Söndag

Den här söndagen spenderade vi ute hos tobbes mamma i skärgårdsstad med tobbes mamma och brorsa Andreas med familj. Freja sov största delen av tiden vi var där ute, hon var så jäkla trött, inte konstigt när man vaknar vid 05, suck. Selma har spenderat dagen fastklistrad vid mitt bröst och har i princip käkat hela dagen. Jag antar att det är någon som är i en tillväxtfas just nu. 

På eftermiddagen kom moster Misan över och Freja körde med henne som vanligt. Stackars Misan som var trött efter bröllop igår. 
På kvällen blev det tacos till middag, Tobbe och Freja åt tillsammans och jag en timme senare när Selma godkände att jag tog bort hennes mat. Herregud ibland känner man sig verkligen som en mjölkkossa. 

Imorgon är det ny vecka och nya tag. Jag har massa planer, vi får se vad som hinns med. Ska bland annat till Gustavsberg, kiropraktorn och på mammaträff. I helgen ska jag hänga med två av mina favoriter som båda är preggos just nu. Så himla roligt! Med andra ord så kommer den här veckan bara försvinna! 

Glad busfis idag <3

Det är så fantastiskt att se bandet mellan dessa två systrar redan nu. Selma skiner upp som en sol så fort Freja pratar med henne och Freja blir lugn i närheten av henne. Hon kan vara arg som ett bi, så sätter man henne bredvid syrran och allt är som bortblåst. Syskonkärlek alltså. Jag är så otroligt glad att de har varandra <3



Härlig sensommardag

Inatt sov jag skitdåligt, låg och vände och vred på mig till någonstans vid 01-01.30. Sedan vid 04.30 vaknade Selma som hade lyckats vrida sig i sängen och låg på bredden i spjälsängen. Den tjejen börjar bli rörlig, man kanske ska fundera på att sänka spjälsängen snart... 
06.45 var det upp och hoppa för båda barnen så det var inte så mycket sömn inatt. Men man börjar bli van och fungerar ändå! 
Vi gick ut till två lekparker på förmiddagen och sedan lämnade jag Tobbe med barnen och mötte upp Carro och Bettan för en lunch på fiket i Ulriksdals slottsträdgård. Mysig miljö, god mat/fika och bästa sällskapet. Jag har sagt det förut men det tåls att sägas igen, när jag träffar dessa tjejer så tankar jag så mycket energi som jag lever på länge! Idag fick jag vara mickis en stund och det var helt underbart!

När jag kom hem så möttes jag av två glada barn och en trött pappa. Det hade gått jättebra, Selma hade sovit och allt var (typ) frid och fröjd, hihi. 
Vi tog vara på de sista timmarna av dagen och åkte för att heja på barnens kusin Axel när han sprang 800 meter på tibblevallen. Väldigt härligt att vara tillbaka i den världen, Gud vad vi hängde på tävlingar när Misan och jag tränade friidrott. Misan tävlade och jag sålde korv :) jag hoppas Freja eller Selma väljer att hålla på med friidrott det är så himla roligt! 

Nu kollar jag på tv och kollar bröllopsinspiration, nästa år smäller det. Lokal är nu officiellt bokad! 




Höst?

Jag vet att dem här sommaren typ varit den sämsta i mannaminne men det blev ju faktiskt sommar till sist. Solen och värmen kom! Jag vet inte om jag vågar skriva det här men jag längtar efter höst... Jag är så förbaskat svettig just nu, det är fortfarande helt galet efter att Selma kom och det är snart 5 månader sedan, gaaah! Jag svettas så det droppar om mig. Helst skulle jag gå runt naken hela dagarna för det är skitjobbigt att ha kläder på. Alla mina vita kläder har blivit helt missfärgade för jag svettas så mycket. Så jäkla äckligt. 
Jag längtar alltså efter lite kylig höstluft. Att kunna gå ut i jeans och en tröja, det är det bästa vädret. 

Idag är jag trött trött trött. Har precis betalat räkningar och ska nu gå å lägga mig. Imorgon är det min dag hemma med båda tjejerna så det lär ju bli fullt ös hela dagen!!

Så här tjusig var jag innan svettningarna kom...

Så här såg jag ut efter.... Hehe Nää den här bilden är från en annan dag 

Slumpens dag

Jag tycker det är svårt att göra upp planer just nu, jag följer Selmas mat och sovklocka. När vi lämnat en ledsen Freja på föris (ush vad hemskt det är) sov Selma en stund i vagnen så jag tog en kaffe på fiket här på torget. Selma vaknade och var på strålande humör så vi gick ner på öppna förskolan som också ligger hör på torget. Satt och pratade lite med pedagogen där när jag fick ett meddelande av Josefin som var på torget med lilla John så hon kom ner och hängde en stund. Selma och jag gick hem, åt lunch och sedan vattnade jag alla blommor medan Selma gymade med Pingu, då var Josefin på torget igen så hon kom hit på en kopp kaffe och lunch för henne. Vi satt ich snackade tills det var dags att hämta vora stora tjejer på förskolan. En helt oplanerad dag som helt plötsligt blev fullspäckad. Himla trevligt tycker jag!

Men alltså vi måste prata om det här med eftermiddagarna efter föris. Varför har ingen sagt hur jobbigt det är? Fy tusan. Efter middagen orkar Freja helt enkelt inte mer och bara surar. Vad ska man göra? 

Selmis är gullig på öppna 

Vem är jag?

Just nu är jag inne i en låg period. Antar att det kan vara för att det är ett årstidsskifte på gång, det påverkar alltid mig. Visst att sommaren äntligen kommit och det är varmare än det har varit under juni och juli men man känner att hösten är på väg. Luften är klarare, det är kyligt i skuggan och nätterna är kalla. 

Jag känner mig vilsen, vet inte riktigt vem Mickis är, jag är just nu bara mamma till Freja och Selma. Nu mer än någonsin för när Freja börjar förskolan blir man ju verkligen Frejas mamma. Jag sitter här hemma på dagarna och vet inte vad jag ska ta mig för. Städa? Tvätta? Kolla på tv när Selma sover? Jag vet inte jag bara sitter och känner mig tom. Jag skulle behöva hitta på något utan barn för att få känna mig som mickis för en stund men det är svårt att få till när selmson bara accepterar mamma. Men jag behöver det så vi får lösa det. Dricka ett glas vin med en kompis, prata om annat än amning och bajsblöjor. Klä upp mig, sminka mig och få känna mig fin. 

Jag ÄLSKAR mina barn så himla mycket men ibland måste jag komma ihåg att jag också är en egen person inte bara mamma. Jag behöver ocksåmfåmgöra något för bara min skull!!

Den nakna sanningen. Så här ser jag ut efter en helt vanlig dag. Hämtade en lycklig men trött Freja på föris och vi bråkade hela kvällen. Hon ville inte äta middag, inte leka, inte mysa ingenting. Efter att ha tjurat och skrikit i 45 minuter mutade jag henne med Pippi Långstrump sången som vi alltid dansar loss till och sen med Saltkråkan. Amningshåret gör ju inte direkt att man ser snyggare ut :p

Tur att ni är så förbaskat söta <3



Artonde augusti tjugohundrafemton

Idag är det den 18 augusti 2015 och det innebär att Rune, tobbes pappa, barnens farfar skulle firat sin 70-årsdag. Den 26 januari i år somnade han in efter flera års kamp mot den jävla cancern och fick aldrig uppleva den här födelsedagen, men vi har firat ändå. Vi gick och hälsade på på kyrkogården, tände ett ljus och la dit blommor. Sedan mötte vi upp Kerstin, Johanna och Hampus för att äta middag tillsammans.

Idag tänker jag lite extra på dig svärfar. Jag tänker på hur mycket du älskade Freja, hur du busade med henne och lärde henne hyss. Jag tänker på de gånger jag blev arg på dig för att du sköt luftgevär på fåglar och vi "tjafsade". Jag är glad att du hann få träffa Freja och att du hann välja ut och ge henne ett gosedjur, en lila bläckfisk som hon kommer kunna ha hela livet och minnas dig. Jag sörjer att du aldrig fick träffa Selma och jag ska göra allt jag kan för att berätta för henne vem du var. Du kommer alltid att finnas med oss och vi pratar mycket om dig. Vi saknar dig. 








The end of an era

Imorgon är det då dags. Freja ska börja på förskolan! Det kommer bli så bra för henne att få leka med kompisar och göra roliga saker hela dagarna. Hon har varit så duktig och tålmodig sedan Selma kom och har sysselsatt sig själv många gånger när jag varit tvungen att amma. 
Jag kan inte låta bli känna mig lite sorgsen över att vår tid hemma är slut. I 20 månader har vi varit hemma tillsammans jag och min lilla Frejski. Imorgon ska hon äta lunch utan mig, sova middag någon annanstans och starta ett ett helt nytt kapitel i sitt liv som jag inte är med på. Det känns väldigt märkligt. Jag längtar tills hon kan berätta om sina dagar för mig. 
Fredagarna har vi dock kvar tillsammans, då är vi tjejer i familjen hemma tillsammans och gör roliga saker, det känns bra.

Det kommer bli nyttigt för mig att få vara ensam lite med Selma och rå om henne så som jag gjorde med Freja när hon var bebis. Mysa hemma, gå på bebisgruppen på öppna förskolan, promenera. Det kommer bli mysigt.
Medan Tobbe skolar in imorgon åker jag och Selmson och hälsar på Natalie och hennes lilla Ebbe som föddes i juli, det ska bli mys!

Freja och jag häromdagen...

Freja och jag på BB för 20 månader sedan <3

Sjukt

Sitter och kollar på ett gammalt avsnitt av Ellen medan jag ammar. Kvalitets-tv de Lux. Kelly Clarkson är gäst och pratar om sin graviditet. Hon berättar att hon hade planerat att föda naturligt vilket är "heeelt galet" för det är ju inte normalt... Hon berättar hur hon var hos läkaren en vecka innan beräknad förlossning och fick paniiiik för hon hade inte öppnat sig något så hon sa åt dem att  ta ut henne nu och ja det gjorde de... Det är bara i USA det funkar så herregud. Här i Sverige går man och väntar på att barnet är redo att komma ut vilket känns lite tryggare än att mamman får panik för att hon är trött på att vara gravid, tycker jag i alla fall!


Moi, två dygn innan selmson kom ut 


Hej bloggen

Fy bubblan vad dåligt det uppdateras här! Jag ska verkligen försöka bättra mig. 

De senaste dagarna har varit fruktansvärda. Igår kväll satt två hålögda föräldrar i soffan med en skrikande bebis och en skrikande 1,5-åring och undrade hur fan vi hamnat här. 

Natten till igår sov Freja ingenting för hon hade feber och så himla ont. Allt började i lördags med utslag på rumpan och hög feber. På söndagen spred utslagen sig till benen, fotsulorna, handflatorna och sedan även in i munnen. Hon varken drack eller åt på två dagar. Man såg att hon hade så himla ont och det var fruktansvärt att inte kunna göra något. På måndagen gick vi till vårdcentralen och fick diagnos svinkoppor. Antibiotika och smärtstillande gällde. Det blev inte bättre och hon var vaken precis hela natten. Igår morse åkte T till barnakuten med henne och de konstaterade att hon inte har svinkoppor utan en virusinfektion och det enda man kan göra är att vänta ut det och lindra med smärtstillande. Igår sov hon lite grann på dagen och sen åt hon. På kvällen mådde hon bra och busade och lekte men sen kom läggdags... Fy fan säger jag bara. Efter att ha varit uppe med sin pappa i två nätter har hon insett hur "kul" det är och vägrade sova. Hon gallskrek, slogs, sparkades och var så jävla förbannad. Det gick så långt att vi stängde in henne på sitt rum och lät henne skrika sig utmattad för det var ju det hon var totalt utmattad. Vi kände oss som toppenföräldrar, verkligen. Till slut slocknade hon och sov i tolv timmar och vaknade upp som en ny tjej idag. Äntligen! 

Inskolningen på dagis skulle börjat idag men det får vänta tills på tisdag så vi får några dagar till hemma med varandra så nu ska vi göra mysiga saker och ta hand om varandra!

När man provat allt så gör man precis som hon vill. Kolka på tv liggandes i vagnen, ja okej gör det då!

Bädda på tv-bänken för vila, ja det går det med....

Så här vet man att Freja är dålig, hon ligger vaken och lugn i vagnen, det händer ALDRIG när hon är frisk!



RSS 2.0