen på kvällen åkte jag hem till "mig" å fick äntligen träffa familjen. Det har känts like konstigt att vara själv i någons hus när jag inte ens träffat dom! Men hur gulliga som helst e dom. Vi har ätit god middag å kollat på x-factor och celebrity jungle hehe.

Nu är jag helt färdig så jag ska lägga mig å kolla på film å sen sova. Imorrn börjar allvaret, då ska vi till skolan å se hur det är där! Spännande och nervöst! Sov nu gott!!!


Just nu

Sitter jag på planet till England. Jajjemen, precis just nu, det finns nämligen wifi på planet, de känns ju helt sjukt. Men ibland e de skönt med den moderna tekniken!!!
Om drygt en timme landar vi på Gatwick, å sen åker vi vidare med tåg till Brighton! Det blir spännande det här!
Det var som vanligt jobbigt att åka ifrån Tobbe å katterna men de e bra att vara ifrån varandra, då får man sakna å de e bra!
Nej gott folk, nu ska jag nig sova en stund! Hoppas ni följer med på min resa genom bloggen å att ni kommenterar mycket! Vi hörs snart!


Failure

Jag e nästan helt säker på att jag missade tentan å det blir ju inte direkt bättre av att det sitter en jävla besserwisser efteråt å säger: de där har du fel på å de där å de där å de där. Vafan vet du? Skitsamma, jag orkar inte bry mig.


Fuck!

Sitter hos doktorn å väntar på att få komma in. Jag har fått urinvägsinfektion. Perfekt timing eftersom jag åker på lördag... Dessutom har jag ont i halsen å känner mig allmänt krasslig. Fuck! Jag börjar väl slappna av lite efter all stress... Det positiva är väl att jag känner mig klar med tentapluggandet, jag kan nog inte få in så mycket mer nu. Så efter doktorn ska jag hem och bädda ner mig å kolla på serier. Bara för att få tänka på något annat än tentan!


Ångest

Nu har jag sådan jävla ångest så de e inte sant! Jag kommer aldrig klara den här jävla skittentan. Har gjort en gammal tenta nu på morgonen å jag får fan inte godkänt. Jag får paniiiiiiiik! De känns som jag kan det men när jag sitter där å gör tentan går allt åt helvete. Jag vill bara grååååta!


Sömnlös

Jag ligger i sängen å lyssnar på katterna som har nåt slags nattrace i lägenheten. Det låter som två elefanter springer omkring. Men jag är bara glad att dom har kul å att dom tycker om varandra så mycket.
Jag kan inte sova! Tror att jag fått lite resfeber å insett att jag ska åka på lördag, plus att jag har sjukt mycket i huvudet inför fredagens tenta. Många termer och sjuka förklaringar som snurrar i mitt huvud ikväll. Vill verkligen bara få skiten gjord så jag kan slappna av en stund!
Nä men jag ska inte tråka ut er mer, jag återgår till att stirra i taket, god natt gott folk!


Löjligt

Jag läste precis på Aftonbladet att någon tysk forskare säger att Pippi Långstrump böckerna är rasistiska för att hennes pappa är negerkung av kurrekurreduttön. I samma artikel fanns flera andra barnböcker nämnda för att ordet neger förekommer. Tydligen har man börjat ta bort rader ur böcker som innehåller detta ord för att det inte passar in i hur samhället idag å om man inte vill ta bort rader, då stoppas utgivningen.
Är det bara jag som tycker att detta är så förbannat löjligt? Okej, ordet neger känns förlegat och används inte idag men varför ska inte barn få läsa en bok från den tiden när man sa så? Kan man inte använda boken som en ingång till diskussion då? Prata med barnet om vad ordet betyder och att man inte säger så längre? Man kan väl inte bara ta bort en bit av historien bara för att det inte är så längre? Jag blir upprörd av sånt här! Låt Astrid Lindgrens fina böcker vara, att nämna ordet neger är inget som skadar någon. Det var så man sa på den tiden. Kan man inte se det från ett annat perspektiv? Att boken faktiskt innehåller ett mångkulturellt perspektiv som det tjatas om att det ska göra idag?


Utttåkad

Ligger å kollar på en film från 50-talet för att jag måste till skolan! "A streetcar named Desire" den e så sjuuuukt långsam, enda fördelen är att Marlon Brando e sjukt snygg! Så nu ligger jag här å bloggar samtidigt!
Idag har jag bara pluggat, både till tentan å till litteraturseminariet imorgon! Duktig tjej va?
Jaha nu ska jag väl fortsätta kolla på den här nedrans filmen! Tjipp!!


Snart måndag igen

Den här helgen har bara sprungit förbi. I fredags åt jag middag med mina finaste tjejer å drack en himlans massa rödvin (man mådde ju som man förtjänade igår!), vi spelade orangino å målade naglar å snackade en himla massa skit. En perfekt Tjejkväll!
Igår jobbade jag i fyra timmar å när jag kom hem hade Tobbe lagat en fantastisk middag. Vi firar nämligen två årsdag på tisdag! lammracks med kantarellsås å en grönsaksgeatäng blev det å såklart lite skumpa <3

Idag har vi storstädat hemma, gjort några ärenden å sen vara tagit det lugnt här hemma. Himla mysigt med fn nystädad lägenhet!!!

Nu är jag redo för en veckas stenhårt pluggande! Anna å jag ska fan ta mig spöa skiten ur den här tentan på fredag å sen åker vi till England å där kommer vi ha de så jäääävla Skojj!

Nu ska jag sova så jag vaknar fit for fight! God natt gott folk!


Jag behöver hjälp

Kan inte någon av mina fina och smarta bloggläsare hjälpa mig? Jag skulle nämligen behöva tips på ett bra bildredigeringsprogram som är för idioter. Alltså seriöst jag vill ha nåt där man hur enkelt som helst kan redigera och beskära bilder. Det ska vara för någon som inte kan NÅGOT om datorer... någon som har ett bra förslag?
Vore jättetacksam för hjälp!

Lilla fröken Glavare

Natten till idag föddes en liten flicka som ska heta Alva Glavare. Jag har inte fått träffa henne än men jag är helt säker på att hon e alldeles alldeles underbar!
Välkommen till världen lilla fröken Glavare.

Den här killen har blivit stolt storebror!


RSS 2.0