Stolt!

Idag är jag stolt över mig själv. Trots ösregn gav jag mig ut på promenad med Freja, allt för att röra på sig! På vägen hem köpte jag en macka på subway, supergod och dessutom nästan inga points i, super! Det känns bra med nya livet än så länge, äter allt men mycket mindre, det är det enda som funkar för mig. Jag kan inte leva utan pasta eller potatis!

Snart kommer tjejerna hit på mys, älskar när de andra är lediga!



Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! 



Jordgubbar!

Idag packade jag ned Freja i vagnen och tog en promenad till mörby centrum för att gå till kiropraktorn. Freja skötte sig exemplariskt, satt på en filt på golvet och lekte med sina leksaker och tittade storögt på när morsan blev knäckt. När vi skulle ta bussen hem råkade jag ramla över svenska jordgubbar och var såklart tvungen att köpa, säsongens första och de var såååå goda, som jag längtat! 

Vid 13 var det dags för diskussionsgrupp på öppna förskolan och Tobbe kunde också följa med för han hade halvdag på jobbet. Vi pratade om uppfostran kring mat och rutiner, intressant att höra hur andra tänker. 




Seg dag

Värmen är som bortblåst, idag har det varit 12-13 grader och iskalla vindar. Kände mig som världens sämsta mamma när vi gick till öppna förskolan idag för Freja blev alldeles iskall om händerna och jag hade inga vantar med, vem tänker på sådant när det i helgen var 30 grader varmt och Freja satt i sin pool hemma hos mamma och pappa?
Jag tror dock att lillfisen tyckte det var skönt med lite kyla, hon har varit väldigt trött idag så vi har myst mycket och sovit, förutom en sväng till öppna förskolan då såklart. Vi provade ny mat till middag och det var det godaste hon ätit hittils, hon fick inte nog. Nudlar; skinka och grönsaker var tydligen sjukt gott.

Nej nu är jag så trött så ögonen går i kors så jag ska ta och göra mig iordning för sängen. Imorgon ska vi till öppna förskolan igen för en liten diskussionsgrupp om uppfostran och liknande, ska bli spännande.

Nattnatt!


Verkligheten kommer ifatt

Sedan Freja kom för sex månader sedan har jag levt i en bebisbubbla. Det känns som världen har kretsat kring Freja och min lilla familj vilket den ju också har gjort och så ska det vara, det är underbart! Men nu börjar verkligheten komma ifatt lite. Jag har slutat amma och är inte längre jordens mittpunkt för Freja. Pappa är jättebra också, och mormor, morfar, farfar, farmor... Ja listan kan göras lång. Vi har en otroligt trygg och glad liten tös som är nöjd i många famnar. Vi har hittat en rytm och nu har jag helt enkelt inga ursäkter kvar för att fortsätta leva i ständigt fikande mammabubblan. Efter förlossningen gick jag snabbt ner 13 kg och det gick så lätt eftersom jag ammade. Nu har jag gått upp 2,5 kg igen vilket absolut inte är åt rätt håll. Idag började jag därför projekt bröllop 2015 :) jag kommer vara hungrig, irriterad, sugen, ja men så får det vara, innan eventuella syskon ska jag banne mig komma i form och känna mig fantastisk när vi ska gifta oss nästa år!

Kan inte förstå att mitt monster låg där inne för sex månader sedan. Nu ligger hon i sin spjälsäng som vi idag fick sänka eftersom hon åker runt som en tok. Liten blir stor alldeles för fort! 



Happily ever after

Så var vi hemma igen efter en helt fantastisk helg i Göteborg. Jag och Tobbe lämnade vår lilla tjej med pappa på fredagen vid lunch och styrde bilen ner mot Götet. Det var såklart jättejobbigt att lämna vår älskling hemma men det var ändå skönt att få en helg ensamma. När vi kom ner gick vi ut och åt en supergod middag nere i hamnen där vi bodde och efter det blev det dessert och drinkar i hotelbaren. Behöver jag säga att två trötta småbarnsföräldrar somnade innan huvudet landade på kudden?

Utvilade vaknade vi såklart tidigt på lördagsmorgonen, gick ner och åt en god hotellfrukost och tog sedan färjan in till stan, 20 minuter så var vi mitt inne i centrum, hur smidigt som helst! Vi strosade lite på stan, köpte lite fina kläder till lilltjejen och Tobbe hittade ett par skor. Önskar vi hade haft mer tid till att strosa runt på stan men det blev bara ett par timmar sen åt vi lunch och åkte tillbaka till hotellet för att göra iordning oss för den stora dagen, Kicki och Johan skulle äntligen säga ja till varandra.

Det var en fantastisk vigsel och jag grät såklart i kyrkan. När Kicki skulle säga sina löften kunde hon knappt få fram ett ord för hon var så rörd och då började självklart den här blödiga mamman också gråta. Eftet vigseln bjöds det till fest på en fantastisk lokal på en pir, det var champagne, snittar, en fantastisk trerättersmiddag, gott vin och framförallt helt fantastiska tal. Jag kan inte förstå vilka fine vänner de där två har, jag tror jag grät en skvätt vid 99% av talen. Så många fina ord och så många bra talare, helt oförglömligt. Jag är så glad att vi fick vara med och dela deras dag, den kommer jag aldrig att glömma!

Järngänget från gymnasiet var samlat igen, bara det gör ju att man aldrig kommer glömma dagen, och kolla på Kicki, hur fin är hon inte?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Underbara sommar

Det finns inget som är mer underbart än svensk sommar. Ljuset, värmen, grönskan, havet... Ljumma kvällar, det är det här man lever för. Just nu sitter kag i skuggan på balkongen och njuter av lugnet. Freja gav mig sovmorgon till klockan 7 för första gången på typ en månad och nu sover hon i sin säng igen. Det hör inte direkt till vanligheten att hon somnar i sin egen säng på dagarna så jag blir alltid lika glad när vi lyckas!

Om några timmar ska vi lämna Freja med mina föräldrar och åka iväg till Göteborg för att vara med när finaste Kicki och Johan gifter sig. Det ska bli så underbart att få dela deras dag. Det är dock superjobbigt att lämna lillfisen hemma, inte för att kag inte tror att mina föräldrar kan ta hand om henne utan för att jag tycker det är jobbigt att vara ifrån henne. Min lilla skatt. Men det kommer få jättebra och det ska såklart bli underbart med en helg med min man. Ikväll ska vi gå på dejt för första gången sen Freja kom!

Nu ska jag passa på och njuta lite till av sommaren innan min lilla flisa vaknar. Glöm inte att njuta hörrni! 




Jag behöver hjälp!

Jag är så trött på mig själv och det värsta är att jag är så medveten om vad problemet är men ändå lyckas jag inte hålla det jag lovar mig själv varje gång. Jag är en slarver! Eller okej, jag har stenkoll på var allt finns men det är verkligen organiserat kaos. Men vad som är ännu värre är att jag även bor med en slarver. Slarver + slarver = megakaos. Nu är det så stökigt å skitigt här hemma så jag skäms, om någon kommer hit oanmäld öppnar jag inte dörren. Kan inte någon säga till mig på skarpen och tvinga mig att hållan ordning? Snart kommer Freja börja krypa och fara runt i lägenheten och då måste det åtminstone vara fräscht på golven. Hjäääääälp!!

Min lilla gris i fina jordgubbspyjamasen <3

Vad gör man?

De senaste dagarna har vi lagt Freja ännu lite tidigare eftersom vi märkt att hon är galet trött på kvällarna, nu är vi nere på 19.30-20 vilket innebär mer egen tid för oss föräldrar. Nu sitter jag i soffan med en iskall öl i handen och undrar vad jag ska göra... Vad gjorde jag innan bebis? Jag är ingen person som tar en lång dusch, målar naglar eller pysslar... Men vad ska jag göra med all tid då? Jag är inte van att vara ensam längre. Tobbe spelar dator och jag sitter framför tvn, slösurfar å sippar på min öl, kanske helt enkelt bara ska njuta av det! 

Idag var vi på öppna förskolan, dör var det fullt ös kan jag säga, 12 bebbar under året, så roligt!




Ett annat liv...

Det jag gillar mest med att ha en blogg är att man kan gå tillbaka i arkivet och se vad man gjorde vid den här tiden föregående år... kollade in vad jag gjorde 2011. Snacka om att livet förändrats. I maj 2011, oroade jag mig för tentor jag inte pluggat till, hade picnic med tjejkompisar, berömde pappa för hole in one på golfbanan och jobbade på Intact. Passade på att ha dejter med min man på vardagar då jag jobbade mycket helger och firade valborg med Tobbes familj i Åkersberga.

Maj det här året spenderar jag som mammaledig mina dagar med långa barnvagnspromenader, hänger på öppna förskolan och har sångstunder med kidsen. Långa fikastunder med mammagruppen och bara njuter av att vara hemma med min lilla skatt, det är märkligt hur livet ändras, men ack så underbart.

Vem vet i maj nästa år kanske kanske vi blir man och fru...?


Gullunge

Gullungen ligger i sin säng och sover... Men hon ligger inte med huvudet på kudden och fötterna i fotändan, nej Hon har hasat ner, vänt överkroppen på sidan och benen ligger särade som en groda, hon har dessutom sparkat av sig täcket och ligger och håller i isbjörnen hon fått av sin pappa. Gulliga jäkla unge! Jag tror minsann någon är lik sin far, tobbes mamma övervägde att köpa en rund säng till honom för han flängde runt då mycket i sömnen...
 Helt färdig  är hon efter att inte ha sovit något på dagen deckade hon i tobbes famn vid 18.30, flyttade sen till mig och sov vidare, sen flyttade vi henne till sängen där hon nu sover, vi får se när hon bestämmer sig för att vakna imorgon bitti/natt...

Nu ska jag passa på att sova också natt natt!


Frejski å bästisen Adam idag på mammafikat

Freja Hedvig Maria

Igår var det dags för frejas namnfest, vilket kalas det blev! Vi hade planerat att vi skulle kunna sitta ute och hade inhandlat partytält och fixat så fint på både balkongen och uteplatsen men tji fick vi, vädergudarna bjöd på iskallt och ösregn så det var bara att tränga ihop 40 personer i vårt kök och vardagsrum, det var trångt men det gick och jag tror ta mig tusan att alla kunde sitta ned! 

Gud så trevligt det var och Freja fick så många fantastiska presenter, jag måste fota lite och visa. Hon fick smycken, bäddset från gant, en minikånken, gosedjur, böcker, gåvagn, skrinda, sandleksaker... Ja ni hör, så mycket fint! 

Jag tittade in i hennes rum nu precis innan jag gick och la mig och såg alla hennes grejer där inne och blev helt sentimental över alla fina människor hon har i sitt liv och att hon kommer växa upp och bli en liten tjej som ska sitta där inne och leka med sina saker, jag kan fortfarande inte förstå att jag är mamma, att jag har världens finaste dotter, världens finaste lilla familj!

Ett stort tack till alla som var med och firade att Freja faktiskt fick ett namn till slut, det trodde vi aldrig när vi satt där i soffan när hon fortfarande låg i magen, med namnboken och försökte komma på åtminstone något namn som vi båda gillade... Men så blev det Freja och det passar helt perfekt på vårt lilla busfrö! 




Regn och rusk

Ush vilken tråkig väderdag det varit idag, till och med Freja har varit seg och trött, vi spenderade förmiddagen i soffan, hon sov på mig och så lekte vi med favoritleksakerna en stund. Nu behöver man verkligen ha leksaker tillhands överallt för hon måste alltid ha något att pilla med, men i nödfall duger nappen ganska bra som leksak också, eller en tidning... eller nycklar... eller ja, vad som helst egentligen! 
 
Vid 14 gick vi över torget för mammaträff på BVC och tandhygienisten. Kändes inte så där jättegivande om jg ag ska vara ärlig, kontentan var typ att man ska borsta tänderna på sina barn... ja för det visste jag inte?
Efter det satt vi och snackade en stund och kidsen fick "leka" med varandra, sen var Freja så trött att hon somnade så fort jag la ned henne i vagnen och sov i två timmar, jätteskönt att få lite egentid sådär på eftermiidagen, det var ett tag sedan, hon är ju inne i en fas där hon bara vill sova på dagarna så när hon sover vidae i vagnen efter promenad är det en seger. Jag kommer ihåg när hon alltid sov i flera timma efter promenad, den tiden är det slut på :)
 
Imorgon kommer mamma över en sväng och ska ta hand om Freja så att jag kan få städa inför lördagens namnfest. Har lite ångest för det ska vara kallt och regna på lördag, vi som hade räknat med att kunna vare ute, det kommer nästan 45 pers hem till oss... kommer bli spännande att se hur det går!
 
Nej nu ska jag lägga mig i sofan och njuta lite av egentid, Freja sover gott i sin säng efter att ha haft kusinerna här på middag för de kan inte komma på lördag så de ville komma hit idag och lämna en liten present, en jättefin uggle-nattlampa!
 
 

Fantastiskt!

Efter tre ganska kassa nätter hade vi världens bästa natt! F somnade i sin säng strax efter 9 och strax innan 6 ville hon komma till mig, mellan 9 och 6 sov hon tyst och stilla och väckte inte sin mamma en enda gång. Jag känner mig som en ny människa, så himla skönt! 

Idag är det riktigt äckelpäckelväder här i Stockholm, regn och rusk så vi får se om vi orkar ge oss ut på en promenad på förmiddagen eller om vi bara blir hemma. På eftermiddagen är det mammagruppsträff på BVC och jag tror det kommer en tandhygienist som ska prata om tandvård för de små. 

Freja med hennes kompis Malin igår :)


Öppna förskolan

Öppna förskolan är verkligen ett fantastiskt påhitt! Freja fullkomligt älskar att få gå dit och hänga med kompisarna i pölen och sitta i ring på mattan och ha sångstund, hon skrattar, pratar och viftar glatt med armarna. Det är inte så dumt för oss mammor heller som får sitta och snacka medan kidsen busar och så får man fika för en tia. Det kan inte bli bättre! På vägen hem somnar hon sedan som en liten gris i vagnen nöjd och belåten. Fantastiskt!



Så här kan man också sitta, i tvättkorgen när mamma viker tvätt :p



Måndag

Idag är det måndag vilket innebär att det var dags för babysim igen. Det gick bra som vanligt men på slutet tröttnade Freja å blev riktigt arg så vi var faktiskt tvungna att gå upp innan lektionen var slut vilket aldrig har hänt tidigare men hon var trött å jättehungrig å somnade som en stock i bilen på väg hem. 

På eftermiddagen var vi på BVC för att ta sprutor för andra gången samt väga och mäta igen. Hon är nu 68 cm lång och väger 8,4 kg, stora tjejen! Sköterskan sa att hon är extremt tidig med motoriken och att hon sitter utan stöd samt att hon verkade vara en extremt nöjd liten tjej, alltid kul att höra för en stolt mamma. 

På kvällen kom Misan över och Tobbe lagade fantastiskt god mat, idag var det två år sedan vi förlovade oss och det var vi tvungna att fira. Grillad entrecote blödde det och jag fick en jättefin hortensia av Tobbe och han fick ett öar träskor som han önskat sig :)

Nu ska jag sova, gonatt!


Elmo ligget å njuter i kvällssolen

Fem månader

Idag blir vår lilla gris fem månader! För fem månader sedan kom vi precis in till BB och jag fick lägga mig i ett varmt bad för smärtlindring, det var typ det skönaste jag gjort. Bad å lustgas det var en bra början på resan till att få se Freja för första gången. Den häftigaste, jobbigaste, mest smärtsamma och känslosamma dagen i mitt liv.

Vi firar dagen med att för första gången ersätta ett mål ersättning med en hel portion banangröt och lite persikopure, stora tjejen!






Sovmorgon

Det är lustigt vad man kallar sovmorgon nu förtiden. Innan Freja kom var sovmorgon att sova till 9-10, jag har aldrig varit någon som sover längre än så, egentligen borde jag nog skriva 8-9 för längre än så sov jag sällan. I vilket fall så innebär sovmorgon nuförtiden att få sova till 6.30-7, det är lyx och det fick jag imorse. Tobbe gick upp och tog skrutten när hon vaknade vid 04.20 så jag fick sova och det känns helt underbart. Fördelen med att jag inte ammar längre är ju att Tobbe kan ta nätter när han inte jobbar. Jag känner mig som en ny människa. Klockan är strax 23 och jag är fortfarande vaken, helt sjukt :p 

Idag har vi fixat och trixat hemma inför namnfesten nästa helg, Tobbe har putsat fönstren och jag har mellan varven hjälpt honom att städa så gott det går när klängapan låter mig vara ifred en stund. Det är helt galet vilken sällskapssjuk fas hon är i just nu, hon kan inte sitta/ligga för sig själv en sekund utan att bli förbannad, förut kunde hon ligga länge i banygymmet och jollra men det är de slut på. Jag packade till och med ned det i källaren idag. 

Nä nu ska jag ta och sova, godnatt på er!

Fisken efter en portion banangröt, kladdig och lycklig <3

Dålig service

Idag var jag på bauhaus och skulle inhandla dynor till vår soffgrupp som vi har på balkongen. Jag åkte först till den i Barkarby där de tyvärr var slut men killen som hjälpte mig där var hur trevlig som helst och ringde runt och hörde om de kunde fixa fram något. Ja i Upplands Väsby skulle det finnas så jag och Freja åkte dit. Som sagt där fanns den, det var bara de att det var den största kartongen jag någonsin sett, alltså jag skulle kunna bo i den så stor var den. Okej, jag inser ju ganska snabbt att jag  aldrig kommer klara detta själv med barnvagn och vagn med kartongen och frågar därför väldigt snällt om det skulle finnas möjlighet att få hjälp att få ut den till bilen men då fick jag bara det fantastiskt trevliga svaret "nej, sådant håller vi inte på med" öh okej? Är det någon typ av policy att dom inte ska hjälpa kunder som handlar för en massa pengar? Det var sjukt lite folk i varuhuset och de hade lätt kunnat avvara en person att hjälpa mig köra ut vagnen, men nej istället kämpade jag så jag blev svettig med barnvagn, arg bebis och byggvagn. Fy fan i helvete vad otrevligt! Väl ute på parkeringen kom det fram en helt underbar familj på två barn och en pappa som hjälpte mig att få in kartongen i bilen och köra tillbaka helvetesvagnen, tack gode Gud att det finns fina människor där ute! Sen att kartongjäveln inte gick in i bilen och jag var tvungen att packa upp skiten på parkeringen och slängde kartongen innanför entrén för den kunde jag heller inte få hjälp med att slänga, det är en annan historia :p

Sen på kvällen var vi och köpte en gåstol till Freja som jag hittade på blocket, så nu ska vi se om hon fattar grejen med att kunna ta sig runt lite granna. Vi provade en stund när vi kom hem men hon var för trött så vi gör ett nytt försök imorgon. 
Nu sover hon sött i sin säng och jag ska göra detsamma, vi var nämligen uppe vid 04.20 imorse för då ville Freja leka, suck! Imorgon ska vi göra så roliga saker som att städa och putsa fönster yeyy.







Min lilla familj

Igår hade grannarna valborgsfest med besked, klockan 00 började det dåna i hela området och Freja låg och snurrade i sin säng, vid 01 vaknade hon av alla skrik och kunde inte somna om, det var bara att ge efter och lägga henne hos oss i vår sång, lite mat och prat så somnade hon om sen men sov oroligt hela natten, blev jättearg så fort nappen åkte ut så jag fick inte mycket sömn alls! Idag har både jag å Freja således varit helt slut och efter att Tobbe hade serverat en supergod middag så somnade vi på soffan alla tre, mys!

Jag och F fick i alla fall mycket gjort i Täby centrum idag, vi hittade en klänning till Freja som hon ska ha på sin namnfest nästa helg, och så en del dekorationer och lite annat nödvändigt :)

Imorgon ska vi ta en tripp till bauhaus å köpa dynor till vår soffgrupp på balkongen å sen är det massa annat som ska fixas innan nästa helg, men nu sömn, hoppas jag!!!




Nya tider

Oj vad länge sedan jag skrev, jag har fått klagomål så nu är det väl bäst att jag tar mig i kragen :)

Vad som har hänt? Jo jag har legat på sjukhus med magproblem, varit skitdålig och sen ja, inte så mycket mer. Freja har ändrats jättemycket och ger inte sin mamma någon ensamtid längre på dagarna, därav sämre uppdatering. Sova på dagarna det är verkligen för töntar! Hon sitter helt själv nu men blir sjukt frustrerad för att hon inte kan ta sig upp till sittande själv. Ligga på rygg är värdelöst så jag brukar bulla upp med amningskudden runt henne i myspölen, då kan hon inte göra illa sig om hon ramlar åt något håll. 
Amningen pajade såklart efter min sjukhusvistelse så nu är det bara flaska som gäller så nu kan pappan vara lite mer aktiv i nattning, matning osv vilket är skönt. 

Igår firade vi Valborg hos Carro och John med jöttegod middag och trevligt sällskap!
Idag är deg äckelväder här ned snöblandat regn så jag å Frejski åker nog till Täby C å letar klänning!







RSS 2.0